Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Κύπρος: Πέραν των 83 χιλιάδων πολιτών συμμετείχαν στα προγράμματα ελέγχου με rapid tests

  • Written by 
Κύπρος: Πέραν των 83 χιλιάδων πολιτών συμμετείχαν στα προγράμματα ελέγχου με rapid tests

• Σύμφωνα με ανακοίνση του υπουργείου Υγείας

 

Πέραν των 83 χιλιάδων πολιτών συμμετείχαν στα προγράμματα ελέγχου με τη μέθοδο των rapid tests αντιγόνου του υπουργείου Υγείας. Σε σχετική ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει ότι πέραν των 69 χιλιάδων πολιτών παγκύπρια ελέγχθηκαν την περίοδο από τις 16 Νοεμβρίου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου του 2020, με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, που είναι σε εξέλιξη από τις 16 Νοεμβρίου.

Επιπλέον, σημειώνει ότι 13.708 τεστ έγιναν στοχευμένα σε οίκους ευγηρίας/κέντρα αποκατάστασης/άλλες κλειστές δομές, καθώς και στην Εθνική Φρουρά και τους επαγγελματίες υγείας.

Όπως αναφέρει οι έλεγχοι, που διενεργούνται με τη μέθοδο των rapid tests, εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Κυβέρνησης για αυξημένους ελέγχους στον γενικό πληθυσμό, ενώ η αξιοποίηση της συγκεκριμένης μεθόδου δίνει τη δυνατότητα για γρήγορη ένδειξη της επιδημιολογικής εικόνας στην κοινότητα και επιτρέπει τη λήψη ενεργειών εκεί και όπου προκύπτει ανάγκη.

Συγκεκριμένα, στην Επαρχία Λευκωσίας διενεργήθηκαν 31.385 rapid tests, με 566 θετικά αποτελέσματα, ενώ στην Επαρχία Λεμεσού διενεργήθηκαν 13.944 με 258 θετικά αποτελέσματα.

Επίσης, στην Επαρχία Λάρνακας διενεργήθηκαν 13.539 rapid tests, με 335 θετικά αποτελέσματα, στην Επαρχία Πάφου διενεργήθηκαν 5.640 με 64 θετικά αποτελέσματα και στην Επαρχία Αμμοχώστου 4.879 με 1.361 θετικά αποτελέσματα.

Εξάλλου, στις στέγες ευγηρίας διενεργήθηκαν 1.662 με 24 θετικά αποτελέσματα, στην Εθνική Φρουρά 6.483 με 19 θετικά αποτελέσματα και στους επαγγελματίες υγείας διενεργήθηκαν 5.563 με 34 θετικά αποτελέσματα.

Σημεία για τις μονάδες δειγματοληψίας για τον πληθυσμιακό έλεγχο με rapid tests

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι για αύριο, 3 Δεκεμβρίου του 2020, οι μονάδες δειγματοληψίας για τον έλεγχο του γενικού πληθυσμού θα βρίσκονται στη  Λεμεσό στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα και Τιμίου Προδρόμου, στη Μέσα Γειτονιά από τις 08:30 μέχρι τις 16:30 και στην Εκκλησία Παναγίας Χαβούζας, στα Πολεμίδια από τις 08:00 μέχρι τις 17:00.

Στην Επαρχία Λάρνακας θα βρίσκονται  στον χώρο στάθμευσης της υπεραγοράς Σκλαβενίτη, στον χώρο στάθμευσης Οικονομίδη στην οδό Λόρδου Βύρωνα και στο  Κοινοτικό Ιατρείο Αναφωτιάς από τις 08:30 μέχρι τις 17:00, ενώ στην Επαρχία Λευκωσίας θα βρίσκονται στο Δημαρχείο Λακατάμιας, στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου, στο χώρος της Κρατικής Έκθεσης, μπροστά από Ανατολική Είσοδο, στο Ταχυδρομείο Προδρόμου στον Στρόβολος και στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας από τις 09:30 μέχρι τις 17:00.

Στην Επαρχία Πάφου θα βρίσκονται στο Δημοτικό Μέγαρο από τις 08:30 μέχρι τις 17:00 και στο King’s Avenue Mall από τις 09:30 μέχρι τις 17:00, ενώ στην Επαρχία Αμμοχώστου θα βρίσκονται Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι από τις 08:30 μέχρι τις 17:00.

Το υπουργείο Υγείας σημειώνει πως το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.

 

(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΑΓΚ

back to top