Menu
Πάνω από 8 εκ. άνθρωποι κινδυνεύουν από λιμό στην Υεμένη!

Πάνω από 8 εκ. άνθρωποι κινδυνεύουν…

Οι αντιμαχόμενες πλευρές ...

ΕΔΑΔ: Αναποτελεσματική η επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας στα κατεχόμενα

ΕΔΑΔ: Αναποτελεσματική η επιτροπή α…

• Στην υπόθεση Ανδριανής ...

Νίκος Σταυρίδης: «Ααάχου και δεν με νοιάζει!»

Νίκος Σταυρίδης: «Ααάχου και δεν με…

* Τριάντα χρόνια από το θ...

Χαμένο από χέρι -δυστυχώς- το παιγνίδι για τους πολιτικούς!

Χαμένο από χέρι -δυστυχώς- το παιγν…

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Ηθελημένα συνένοχη στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων η Ευρώπη

Ηθελημένα συνένοχη στην καταπάτηση …

* Σοβαρότατες κατηγορίες ...

Ελλάδα: Η αλήθεια για τους Πλειστηριασμούς...

Ελλάδα: Η αλήθεια για τους Πλειστη…

Γράφει: Νίκος Μπογιόπου...

Το Ιράν τηρεί απαρέγκλιτα τη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Το Ιράν τηρεί απαρέγκλιτα τη συμφων…

* Κατηγορηματική αναφορά ...

Μόνη βιώσιμη λύση, στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη, τα 2 κράτη

Μόνη βιώσιμη λύση, στην ισραηλινοπα…

* Αυτό είπαν οι 28 της ΕΕ...

Prev Next

ΕΕ: Βδομάδα διαβουλεύσεων ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Τα Συμβούλια Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ καταπιάνονται Δευτέρα και Τρίτη με όλη τη γκάμα των θεμάτων που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του την Πέμπτη και την Παρασκευή. Ανάμεσά τους άμυνα, μετανάστευση, εξωτερικές υποθέσεις, κοινωνικά θέματα, εκπαίδευση και πολιτισμό, ΟΝΕ.

Η συζήτηση για την άμυνα θα γίνει στη βάση της δρομολόγησης της μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας (PESCO), ενώ θα εξεταστεί και η πρόοδος στη συνεργασία ΕΕ - ΝΑΤΟ.

Σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση, θα συζητηθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως και η εσωτερική και εξωτερική διάσταση του φαινομένου, πάντα υπό το πρίσμα της αναζήτησης λύσεων «στο πρόβλημα των μεταναστευτικών πιέσεων». Πρόκειται για μέτρα που εντείνουν την καταστολή στο εσωτερικό της ιμπεριαλιστικής ένωσης, ενισχύοντας ανάμεσα στα άλλα και τον εγκλωβισμό προσφύγων, ενώ με πρόσχημα την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις οποίες πρωτοστατεί η ΕΕ, προωθεί σειρά επικίνδυνων σχεδίων σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή.

Read more...

Οι Χριστιανοδημοκράτες απορρίπτουν πρόταση Σουλτς

* Για δημιουργία "Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης" ως το 2025

 

Ανώτερα στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ απέρριψαν χθες Σάββατο όραμα για τη δημιουργία των "Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης" που παρουσίασαν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με τους οποίους ελπίζουν να σχηματίσουν ξανά κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς δήλωσε την Πέμπτη στη διάρκεια συνεδρίου του κόμματος ότι ο μόνος τρόπος οι Σοσιαλδημοκράτες να κερδίσουν τη στήριξη των πολιτών είναι αν προσφέρουν ένα ξεκάθαρο όραμα για την Ευρώπη και ζήτησε να υπάρξει στενότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο να δημιουργηθούν ως το 2025 οι "Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης". Πρόσθεσε πως οι χώρες που δεν συμφωνούν, θα πρέπει να φύγουν από την ένωση.

Read more...

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ διαψεύδει ότι προαλείφεται για το Υπουργείο Οικονομικών

"Τυπικές ψευδείς ειδήσεις ("Fake News") από το Βερολίνο, των οποίων οι δημιουργοί συνήθως δεν έχουν το θάρρος να αποκαλύψουν το όνομά τους. Δεν συμμετέχω ασφαλώς σε αυτές τις ανοησίες σε μια στιγμή μάλιστα κατά τη οποία δεν είναι καν σαφές ποια κόμματα θα αποτελούν την κυβέρνηση", δήλωσε ο νυν υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αντιδρώντας σε δημοσίευμα για σχετικές φιλοδοξίες του.

Read more...
Subscribe to this RSS feed