Menu
Μεγαλώνει η «βάση» των ΗΠΑ που λέγεται Ελλάδα...

Μεγαλώνει η «βάση» των ΗΠΑ που λέγε…

• Διαπραγματεύσεις για τη...

Μοσχεύματα από την Κύπρο δίνουν ελπίδα ζωής σε ασθενείς στο Ισραήλ

Μοσχεύματα από την Κύπρο δίνουν ελπ…

Γράφει: Μαρία Κονιώτου* ...

Νεοδημοκρατικά όνειρα θερινής νυκτός...

Νεοδημοκρατικά όνειρα θερινής νυκτό…

Γράφει: Δημήτρης Μήλακας*...

Η ρεσβερατρόλη στο κόκκινο κρασί και η σημασία της για τον άνθρωπο

Η ρεσβερατρόλη στο κόκκινο κρασί κα…

• Αποτρέπει τα κύτταρα το...

Yes, mister Λάτση

Yes, mister Λάτση

Γράφει: Δήμητρα Μυρίλλα* ...

Ακόμα και η ελάχιστη άσκηση αυξάνει το προσδόκιμο ζωής των ηλικιωμένων...

Ακόμα και η ελάχιστη άσκηση αυξάνει…

• Σύμφωνα με νέα έρευνα π...

Ο Αμαζόνιος φλέγεται...

Ο Αμαζόνιος φλέγεται...

• Οι ευθύνες και οι αντιδ...

Ελλάδα: Δεν θα πληρώνουν οι Έλληνες τις υπηρεσίες που το ΕΣΥ παρέχει σε αλλοδαπούς ασφαλισμένους...

Ελλάδα: Δεν θα πληρώνουν οι Έλληνες…

• Ο Έλληνας υπουργός Υγεί...

Η πολιτική Τραμπ για το διεθνές εμπόριο

Η πολιτική Τραμπ για το διεθνές εμπ…

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Παράδειγμα προς μίμηση ο προπονητής του Ολυμπιακού Ν. Μπλατ

Παράδειγμα προς μίμηση ο προπονητής…

• Ανακοίνωσε ότι πάσχει α...

Prev Next

Με ετήσια κέρδη 2 δις ευρώ, η Nissan... απολύει 12.500 εργαζόμενους!

• Στην “προσπάθεια” της να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους στις ΗΠΑ και να διατηρήσει ισχυρή θέση στον παγκόσμιο ανταγωνισμό...

 

H «Nissan Motor» ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει σε 12.500 απολύσεις εργαζομένων σε όλο τον κόσμο έως το 2022 και θα μειώσει την παραγωγή, προκειμένου να περιορίσει το κόστος καθώς πλήττεται από αναιμικές πωλήσεις και αυξημένες δαπάνες και προσπαθεί να ανακάμψει από το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο αποπεμφθείς της πρόεδρος, Κάρλος Γκοσν.

Read more...

Ηνωμένες Πολιτείες: Όταν η «ανάπτυξη» φέρνει φτώχεια

Το ΔΝΤ περιγράφει πώς οι Αμερικανοί πληρώνουν την «ανάπτυξη της οικονομίας»...

 

Ακριβά πληρώνει ο μέσος Αμερικανός την παρατεταμένη περίοδο ανάπτυξης της οικονομίας, τονίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στην ετήσια έκθεσή του για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου το ΔΝΤ υπογραμμίζει μια σειρά από προβληματικούς κοινωνικούς δείκτες, οι οποίοι συνοδεύουν τη δεκαετή οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, που τον επόμενο μήνα θα είναι η μεγαλύτερη ιστορικά σε διάρκεια.

Μεταξύ άλλων το Ταμείο επισημαίνει:

  • μείωση του προσδόκιμου ζωής, που είναι πλέον ένα από τα χαμηλότερα μεταξύ των χωρών του G7,
  • εκτόξευση της οικονομικής ανισότητας και τη διεύρυνση της φτώχειας.

