Menu
Πάνω από 8 εκ. άνθρωποι κινδυνεύουν από λιμό στην Υεμένη!

Πάνω από 8 εκ. άνθρωποι κινδυνεύουν…

Οι αντιμαχόμενες πλευρές ...

ΕΔΑΔ: Αναποτελεσματική η επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας στα κατεχόμενα

ΕΔΑΔ: Αναποτελεσματική η επιτροπή α…

• Στην υπόθεση Ανδριανής ...

Νίκος Σταυρίδης: «Ααάχου και δεν με νοιάζει!»

Νίκος Σταυρίδης: «Ααάχου και δεν με…

* Τριάντα χρόνια από το θ...

Χαμένο από χέρι -δυστυχώς- το παιγνίδι για τους πολιτικούς!

Χαμένο από χέρι -δυστυχώς- το παιγν…

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Ηθελημένα συνένοχη στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων η Ευρώπη

Ηθελημένα συνένοχη στην καταπάτηση …

* Σοβαρότατες κατηγορίες ...

Ελλάδα: Η αλήθεια για τους Πλειστηριασμούς...

Ελλάδα: Η αλήθεια για τους Πλειστη…

Γράφει: Νίκος Μπογιόπου...

Το Ιράν τηρεί απαρέγκλιτα τη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα

Το Ιράν τηρεί απαρέγκλιτα τη συμφων…

* Κατηγορηματική αναφορά ...

Μόνη βιώσιμη λύση, στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη, τα 2 κράτη

Μόνη βιώσιμη λύση, στην ισραηλινοπα…

* Αυτό είπαν οι 28 της ΕΕ...

Prev Next

Ελλάδα: Η αλήθεια για τους Πλειστηριασμούς...

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλος*

Στην Ελλάδα του 2017, τράπεζες, τρόικα και κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει είσπραξη 40 δις ευρώ από τα «κόκκινα δάνεια» με πλειστηριασμούς 50.000 κατοικιών την επόμενη διετία.

Περί τις 700.000 οικογένειες ζουν με «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, τα οποία προ κρίσης, το 2009, δεν εξυπηρετούντο κατά 6% ενώ σήμερα το ποσοστό μη εξυπηρέτησης λόγω των πολιτικών των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει ανέλθει στο 45%.

Αν εξαιρέσει κανείς τις 140.000 αιτήσεις υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη (που αφενός θα επανεξεταστούν, αφετέρου λήγει το 2018) πάνω από 500.000 οικογένειες ήδη ζουν με την ανασφάλεια του πλειστηριασμού και της πρώτης κατοικίας τους καθώς ο νόμος Σταθάκη λήγει σε 20 μέρες και κανένας νόμος δεν υπάρχει που να απαγορεύει  σε τράπεζες και «κοράκια» -όπου περνούν πλέον και τα ενήμερα και τα «κόκκινα» δάνεια- να τους ξεσπιτώσουν.

Read more...

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Αναβάθμιση των διεκδικήσεων της τουρκικής αστικής τάξης

* Ενώ Ελλάδα και Τουρκία δηλώνουν ετοιμότητα να δυναμώσει το διμερές παζάρι

 

Η επίσημη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα επιβεβαίωσε πόσο μεγάλους κινδύνους εγκυμονούν για τους λαούς της περιοχής μας οι ανταγωνισμοί αλλά και συμβιβασμοί που «τρέχουν» ανάμεσα στους εκπροσώπους του κεφαλαίου, της μιας ή της άλλης πλευράς.

Πίσω από την προκλητικότητα με την οποία η Άγκυρα έθεσε όλη την γκάμα των διεκδικήσεων της τουρκικής αστικής τάξης, ξεπρόβαλε η αποφασιστικότητα με την οποία όχι απλά στο Αιγαίο, αλλά σε όλη την περιφέρειά μας, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, κονταροχτυπιούνται αντίπαλα μονοπωλιακά συμφέροντα.

Η «επικαιροποίηση» της Συνθήκης της Λοζάνης, η αναγνώριση «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη, η διχοτόμηση της Κύπρου, όλες συνολικά οι τουρκικές αξιώσεις που ο Τούρκος Πρόεδρος έθεσε ανοιχτά κατά τις επαφές του στην Αθήνα, αποτελούν για το τουρκικό κεφάλαιο μοχλούς υπεράσπισης ευρύτερων επιδιώξεων. Και όσο και αν η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να καλλιεργήσει προσδοκίες για την επίσκεψη Ερντογάν, η αλήθεια είναι πως αυτή έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να προβάλει αναβαθμισμένα τις πάγιες διεκδικήσεις της.

Read more...

Φτου σας!

• Η Ελλάδα των πλειστηριασμών και οι ψευδολογίες της κυβέρνησης γύρω από ένα ζήτημα που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας

 

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλος*

Oι αναρτήσεις, τα ρεπορτάζ, οι εκπομπές μας, όπως μια σειρά ρεπορτάζ συναδέλφων, συνέβαλαν –με πρώτο και κύριο τον αγώνα κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία- στην ανάδειξη του μέγα προβλήματος των πλειστηριασμών. 

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήσαμε αποκαλύπτουν και καταγράφουν όλη την ψευδολογία της κυβέρνησης γύρω από ένα ζήτημα που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.

Εξαιτίας, δε, της απήχησης που είχαν, ενόχλησαν τους κυβερνώντες. Αυτός είναι ο λόγος που υπουργοί, έντυπα λιβανιστήρια τους, δημοσιογραφικοί συνοδοιπόροι και διαδικτυακά καρακόλια της «πρώτης φορά αριστεράς», θορυβημένοι από την απήχηση  των δημοσιεύσεων, επιστράτευσαν εναντίον μας καταιγιστικούς γκαιμπελισμούς. 

Προσέξτε: Επιδόθηκαν όχι σε (ευπρόσδεκτη) κριτική, όχι σε στοιχειοθετημένη αμφισβήτηση, αλλά στην ατιμία αστήρικτων χαρακτηρισμών και επιθέσεων. Πρακτική που οι ίδιοι την έχουν βαφτίσει ως πρακτική «δολοφονίας χαρακτήρα».

Read more...
Subscribe to this RSS feed