Menu
Ομήρου: Ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε ευλογία για την Κύπρο

Ομήρου: Ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξ…

Ευλογία για την Κύπρο υπή...

Η Ισπανία υπό την απειλή της αποσκίρτησης της Καταλωνίας

Η Ισπανία υπό την απειλή της αποσκί…

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Τον... χαβά τους οι Βρυξέλλες μετά τις γερμανικές εκλογές

Τον... χαβά τους οι Βρυξέλλες μετά …

* Τίποτα δεν αλλάζει, ο σ...

Ουίλιαμ Φόκνερ: Με πίστη στο ανεξάντλητο του ανθρώπινου πνεύματος…

Ουίλιαμ Φόκνερ: Με πίστη στο ανεξάν…

Σαν σήμερα, 25 Σεπτεμβρίο...

Ντμίτρι Σοστακόβιτς: Η Συμφωνία του Λένινγκραντ

Ντμίτρι Σοστακόβιτς: Η Συμφωνία του…

Σαν σήμερα, 25 Σεπτεμβρίο...

Η Μέρκελ φταίει για την άνοδο της ακροδεξιάς

Η Μέρκελ φταίει για την άνοδο της α…

* Σύμφωνα με την εφημερίδ...

Το φεστιβάλ της ΚΝΕ, ο Νταλάρας και οι… ψυχοθεραπευτές της «Καθημερινής»

Το φεστιβάλ της ΚΝΕ, ο Νταλάρας και…

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλο...

Γερμανικές εκλογές: Τέλος η Ευρωπαϊκή Ένωση που ξέραμε...

Γερμανικές εκλογές: Τέλος η Ευρωπαϊ…

Γράφει: Δημήτρης Μήλακας*...

Απαιτείται ενδοσκόπηση και συνέπεια

Απαιτείται ενδοσκόπηση και συνέπεια

Κατά την πρόσφατη ομιλία ...

Prev Next
eKypros

eKypros

Ομήρου: Ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε ευλογία για την Κύπρο

Ευλογία για την Κύπρο υπήρξε η παρουσία του Γιάννου Κρανιδιώτη στην ελληνική πολιτική κονίστρα, με τις ιδιότητες του συμβούλου του Αντρέα Παπαντρέου στην αρχή και αργότερα του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, του υφυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, δήλωσε απόψε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου στην εκδήλωση μνήμης και τιμής του Δ.Ο.Β.Ε για το Γιάννο Κρανιδιώτη με τη συμπλήρωση δεκαοκτώ χρόνων από το θάνατο του Κρανιδιώτη.

Η Ισπανία υπό την απειλή της αποσκίρτησης της Καταλωνίας

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλής

Ενώ η Ισπανία προσπαθεί να συνέλθει και να σταθεί στα πόδια της από την τρομοκρατική επίθεση των Τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν τον φημισμένο πεζόδρομο της πόλης Ράμλα, τώρα βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα λόγω της έμμονής των Καταλονών να διεξάγουν ψηφοφορία την 1η Οκτωβρίου του 2017 για την δημιουργία ανεξαρτήτου κράτους.

Η Ισπανία καταλαμβάνει το 85% της Ιβηρικής Χερσονήσου στο νοτιοδυτικό άκρο της Ευρωπαϊκής Ηπείρου και συνορεύει με Πορτογαλία, Γαλλία, Ατλαντικό Ωκεανό και Μεσόγειο Θάλασσα.

Αυτή είναι από τις παλαιότερες ευρωπαϊκές χώρες και από τον 16ον – 19ον αιώνα ήταν από τις ισχυρότερες αυτοκρατορίες στον κόσμο. Η Ισπανική γλώσσα λόγω αποικιοκρατίας μιλιέται πάνω από 20 κράτη.

Με το σύνταγμα του 1978 το πολίτευμα της χώρας είναι συνταγματική μοναρχία και το Ισπανικό Κοινοβούλιο αποτελείται από δυο νομοθετικά σώματα, την Βουλή των Αντιπροσώπων και την Γερουσία.

Τον... χαβά τους οι Βρυξέλλες μετά τις γερμανικές εκλογές

* Τίποτα δεν αλλάζει, ο σχεδιασμός για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΟΝΕ προχωρά, δηλώνει στην βελγική πρωτεύουσα ανώτερη κοινοτική πηγή...

 

"Ένα είναι βέβαιο για το διάστημα μετά τις γερμανικές εκλογές, πως τίποτα δεν αλλάζει", έλεγε σε ομήγυρη δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, ανώτερη κοινοτική πηγή, με καλή γνώση των συσχετισμών σε Βερολίνο και Βρυξέλλες, εξηγώντας με αυτόν τον τρόπο πως "οι δρομολογημένες αλλαγές στη λειτουργία της ΕΕ και της ΟΝΕ, έχουν σχεδιασθεί με τη σύμφωνη γνώμη της σημερινής και επόμενης καγκελαρίου".

Όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής του ΚΥΠΕ, Θανάσης Αθανασίου, επί της ουσίας, μετά και τα αποτελέσματα της κάλπης, οι Βρυξέλλες, δηλαδή πηγές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν εξέφραζαν την ελπίδα για γρήγορο σχηματισμό κυβέρνησης, εκτιμώντας ωστόσο ότι αυτός στην πράξη θα πάρει μήνες. "Οι κυβερνητικές συμφωνίες στη Γερμανία γράφονται σε έναν `τόμο` και περιγράφουν απίστευτες λεπτομέρειες", σημείωσε έτερη πηγή. "Οι δε κυβερνήσεις έχουν την τάση να τις τηρούν". Η ίδια πηγή προέβλεψε ότι η διαδικασία θα κρατήσει τουλάχιστον ως τα τέλη του έτους.

Ουίλιαμ Φόκνερ: Με πίστη στο ανεξάντλητο του ανθρώπινου πνεύματος…

Σαν σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου 1897, γεννήθηκε ο Αμερικανός συγγραφέας, Ουίλιαμ Φόκνερ. Πήρε μέρος στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη συνέχεια, αφού εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο, εργάστηκε ως ελαιοχρωματιστής και ταχυδρόμος. Το 1928 κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα γράμματα και πολύ γρήγορα κερδίζει τη γενική αναγνώριση.

Το είδος των έργων του τον κατατάσσει στη λογοτεχνία του κριτικού ρεαλισμού. Η τεχνοτροπία του διακρίνεται για τη βαθιά ιστόρηση, την τάση προς το συμβολισμό, την αφήγηση σε διαφορετικά χρονικά επίπεδα και την υψηλή ρητορική.

Subscribe to this RSS feed