Menu
ΆΤιΜες προμήθειες τραπεζών...

ΆΤιΜες προμήθειες τραπεζών...

• Η ληστρική κερδοφορία τ...

Το πειρατικό προχωρεί

Το πειρατικό προχωρεί

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Πολίτες και πελάτες

Πολίτες και πελάτες

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Ο...

Περί σχεδιοποίησης της Εθνικής Οικονομίας - μέρος Β’

Περί σχεδιοποίησης της Εθνικής Οικο…

• Ο σοσιαλισμός είναι αδι...

Ο Ερίκ Καντονά για τους πρόσφυγες

Ο Ερίκ Καντονά για τους πρόσφυγες

«…πηγαίνοντας προς το σπί...

Τσε: … δεν ηττάται η υπόθεση όταν πεθαίνουν οι άνθρωποι…

Τσε: … δεν ηττάται η υπόθεση όταν π…

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλο...

Η Κλιμάκωση των Προκλήσεων της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και η σημασία τους

Η Κλιμάκωση των Προκλήσεων της Τουρ…

Γράφει: Δρ. Κωνσταντίνος ...

Η Τζοκόντα ξαναβρήκε τη θέση της στο Λούβρο

Η Τζοκόντα ξαναβρήκε τη θέση της στ…

Η Τζοκόντα ξαναβρήκε χθες...

Ελλάδα: 800 εκ. ευρώ αυξάνονται οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι...

Ελλάδα: 800 εκ. ευρώ αυξάνονται οι …

• Αλλά οι... επιχειρηματι...

Prev Next

Το πειρατικό προχωρεί

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης

Δύο χρόνια τώρα μάχες επί μαχών για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ποιος φταίει που διακόπηκαν, γιατί δεν επαναρχίζουν, οι όροι αναφοράς, η διμερής, τριμερής, πενταμερής και τελικά….. εισβολή στο οικόπεδο 7. Και την ώρα που αναμενόταν να αντιδράσουν για την έκνομη τουρκική ενέργεια ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεχωριστά κράτη, εταιρείες και λοιποί συγγενείς, νέα εισβολή. Εισβολή στη Συρία! Στις περιοχές των Κούρδων. Το πειρατικό συνεχίζει το δρόμο του. Χωρίς διακρίσεις. Όταν πρόκειται να εξασκήσει βία, καταστροφή, πόνο και θάνατο το νεοσουλτανάτο του Ερντογάν δεν είναι…ρατσιστικό. Με την ίδια ευκολία τα διάφορα τουρκικά καθεστώτα σκότωσαν κατά καιρούς κύπριους, έλληνες, αρμένιους, κούρδους και όποιους άλλους περιλαμβανομένων και των ιδίων των τούρκων.

Read more...

Πολίτες και πελάτες

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη*

Ουαί υμίν υποκριτές και φαρισαίοι! Η εισβολή της Τουρκίας ταυτόχρονα στο συριακό έδαφος και στην ΑΟΖ της Κύπρου, που δήθεν ευαισθητοποίησε (;) τους αναίσθητους ηγεμόνες, ηγετίσκους, αλλά και κάθε εκλεγμένο ούφο, φέρει τον τίτλο «Πηγή Ειρήνης». Ούτε σοκ, ούτε δέος, ούτε καταιγίδες αυτή τη φορά, αλλά μια έμπρακτη και συστηματική εκπόρνευση της ειρήνης, έρχεται να κουμπώσει με την παγιωμένη ιμπεριαλιστική αντίληψη περί ειρήνης, που επιτεύχθηκε κατά τους φωστήρες - διαδόχους της ναζιστικής προπαγάνδας, με την πυρηνική εξαΰλωση της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, αφαιρώντας αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το χαρακτηρισμό του ως ακριβώς τέτοιο.

Read more...

Οι “χρήσιμοι βλάκες” υπηρέτες της διαπλοκής… για μια καρέκλα ή/και λίγο χρυσό

Γράφει: Χρ. Ανδρέου*

Ο Υπ. Υγείας δήλωσε χθες Πέμπτη, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας ότι: «… δεν πρόκειται να γίνει ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, τελεία και παύλα και ούτε θα μπω στον κόπο να απαντήσω καν σε ερώτηση αυτού του θέματος». Άραγε γιατί φοβάται να απαντήσει;;; Ο δε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, Κώστας Κωνσταντίνου, χαρακτήρισε τις ανησυχίες για ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων ως: «… όνειρα θερινής νυκτός. Δεν υπάρχει επιστροφή, δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση και ούτε και υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει αυτό. Τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι η ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ, θα πρέπει να ενισχυθούν σε μεγαλύτερο βαθμό και αυτή είναι η προσέγγιση».

Read more...
Subscribe to this RSS feed