Menu
Το κατά Έιντε ευαγγέλιο

Το κατά Έιντε ευαγγέλιο

Από τη δήλωση που διάβασε...

Σε διάλογο με τον Σταύρο Μαλά το ΑΚΕΛ

Σε διάλογο με τον Σταύρο Μαλά το ΑΚ…

* Αυτό αποφάσισε, σήμερα,...

Πικρές αλήθειες και διαπιστώσεις

Πικρές αλήθειες και διαπιστώσεις

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Κάτω από τη βάση στο παζάρι Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας

Κάτω από τη βάση στο παζάρι Ευρωπαϊ…

* Δεν κατέληξαν σε συμφων...

Βοήθεια μας: Ο Παΐσιος προστάτης των Διαβιβάσεων, με... απόφαση Καμμένου!

Βοήθεια μας: Ο Παΐσιος προστάτης τω…

• Στα χρόνια της κρίσης η...

Η σιωπηρή συνωμοσία και η ομερτά* για τα Κρατικά Ογκολογικά/Ακτινοθεραπευτικά

Η σιωπηρή συνωμοσία και η ομερτά* γ…

Γράφει: Χρ. Ανδρέου ** Η...

Οι σωτήρες με τα εναλλακτικά σχέδια και η μοίρα μας

Οι σωτήρες με τα εναλλακτικά σχέδια…

Γράφει: Ηλίας Δημητρίου* ...

"Εγώ σ’ έκτισα φούρνε μου κι εγώ θα σε χαλάσω"... και η των μεγαλόσχημων Ευρωπαίων υποκρισία

"Εγώ σ’ έκτισα φούρνε μου κι ε…

* Άλλως πώς: η εξεύρεση τ...

Χορωδία της... κόλασης!

Χορωδία της... κόλασης!

* Ακόμη ένα σκάνδαλο για ...

Χαραμάδα ελπίδας από την αντίληψη της διεθνούς κοινότητας για την Κύπρο

Χαραμάδα ελπίδας από την αντίληψη τ…

* Καθώς η διεθνής κοινότη...

Prev Next
eKypros

eKypros

Σε διάλογο με τον Σταύρο Μαλά το ΑΚΕΛ

* Αυτό αποφάσισε, σήμερα, κατά πλειοψηφία η Κ.Ε. του κόμματος, για τις προεδρικές εκλογές του 2018

 

Σε διάλογο με τον Σταύρο Μαλά ενόψει των προεδρικών εκλογών, εισέρχεται το ΑΚΕΛ με απόφαση της Κεντρικής του Επιτροπής, που συνεδρίασε σήμερα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΚΕΛ, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος σε σημερινή της συνεδρία αποφάσισε όπως εισέλθει σε διάλογο με τον Σταύρο Μαλά, για να διερευνήσει τις δυνατότητες προγραμματικής συνεργασίας μαζί του ενόψει των Προεδρικών Εκλογών. Προς τον σκοπό αυτό, η Κ.Ε. εξουσιοδότησε την Κεντρική Γραμματεία του ΑΚΕΛ να προωθήσει την υλοποίηση της απόφασης.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες που διέρρευσαν από την Εζεκία Παπαϊωάννου, η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά συγκέντρωσε 57 ψήφους -από σύνολο 82 παρισταμένων μελών- και ποσοστό 69,5%, ενώ η πρόταση για υποψηφιότητα του γνωστού δικηγόρου Αχιλλέα Δημητριάδη -προτάθηκε από τρία μέλη του Πολιτικού Γραφείου- συγκέντρωσε 19 ψήφους (23,17%).

Πικρές αλήθειες και διαπιστώσεις

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλής*

Παρά το γεγονός ότι η ανθρωπότητα και κάθε λαός πέρασε μέσα από πολέμους αποτυχίες, αυταπάτες, ήττες, κοινωνική εξαθλίωση, ανελευθερία, καταστροφή, αλλαγή κοινωνικό-οικονομικών συστημάτων και ιδεολογιών, εντούτοις η ιστορία δεν διδάσκει, παρόλο που με τις εμπειρίες που αποκτήσαμε έχουν πλούσια διδαχή και εκτιμήσεις ούτως ώστε να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία μας.

Σήμερα η εποχή μας είναι αρκετά αποκαλυπτική και αρκεί να συντονισθούμε για να ανατρέψουμε την εικόνα με την οποία μας παρουσιάζεται.

Η κατεδάφιση της οικονομίας, του εθνικού εισοδήματος των επιχειρήσεων, η εκτίναξη του χρέους και της ανεργίας θεωρούνται ως ενθαρρυντικά αποτελέσματα που οφείλονται στα εξυγιαντικά προγράμματα που εφαρμόζονται και αιτιολογούνται σαν επιτυχία.

Κάτω από τη βάση στο παζάρι Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας

* Δεν κατέληξαν σε συμφωνία στα μισά -22 από τα 44- υπό διαπραγμάτευση θέματα...

 

Την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μεγάλης Βρετανίας να καταλήξουν σε συμφωνία στα μισά από τα υπό διαπραγμάτευση θέματα για το Brexit μετά τον δεύτερο γύρο των μαραθώνιων συνομιλιών καταγράφει ένα κοινό έγγραφο εργασίας.

Οι ομάδες των δύο πλευρών που εργάζονται για τα μελλοντικά δικαιώματα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Βρετανών στην Ευρώπη εξακολουθούν να μην έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν σε 22 από τα 44 ζητήματα.

Βοήθεια μας: Ο Παΐσιος προστάτης των Διαβιβάσεων, με... απόφαση Καμμένου!

• Στα χρόνια της κρίσης η «αριστερή» επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιστροφή ολοταχώς στο μεσαίωνα, με ενδιάμεσο σταθμό τον αντικομμουνισμό με εμφυλιοπολεμικές αναφορές

 

Γράφει: Ανδρέας Δενεζάκης*

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή με τις «μεγάλες κοινωνικές ευαισθησίες», αυτή που παίρνει αντιλαϊκά μέτρα και υπογράφει μνημόνια με δάκρυα στα μάτια και πόνο στη ψυχή, έχει επιλέξει, από την αρχή της θητείας της, να  διαλύσει τις αντιστάσεις του λαού, μαζί με τους εκβιασμούς, τους εκφοβισμούς, τον αυταρχισμό, την εξαπάτηση, χρησιμοποιεί τις δεισιδαιμονίες, την επιστροφή στον σκοταδισμό του Μεσαίωνα, πότε, σε συνεργασία με την Εκκλησία, υποδεχόμενη με τιμές αρχηγού κράτους, ιερά λείψανα, το Αγιο Φως, Εικόνες, δέντρα που ματώνουν και πότε ψάχνει και επιστρατεύει Αγίους, όπως στην προκειμένη περίπτωση, όπου επιχειρεί, με πλάγιους τρόπους, να συκοφαντήσει τους αγώνες του λαού μας, να ευνουχίσει την ιστορική μνήμη, να αποχαυνώσει τη νεολαία μας και να δικαιώσει τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις του τόπου μας.

Προστάτης του όπλου των Διαβιβάσεων ανακηρύχτηκε, σύμφωνα με ανάρτηση του kranosgr, ο Αγιορείτης νέος  Άγιος της Εκκλησίας Γέροντας Παΐσιος. Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον υπουργό, λόγω της ειδικότητας του Αγίου ως Διαβιβαστή κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, την περίοδο του εμφυλίου πολέμου.

Subscribe to this RSS feed