Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Ελλάδα: Στα κελιά τους οδηγούνται οι καταδικασμένοι εγκληματίες της «Χρυσής Αυγής»

  • Written by 
Ελλάδα: Στα κελιά τους οδηγούνται οι καταδικασμένοι εγκληματίες της «Χρυσής Αυγής»

• ΚΚΕ: Η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη σύλληψη του ναζιστή Χρ. Παππά

 

Στις φυλακές, εκεί που ανήκουν, οδηγούνται οι ναζιστές της «Χρυσής Αυγής». Από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατούνταν μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η ηγετική ομάδα και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες μεταφέρονται προς τις φυλακές που θα εκτίσουν την ποινή τους.

Ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος και σχεδόν το σύνολο των υπόλοιπων ηγετικών στελεχών της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης θα κρατηθούν στις φυλακές Δομοκού. Από το διευθυντήριο της «Χρυσής Αυγής», μόνο ο Αρτ. Ματθαιόπουλος δεν θα οδηγηθεί στο Δομοκό, αλλά στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

Στο Μαλανδρίνο θα πάνε επίσης ο Γ. Ρουπακιάς και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου του το βράδυ της δολοφονίας, Γ. Καζαντζόγλου.

Από τους 39 καταδικασθέντες, οι 27 θα κρατηθούν στις φυλακές Δομοκού, οι 4 στις φυλακές Μαλανδρίνου, οι 5 στις φυλακές Τρικάλων και η αστυνομικός Β. Πόπορη στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας. Ο Χρ. Παππάς διαφεύγει της σύλληψης, ενώ ο Γ. Λαγός προς το παρόν καλύπτεται από την ασυλία του ευρωβουλευτή.

Κατά την διάρκεια της κράτησής τους δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους, ούτε θα έχουν επαφή οι χρυσαυγίτες που τα έχουν «τσουγκρίσει» μεταξύ τους.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη σύλληψη του ναζιστή Χρ. Παππά

Στο μεταξύ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τη μη σύλληψη του ναζιστή Χρ. Παππά και τις ευθύνες της κυβέρνησης:

«Η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη σύλληψη του καταδικασμένου για διεύθυνση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" Χρ. Πάππα. Οι δικαιολογίες που επικαλείται η κυβέρνηση, σερβιρισμένες μάλιστα με μπόλικους γελοίους επιθετικούς προσδιορισμούς, την εκθέτουν ακόμα περισσότερο.

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πως το αστικό κράτος είναι αποτελεσματικό όταν αφορά σε συλλήψεις 14χρονων μαθητών, στην καταστολή εργατικών, λαϊκών και νεανικών κινητοποιήσεων και ταυτόχρονα "ανήμπορο", όταν πρέπει να συλλάβει έναν καταδικασμένο εγκληματία ναζιστή. Αποδεικνύεται, επίσης, ότι όλος ο μηχανισμός φακελώματος και παρακολούθησης -που στήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις- δεν αφορά γενικά και αόριστα την "επιβολή του νόμου", αλλά στρέφεται πρωτίστως ενάντια στον λαό και τους αγώνες του».

πηγή: 902.gr

back to top