Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Φίλιος Φυλακτού: Η Δημοτική Εκπαίδευση δεν επιστρέφει στα σχολεία ούτε στη Β΄ φάση χαλάρωσης των μέτρων...

  • Written by 
Φίλιος Φυλακτού: Η Δημοτική Εκπαίδευση δεν επιστρέφει στα σχολεία ούτε στη Β΄ φάση χαλάρωσης των μέτρων...
Γράφει: Δήμητρα Νικολάου*

Στη Δημοτική Εκπαίδευση είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία τουλάχιστον μέχρι το τέλος και της δεύτερης φάσης χαλάρωσης των μέτρων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, προσθέτοντας ότι οι σκέψεις που γίνονται αν υπάρξει η δυνατότητα και το επιτρέπουν οι συνθήκες θα είναι μόνο για τα μεγαλύτερα παιδιά, ίσως, το τελευταίο δεκαπενθήμερο Ιουνίου.

Ερωτηθείς για τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου, ο κ. Φυλακτού είπε ότι φαίνεται πως οι ασκήσεις επί χάρτου που έχει κάνει το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη Δημοτική Εκπαίδευση , αλλάζουν κατά πολύ τα δεδομένα, όπως τουλάχιστον παρουσιάζονταν τις προηγούμενες μέρες.

«Διαφάνηκε ότι είναι δύσκολο να μοιραστούν τα τμήματα. Είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν είτε από τα παιδιά του Δημοτικού χώροι του Γυμνασίου ή από τα παιδιά του νηπιαγωγείου χώροι του Δημοτικού και ό,τι είναι να γίνει στη Δημοτική Εκπαίδευση θα πρέπει να γίνει στον χώρο εντός του σχολείου των παιδιών, επεσήμανε ο Υπουργός», πρόσθεσε.

Όπως είπε, μέχρι αυτή τη στιγμή η Προδημοτική Εκπαίδευση, η Ειδική Εκπαίδευση, αλλά ακόμα και τα μικρότερα παιδιά του Δημοτικού είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιστρέψουν στο αμέσως επόμενο διάστημα και η επιστροφή σε κάποια στιγμή ίσως περιοριστεί μόνο στα μεγαλύτερα παιδιά.

«Το Υπουργείο Παιδείας έχει επικεντρωθεί αυτή την στιγμή στην επιστροφή των Λυκείων και συγκεκριμένα της Γ΄ Λυκείου με τις εξετάσεις, τον προγραμματισμό και την οργάνωση των παγκυπρίων εξετάσεων. Εμείς εκφράσαμε την προθυμία μας και την ετοιμότητά μας αν και όταν κληθούμε, να συμβάλουμε με εισηγήσεις και απόψεις για την επιστροφή παιδιών στα σχολεία, όπως ήταν και το μήνυμα που πήραμε κατά τη σύσκεψη στο Προεδρικό», σημείωσε.

Ο κ. Φυλακτού ανέφερε ότι αυτό το διάστημα ενισχύθηκε στη Δημοτική Εκπαίδευση η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου προχωρά η Ε΄ και η ΣΤ΄ και με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

«Ενισχύθηκε στην Α΄ - Δ΄ τάξη η ασύγχρονη εκπαίδευση και εάν υπολογίσουμε το γεγονός ότι εγκύκλιος του Υπουργείου καλεί πλέον τους γονείς να πάνε στα σχολεία να πάρουν τα βιβλία από τα σχολεία και να τα πάρουν σπίτι, φαίνεται ότι ενισχύουν το ξεκάθαρο μήνυμα που βγαίνει από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν έχουν καλυφθεί όλα τα παιδιά με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ο κ. Φυλακτού είπε: «Όχι, δεν έχουν καλυφθεί ακόμη τα παιδιά, αλλά αναμένουμε ως ΠΟΕΔ ότι τα παιδιά της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης που θα συνεχίσουν πλέον στο κομμάτι της σύγχρονης εκπαίδευσης το Υπουργείο έχει ευθύνη και υποχρέωση να καλύψει αυτά τα 1500 παιδιά όσον αφορά τον εξοπλισμό».

ΚΥΠΕ

back to top