Menu
Πάνω από 8 εκ. άνθρωποι κινδυνεύουν από λιμό στην Υεμένη!

Πάνω από 8 εκ. άνθρωποι κινδυνεύουν…

Οι αντιμαχόμενες πλευρές ...

ΕΔΑΔ: Αναποτελεσματική η επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας στα κατεχόμενα

ΕΔΑΔ: Αναποτελεσματική η επιτροπή α…

• Στην υπόθεση Ανδριανής ...

Νίκος Σταυρίδης: «Ααάχου και δεν με νοιάζει!»

Νίκος Σταυρίδης: «Ααάχου και δεν με…

* Τριάντα χρόνια από το θ...

Χαμένο από χέρι -δυστυχώς- το παιγνίδι για τους πολιτικούς!

Χαμένο από χέρι -δυστυχώς- το παιγν…

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Ηθελημένα συνένοχη στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων η Ευρώπη

Ηθελημένα συνένοχη στην καταπάτηση …

* Σοβαρότατες κατηγορίες ...

Ελλάδα: Η αλήθεια για τους Πλειστηριασμούς...

Ελλάδα: Η αλήθεια για τους Πλειστη…

Γράφει: Νίκος Μπογιόπου...

Το Ιράν τηρεί απαρέγκλιτα τη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Το Ιράν τηρεί απαρέγκλιτα τη συμφων…

* Κατηγορηματική αναφορά ...

Μόνη βιώσιμη λύση, στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη, τα 2 κράτη

Μόνη βιώσιμη λύση, στην ισραηλινοπα…

* Αυτό είπαν οι 28 της ΕΕ...

Prev Next

Δίνουν το σπίτι στον τραπεζίτη!

• Οι συστημικές τράπεζες που όλο το προηγούμενα διάστημα ανακεφαλοποίηθηκαν με χρήματα που φορτώθηκαν στις πλάτες του λαού, σήμερα έρχονται να ξεπουλήσουν τα σπίτια του, για να αυξήσουν την κερδοφορία τους...

 

Γράφει: Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος*

Από «το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», στην …τούμπα του «οι τραπεζίτες είναι φίλοι μας». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ήρθε στην εξουσία υποσχόμενη να προστατεύσει την περιουσία του ελληνικού λαού, με νόμους και τροπολογίες, ανοίγει το δρόμο για να βγουν χιλιάδες κατοικίες στο «σφυρί».

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου (σήμερα), ανοίγει και επίσημα η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και οι τραπεζίτες μαζί με τους «γύπες» των Funds που έχουν εισέλθει στην ελληνική αγορά «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους.

H απόφαση των συμβολαιογράφων τη Δευτέρα -μετά τις κυβερνητικές παραινέσεις - να αναστείλουν την αποχή τους «από τους φυσικούς και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς», δρομολογεί  τις διαδικασίες για την τάχιστη εκποίηση της περιουσίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Η κυβέρνηση υλοποίησε τις απαιτήσεις των «θεσμών» για τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι ήδη βρίσκονται στην Αθήνα, ενόψει της τρίτης αξιολόγησης. Οι δανειστές, είχαν στείλει τελεσίγραφο στην Αθήνα, να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου η σχετική  διαδικασία και η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, τηρώντας τις δεσμεύσεις του μνημονίου έσπευσε να ολοκληρώσει τη «δουλειά».

Το επόμενο διάστημα, οι τραπεζίτες αναμένεται με συνοπτικές διαδικασίες να βγάλουν στο σφυρί χιλιάδες υποθηκευμένα ακίνητα, ιδιοκτητών με κόκκινα δάνεια, στο όνομα της …«εξυγίανσης» των χαρτοφυλακίων τους. Οι συστημικές τράπεζες που όλο το προηγούμενα διάστημα ανακεφαλοποίηθηκαν με χρήματα που φορτώθηκαν στις πλάτες του λαού, σήμερα έρχονται να ξεπουλήσουν τα σπίτια του, για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Read more...

Ελλάδα, Προϋπολογισμός 2018: Αφού δεν έσκισαν τα μνημόνια βάλθηκαν να τα …ξεπεράσουν

Πρόσθετους φόρους, μείωση των κοινωνικών δαπανών που θα πλήξουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, προβλέπει το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2018 που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.  

Η κυβέρνηση αύξησε το στόχο του 2018 για το πρωτογενές πλεόνασμα από 3,5% που προέβλεπε το προσχέδιο, σε 3,82% του ΑΕΠ, με το ποσοστό να είναι υπερδιπλάσιο του 1,7% που στόχος του 2017.

Ειδικότερα ο προϋπολογισμός του 2018 προβλέπει αύξηση της φορολογία κατά 1,15 δις ευρώ και περικοπές 1,4 δις ευρώ δαπανών. Οι φόροι θα αυξηθούν και πάλι λόγω της κατάργησης της έκπτωσης του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά, της κατάργησης της έκπτωσης φόρου λόγω ιατρικών δαπανών, αλλά και της έκπτωσης του 1,5% στην παρακράτηση φόρου. Πάνω από 1 δις ευρώ είναι τα έσοδα που προβλέπονται από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Read more...

Προς πώληση πακέτου δανείων ύψους €0,45 δις

* Διερεύνηση του ενδεχομένου από την Τράπεζα Κύπρου

 

Η Τράπεζα Κύπρου διερευνά ενδεχόμενη πώληση πακέτου δανείων ύψους €450 εκατομμυρίων, εκ των οποίων τα €370 εκ. μη εξυπηρετούμενα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επιτάχυνση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) της, τα οποία στο τέλος Σεπτεμβρίου υποχώρησαν στα €9,16 δις ή στο 47,6% του συνολικού δανειακού της χαρτοφυλακίου.

Όπως αναφέρεται στα εννιαμηνιαία αποτελέσματα της τράπεζας, «το Συγκρότημα διερευνά ενεργά εναλλακτικές λύσεις» για την επιτάχυνση της μείωσης των ΜΕΔ.

«Χαρτοφυλάκιο αξίας ύψους περίπου €450  εκ. που έχει κατηγοριοποιηθεί  ως περιουσιακά στοιχεία που κατέχονται προς πώληση στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, σύμφωνα με τις πρόνοιες του ΔΠΧΑ 5, περιλαμβάνει ΜΕΔ (βάσει ΕΑΤ) ύψους περίπου €370 εκ., που αποτελείται κυρίως από δάνεια σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις», αναφέρεται.

Read more...
Subscribe to this RSS feed