Menu
Επιστολή του εκπροσώπου του ψευδοκράτους κυκλοφόρησε η Τουρκία στον ΟΗΕ

Επιστολή του εκπροσώπου του ψευδοκρ…

* “Νουθεσίες” του αντιπρο...

Συμβαίνει στην Ελλάδα: Αυτά τα «πατριωτάκια» δεν τα άγγιξε η κρίση…

Συμβαίνει στην Ελλάδα: Αυτά τα «πατ…

• Το ελληνικό εφοπλιστικό...

Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και η κατοχή

Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και η κ…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

Αθλητικό Σωματείο Ομόνοια, όπως τον... Συνεργατισμό;

Αθλητικό Σωματείο Ομόνοια, όπως τον…

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι...

Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι...

• Το άγαλμα του Τρούμαν σ...

Νέος πρόεδρος της Κούβας ο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ

Νέος πρόεδρος της Κούβας ο Μιγκέλ Ν…

* «Η επανάσταση θα συνεχι...

Σημαντικές οι επαφές Τσαβούσογλου αύριο στα κατεχόμενα...

Σημαντικές οι επαφές Τσαβούσογλου α…

* Έτσι χαρακτηρίζει την π...

Το γραμμάτιο των Ιμίων στα χέρια του Τσίπρα

Το γραμμάτιο των Ιμίων στα χέρια το…

Γράφει: Δημήτρης Μηλάκας*...

Οι ισορροπίες των πρόωρων εκλογών της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία

Οι ισορροπίες των πρόωρων εκλογών τ…

Γράφει: Άννα Ανδρέου* Πλ...

Ομήρου: Δεν αναζητούμε πεδίο αντιπαραθέσεων στη βάση του παρελθόντος

Ομήρου: Δεν αναζητούμε πεδίο αντιπα…

Δεν αναζητούμε πεδίο αντι...

Prev Next
eKypros

eKypros

Επιστολή του εκπροσώπου του ψευδοκράτους κυκλοφόρησε η Τουρκία στον ΟΗΕ

* “Νουθεσίες” του αντιπροσώπου του κατοχικού καθεστώτος στα Ηνωμένα Έθνη προς την ε/κ πλευρά “να σταματήσει παρόμοια αντιπαραγωγική και ξεπερασμένη λογική”...

 

Με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, Φεριντούν Σινιρλίογλου, διαβιβάζει επιστολή του αντιπροσώπου της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μεχμέτ Ντανά, ως απάντηση των καταγγελιών της Κυπριακής Δημοκρατίας στις τουρκικές παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, που περιέχονταν σε επιστολή της 2ας Μαρτίου. Στην επισυναπτόμενη επιστολή -την οποία κυκλοφόρησε η Τουρκία ως επίσημο έγγραφο του Σ.Α. και της ΓΣ του ΟΗΕ- ο κ. Ντανά υπογράφει ως "αντιπρόσωπος της τουρκικής δημοκρατίας βόρειας Κύπρου".

Συμβαίνει στην Ελλάδα: Αυτά τα «πατριωτάκια» δεν τα άγγιξε η κρίση…

Το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο, παρά την οικονομική κρίση, βρίσκεται στην πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των εμπορικών στόλων όλου του κόσμου

 

Γράφει: Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος*

Υπάρχει μια κατηγορία Ελλήνων που δεν τους άγγιξε η κρίση. Για την ακρίβεια δεν τους ακούμπησε. Σωστά μαντέψατε. Πρόκειται για τους Έλληνες εφοπλιστές. Το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο, παρά την οικονομική κρίση, με στόλο αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, βρίσκεται στην πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των εμπορικών στόλων όλου του κόσμου. Το ακολουθούν οι εφοπλιστές της Ιαπωνίας, της Κίνας και των ΗΠΑ. Τα παραπάνω αναφέρονται σε δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», η οποία επικαλείται  τα πρόσφατα στοιχεία πλοίων της «Vesselsvalue».

Οι Έλληνες εφοπλιστές την περίοδο της κρίσης κράτησαν την πρώτη θέση στην ιδιοκτησία πλοίων. Διέθεταν τα κεφάλαια για να κάνουν αγορές την ώρα που εφοπλιστές άλλων χωρών ξεπουλούσαν, ενώ «κατασκεύασαν» και νέα πλοία, κυρίως στα ναυπηγεία της Σαγκάης στην Κίνα.

Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι...

• Το άγαλμα του Τρούμαν στην πρεσβεία σας!

 

Γράφει: Γεράσιμος Χολέβας*

Ο πρέσβης των ΗΠΑ,  Τζέφρι Πάιατ, με μια κίνηση προκλητική, θέλοντας να δείξει πως η αμερικανοκρατία στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα, πήγε και έβγαλε φωτογραφία… αγκαλιά με το άγαλμα του Τρούμαν.

Δεν έμεινε, όμως, μόνο σε αυτό, αλλά έγραψε στην ανάρτηση του ότι βρέθηκε, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, στο σημείο που στέκεται το άγαλμα, το οποίο συμβολίζει την «γενναιοδωρία των ΗΠΑ προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών χρόνων της».

Νέος πρόεδρος της Κούβας ο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ

* «Η επανάσταση θα συνεχιστεί!»

 

Ο μέχρι πρότινος πρώτος αντιπρόεδρος της κουβανικής κυβέρνησης, ο Μιγκέλ Μάριο Ντίας Κανέλ Μπερμούντες, εξελέγη νέος πρόεδρος της Κούβας, διαδεχόμενος τον Ραούλ Κάστρο. 

Ο 57χρονος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, πρώτος αντιπρόεδρος από το 2013, μέλος του ΠΓ του ΚΚ Κούβας από το 2003 και ηλεκτρονικός μηχανικός, προτάθηκε χθες από την Εκλογική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης για τη θέση του Προέδρου του Κρατικού Συμβουλίου και στη σημερινή ψηφοφορία έλαβε 603 ψήφους από τις 604, σύμφωνα με την επίσημη κουβανική ιστοσελίδα «Cubadebate».

Subscribe to this RSS feed