Menu
ΆΤιΜες προμήθειες τραπεζών...

ΆΤιΜες προμήθειες τραπεζών...

• Η ληστρική κερδοφορία τ...

Το πειρατικό προχωρεί

Το πειρατικό προχωρεί

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Πολίτες και πελάτες

Πολίτες και πελάτες

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Ο...

Περί σχεδιοποίησης της Εθνικής Οικονομίας - μέρος Β’

Περί σχεδιοποίησης της Εθνικής Οικο…

• Ο σοσιαλισμός είναι αδι...

Ο Ερίκ Καντονά για τους πρόσφυγες

Ο Ερίκ Καντονά για τους πρόσφυγες

«…πηγαίνοντας προς το σπί...

Τσε: … δεν ηττάται η υπόθεση όταν πεθαίνουν οι άνθρωποι…

Τσε: … δεν ηττάται η υπόθεση όταν π…

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλο...

Η Κλιμάκωση των Προκλήσεων της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και η σημασία τους

Η Κλιμάκωση των Προκλήσεων της Τουρ…

Γράφει: Δρ. Κωνσταντίνος ...

Η Τζοκόντα ξαναβρήκε τη θέση της στο Λούβρο

Η Τζοκόντα ξαναβρήκε τη θέση της στ…

Η Τζοκόντα ξαναβρήκε χθες...

Ελλάδα: 800 εκ. ευρώ αυξάνονται οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι...

Ελλάδα: 800 εκ. ευρώ αυξάνονται οι …

• Αλλά οι... επιχειρηματι...

Prev Next
eKypros

eKypros

ΆΤιΜες προμήθειες τραπεζών...

• Η ληστρική κερδοφορία του ενός δισεκατομμυρίου!

 

Ποσά ύψους 1 δις ευρώ μοιράστηκαν οι Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς μόνο μέσα στο περασμένο έτος από προμήθειες και αμοιβές, στηρίζοντας σχεδόν το ένα πέμπτο επί των καθαρών εσόδων τους στην επιβολή υπέρογκων χρεώσεων σε υπηρεσίες. Στις πλάτες των απλών πελατών η «επάνοδος του τραπεζικού συστήματος», την ώρα που η κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδας και η Επιτροπή Ανταγωνισμού κοιτάζουν αμήχανες, σε μία υπόθεση που η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαμηνύει πως χρήζει των παρεμβάσεών τους για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας των τραπεζών.

Πολίτες και πελάτες

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη*

Ουαί υμίν υποκριτές και φαρισαίοι! Η εισβολή της Τουρκίας ταυτόχρονα στο συριακό έδαφος και στην ΑΟΖ της Κύπρου, που δήθεν ευαισθητοποίησε (;) τους αναίσθητους ηγεμόνες, ηγετίσκους, αλλά και κάθε εκλεγμένο ούφο, φέρει τον τίτλο «Πηγή Ειρήνης». Ούτε σοκ, ούτε δέος, ούτε καταιγίδες αυτή τη φορά, αλλά μια έμπρακτη και συστηματική εκπόρνευση της ειρήνης, έρχεται να κουμπώσει με την παγιωμένη ιμπεριαλιστική αντίληψη περί ειρήνης, που επιτεύχθηκε κατά τους φωστήρες - διαδόχους της ναζιστικής προπαγάνδας, με την πυρηνική εξαΰλωση της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, αφαιρώντας αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το χαρακτηρισμό του ως ακριβώς τέτοιο.

Ο Ερίκ Καντονά για τους πρόσφυγες

«…πηγαίνοντας προς το σπίτι μου έβλεπα -κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου και για εκατοντάδες μέτρα- σκηνές με πρόσφυγες. Δεν ρισκάρουν τη ζωή τους για να έρθουν και να μένουν σε μια σκηνή στη μέση του αυτοκινητόδρομου. Ήρθαν να δουλέψουν και να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι. Πρέπει να τους βοηθήσουμε κι όχι να τους κρίνουμε. Έχουμε ιδέα τι έχουν περάσει για να φτάσουν ως εδώ;». 

Οι “χρήσιμοι βλάκες” υπηρέτες της διαπλοκής… για μια καρέκλα ή/και λίγο χρυσό

Γράφει: Χρ. Ανδρέου*

Ο Υπ. Υγείας δήλωσε χθες Πέμπτη, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας ότι: «… δεν πρόκειται να γίνει ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, τελεία και παύλα και ούτε θα μπω στον κόπο να απαντήσω καν σε ερώτηση αυτού του θέματος». Άραγε γιατί φοβάται να απαντήσει;;; Ο δε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, Κώστας Κωνσταντίνου, χαρακτήρισε τις ανησυχίες για ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων ως: «… όνειρα θερινής νυκτός. Δεν υπάρχει επιστροφή, δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση και ούτε και υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει αυτό. Τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι η ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ, θα πρέπει να ενισχυθούν σε μεγαλύτερο βαθμό και αυτή είναι η προσέγγιση».

Subscribe to this RSS feed