Menu
ΕΛΑΜίτες: Δεν... φταίνε αυτοί· τόσοι είναι, τόσα και τέτοια -ανιστόρητα- λένε!*

ΕΛΑΜίτες: Δεν... φταίνε αυτοί· τόσο…

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Μοναδικός και Αθάνατος!

Μοναδικός και Αθάνατος!

Γράφει: Γιάννης Ιωαννίδης...

Η Νατάσσα Μποφίλιου τραγουδά για τον Παύλο και τη Μάγδα Φύσσα

Η Νατάσσα Μποφίλιου τραγουδά για το…

• ...«Βασίλεψες αστέρι μο...

Ευρωκοινοβούλιο: Ένα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»

Ευρωκοινοβούλιο: Ένα ακόμα υποκριτι…

Ψήφισμα «σχετικά με τα δι...

Η Δημοκρατία απέναντι στον κόσμο του πραγματικού ψεύδους

Η Δημοκρατία απέναντι στον κόσμο το…

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Μάγδα Φύσσα: Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό...

Μάγδα Φύσσα: Δεν τελειώσαμε με τον …

• ...Η πάλη πρέπει να είν...

Το λεξιλόγιο της διαστροφής

Το λεξιλόγιο της διαστροφής

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Ο...

Μικρός πήγα κι εργάστηκα…

Μικρός πήγα κι εργάστηκα…

Γράφει: Δημήτρης Κούλαλης...

Ο ΑΠΟΕΛ, ο “αδιαπραγμάτευτος" στόχος του Πρ. Πετρίδη, το “ευ αγωνίζεσθαι” και ο... Καπιταλισμός

Ο ΑΠΟΕΛ, ο “αδιαπραγμάτευτος" …

• Κι οι ευθύνες αρμοδίων ...

Πλαστά διλήμματα γύρω από το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό

Πλαστά διλήμματα γύρω από το Προσφυ…

Της Κατερίνας ΓΕΡΑΚΗ* Η ...

Prev Next

Μοναδικός και Αθάνατος!

Γράφει: Γιάννης Ιωαννίδης*

Ο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί πλέον ιστορική παρακαταθήκη για τον Ελληνικό Λαό αλλά και την οικογένειά του. Άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του μεγάλου Οικουμενικού Μουσουργού, συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό της Μουσικής Δημιουργίας ανά τον Κόσμο. Μαζί με τον Ζορμπά και το Μπουζούκι έχουν καταξιωθεί πλέον ως μέρος της Παγκόσμιας Μουσικής Κληρονομιάς.

Το έργο του είναι αξιοζήλευτο από κάθε άποψη. Δεν είναι απλό ούτε απλοϊκό. Δεν γίνεται ανάγνωση σ’ ένα επίπεδο και ουχί ξεκομμένο από την ιστορία της Ελλάδας του ’40 μέχρ και σήμερα. Γνωρίζοντας βιωματικά ο ίδιος από πρώτο χέρι τη ξένη εισβολή και κατοχή των Μουσολίνι και Χίτλερ, που είχε συνέχεια με τη ληστρική επίθεση των Δυτικών ΝΑΤΟϊκών σε βάρος της χώρας και του λαού του, μέσα από τoν εμφύλιο, τα ξερονήσια και τις φασιστικές δικτατορίες, δεν μένει ασυγκίνητος. Εμπλέκεται έντονα και αποφασιστικά στο αγωνιστικό πολιτικό πεδίο, γεμίζοντας τις δράσεις του με τον διαπρύσιο αγωνιστικό πολιτικό λόγο, πέραν του Στίχου και της Μουσικής.

Read more...

Η Δημοκρατία απέναντι στον κόσμο του πραγματικού ψεύδους

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλής

Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με χιλιάδες ετερόκλητα πλήθη διαμαρτυρομένων ανά τον κόσμο που εκπροσωπούν τον κόσμο των «λοκντάουν» επειδή οι θεωρίες τους αρνούνται να αποδεχθούν τις επιστημονικές λύσεις που δίδονται από μια σειρά επιστημονικών κέντρων και της υιοθέτησης του εμβολιασμού για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας Covid 19 και των μεταλλάξεων της.

Ένας αριθμός ανεμβολιαστων και σοβαρών ιδεολογιών διεθνούς ακτινοβολίας επιρρίπτουν την ευθύνη στις συλλογικές ευθύνες που πάρθηκαν κατά καιρούς από τις φιλελεύθερες κυβερνήσεις λόγω της εξοντωτικής λιτότητας, αποσάθρωση κοινωνικού κράτους κλπ.

Read more...

Το λεξιλόγιο της διαστροφής

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη*

Οταν ο πληθυσμός της χώρας αντιμετωπίζεται πρωτίστως ως εκλογική πελατεία και η αστική κυβέρνηση αποφασίζει να διαχειρίζεται την εξουσία ως «τρέξιμο» μιας ανώνυμης εταιρείας, τότε και τα χονδροειδέστερα και πιο βάρβαρα μέτρα - τσιτάτα όχι μόνο δεν ελκύουν την απαιτούμενη προσοχή, αλλά μεγάλη μερίδα της εθισμένης στην επαιτεία κοινής γνώμης τα θεωρεί και φυσικά.

Τρανό παράδειγμα η ξεδιάντροπη δήλωση του υπουργού Υγείας, Πλεύρη, ότι ο ΕΟΠΥΥ θα αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας (!) και ότι το κράτος, σαν καλός επιχειρηματίας, μπορεί να κρίνει ότι οι εξετάσεις των εργαστηρίων των νοσοκομείων συμφέρει να γίνονται από ιδιωτικές εταιρείες μέσα σ' αυτά. Κι όλα αυτά με την επωδό ότι δεν θα χρεώνονται παραπάνω οι ...πελάτες - ασθενείς.

Read more...
Subscribe to this RSS feed