Menu
Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν: Ο κορυφαίος

Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν: Ο κορυφαίος

Έφυγε από τη ζωή σαν σήμε...

Πούτιν: «Η επίθεση έγινε από ισλαμιστές», αλλά «γιατί προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία;»

Πούτιν: «Η επίθεση έγινε από ισλαμι…

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος...

ΗΠΑ: «Ενθουσιασμός» για την («πιο δυνατή από ποτέ») αμερικανοΝΑΤΟφροσύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

ΗΠΑ: «Ενθουσιασμός» για την («πιο δ…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έλα...

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επιθέσεις αγνοώντας το ψήφισμα του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επι…

Οι αεροπορικές επιδρομές ...

Επανάσταση του 1821: Η αλήθεια και η μυθολογία

Επανάσταση του 1821: Η αλήθεια και …

• Το ιδεολόγημα του Κρυφο...

Ρωσία: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις συλληφθέντες για το μακελειό

Ρωσία: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις σ…

Οι τέσσερις συλληφθέντες ...

Για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

Για την επέτειο της Επανάστασης του…

• Ανακοίνωση του Γραφείου...

Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»…

Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»…

Από Νίκο Μπογιόπουλο* Ήτ...

25 χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία (video)

25 χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρ…

• Aπό το αρχείο του τηλεο...

1821: “Ολοι μαζί”, ε; Αλήθεια;

1821: “Ολοι μαζί”, ε; Αλήθεια;

• «Όσοι το χάλκεον χέρι τ...

Prev Next

Λύσεις σε προβλήματα κοινοτήτων της Λεμεσού

Λύσεις σε προβλήματα κοινοτήτων της Λεμεσού

* Έδωσε περιφερειακή σύσκεψη με τον υπουργό Εσωτερικών

 

Γράφει: Σταύρος Κονιώτης *

Η Κυβέρνηση είναι δίπλα στις κοινότητες και εκεί και όπου οι οικονομικές δυνατότητες το επιτρέπουν δίνονται λύσεις, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, μετά από περιφερειακή σύσκεψη της οποίας προέδρευσε με κοινότητες της Λεμεσού.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κοινοτικού συμβουλίου Αρακαπά και σε αυτήν έλαβαν μέρος κοινοτάρχες και εκπρόσωποι των συμβουλίων των κοινοτήτων, Άγιος Κωνσταντίνος, Άγιος Παύλος, Ακαπνού, Αρακαπάς, Βίκλα, Διερώνα, Επταγώνια, Ζωοπηγή, Καλό Χωριό, Κελλάκι, Κλωνάρι, Λουβαράς, Πραστειό (Κελλακίου) και Συκόπετρα.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χάσικος είπε πως "η δουλειά τον κοινοταρχών, το λειτούργημα θα έλεγα, δεν είναι και τόσο εύκολο, είναι πολλά τα προβλήματα, ιδιαίτερα όσο πιο μικρή είναι η κοινότητα", και σημείωσε πως "εμείς, σαν Κυβέρνηση, δεν μπορούμε να διαχωρίζουμε μικρές ή μεγάλες κοινότητες".

Ιδιαίτερα, συνέχισε, όταν τίθενται θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ασφάλεια, η Κυβέρνηση πρέπει να είναι παρούσα, "πρέπει να είμαστε ανθρωποκεντρικοί και να μην κοιτάζουμε μόνο τους αριθμούς".

Πολλά από τα προβλήματα που τέθηκαν λύθηκαν

Ο ΥΠΕΣ σημείωσε πως "πολλά από τα προβλήματα που τέθηκαν, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι λύθηκαν από εδώ, ενώ κάποια άλλα τα έχουμε δρομολογήσει και πάντοτε, μέσα στις δεδομένες οικονομικές δυνατότητες του κράτους, κάνουμε και πολλά άλλα".

Μπορεί, συνέχισε, να μην γίνονται όλα στα πλαίσια του προϋπολογισμού που τρέχει, "μοιράζονται όμως, μπαίνουν σε δεύτερο και τρίτο προϋπολογισμό".

Διαμηνύοντας πως το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης είναι μεγάλο, ιδιαίτερα προς τον κόσμο της υπαίθρου, ο κ. Χάσικος δήλωσε πως "αυτή η επαφή είναι επιβαλλόμενη με τις κοινότητες και νιώθουν οι κοινοτάρχες  και τα κοινοτικά συμβούλια ότι σε αυτήν την προσπάθεια που καταβάλλουν δεν είναι μόνοι, είναι δίπλα τους το κράτος".

Το προγραμματίζεις και το δρομολογείς...

Σχολιάζοντας επίσης αιτήματα για το οδικό δίκτυο, είπε πως "το να κάνεις ένα δρόμο που να συνδέει μια ή περισσότερες κοινότητες είναι μεγάλη δαπάνη, όμως το προγραμματίζεις και το δρομολογείς. Εκείνο που δεν μπορείς να παραβλέψεις με τίποτε είναι εκεί και όπου υπάρχει θέμα ασφάλειας, ανεξαρτήτου ποσού, πρέπει σήμερα να το λύνεις και αυτό κάνουμε".

Κληθείς να αναφερθεί στο θέμα της συνεισφοράς των κοινοτήτων προς το κράτος, ο Σωκράτης Χάσικος είπε πως "δεν είναι μεγάλη η συνεισφορά το 10%, όμως για τις κοινότητες, ιδιαίτερα γι αυτές που δεν έχουν εισοδήματα, είναι ένα μεγάλο ποσοστό και θα δούμε πως θα αντιμετωπιστεί".

Σε ερώτηση αν γίνονται σκέψεις για απαλλαγή των κοινοτήτων από αυτή την συνεισφορά, απάντησε πως "μπορεί να μην είναι απαλλαγή, μπορεί σε πρώτη φάση να είναι μείωση στο 5%", υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι αυτό απαιτεί έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος, σχολιάζοντας το αίτημα για διαχωρισμό οικοπέδων για τις φτωχές οικογένειες, είπε πως είναι κάτι που συζητείται και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, εκφράζοντας τη θέση πως "ήγγικεν, νομίζω, η ώρα επαναφοράς αυτού του σχεδίου".

" Πέραν του ότι βοηθούμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ενισχύσουμε με αυτόν τον τρόπο και την ύπαιθρο", κατέληξε στις δηλώσεις του ο Σωκράτης Χάσικος.

 

ΚΥΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top