Τα πραγματικά εισοδήματα των μέσων αμερικανικών νοικοκυριών από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 αυξήθηκαν μόλις κατά 2,2% παρότι στην ίδια περίοδο τα κατά κεφαλήν εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 23%.

Το 40% των φτωχότερων Αμερικανών είδε από το 1983 τον πλούτο του να μειώνεται, ενώ 45 εκατομμύρια ζουν σήμερα κάτω από τα όριο της φτώχειας.

Οι μισοί ενήλικοι Αμερικανοί κερδίζουν σήμερα λιγότερα απ’ ό,τι οι γονείς τους όταν βρίσκονταν στην ίδια ηλικία. Πριν από 40 χρόνια το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 10%.

Η ανεργία βρίσκεται σε επίπεδα που δεν παρατηρούνται από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 και οι μισθοί και τα εισοδήματα των νοικοκυριών αυξάνονται. Αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που οι πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ παραμένουν πολύ υποτονικές.

H Christine Lagarde σε συνέντευξη τύπου μεταξύ άλλου δήλωσε:

Η πρόβλεψή μας είναι ότι η οικονομική δραστηριότητα θα αυξηθεί φέτος κατά 2,6% και κατά 1,9% το 2020. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση της πρόβλεψης ανάπτυξης για το 2019 κατά περίπου 0,3 ποσοστιαίες μονάδες. Όπως είπα, βλέπουμε πολλά θετικά στοιχεία για τα μακροοικονομικά αποτελέσματα. Ωστόσο, ανησυχούμε ότι τα οφέλη από αυτή τη δεκαετή επέκταση δεν έχουν, γενικά, επιμεριστεί τόσο ευρέως όσο θα μπορούσαν (αδιαφορούν πλήρως αλλά δεν είναι σωστό και να το λένε…). Εάν εξετάσουμε ένα ευρύ σύνολο κοινωνικών δεικτών, βλέπουμε μια προκλητική εικόνα.

Το μέσο προσδόκιμο ζωής έχει σημειώσει πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια, η πόλωση του εισοδήματος και του πλούτου έχει αυξηθεί, η κοινωνική κινητικότητα έχει διαβρωθεί σταθερά, η εκπαίδευση και τα αποτελέσματα για την υγεία είναι κατώτερα και ενώ το ποσοστό φτώχειας μειώνεται, παραμένει υψηλότερο από ό, τι σε άλλες προηγμένες οικονομίες (το τελευταίο θα ήταν ένα από τα παράδοξα της στατιστικής αν δεν εξετάσουμε τους δείκτες που χρησιμοποιούν).

Το ΔΝΤ τονίζει ότι για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων θα χρειαστεί δράση σε αρκετά μέτωπα. Μεταξύ άλλων και άνοδος του κατώτατου μισθού,(να και σοσιαλμανείς οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ! Προφανώς έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι) υψηλότερα εργασιακά επιδόματα για τους χαμηλόμισθους, υψηλότερες δαπάνες για την παιδεία και κινήσεις για τη μείωση των θανάτων από τα οπιοειδή.

Αναδημοσίευση από Ημεροδρόμο - Πηγή: eforipediada.blogspot.com / Επιμέλεια – σχολιασμός: Χρήστος Αειβάτης (με πληροφορίες από efsyn.gr και IMF.

Read more...

Ελλάδα: Οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ και η πραγματικότητα για μισθούς - Συμβάσεις

Στο συνολικότερο παραμύθι που εντείνει προεκλογικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το παραμύθι της τάχα φιλολαϊκής διακυβέρνησης που «έδωσε μάχες» και υλοποίησε «θετικά μέτρα» για να «αντιστρέψει τον κοινωνικό όλεθρο που παρέλαβε», της διακυβέρνησης που έκανε «όσα θετικά πρόλαβε» και που τώρα «κινδυνεύουν» με τον ερχομό της ΝΔ, κεντρική θέση καταλαμβάνει η εξειδίκευση της απάτης για τα Εργασιακά.

Read more...
Subscribe to this RSS feed