Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Μουσταφά Ακιντζί: Τα μονομερή μέτρα δημιουργούν πανικό...

  • Written by 
Μουσταφά Ακιντζί: Τα μονομερή μέτρα δημιουργούν πανικό...

• Αντίδραση του Τ/κ ηγέτη για το κλείσιμο οδοφραγμάτων • Σκοπός η πρόληψη και όχι η παρεμπόδιση της διέλευσης, σχολιάζει ο Κυριάκος Κούσιος

 

Σωστό είναι να λαμβάνονται μέτρα από κοινού εάν χρειαστεί μέσω της κοινής επιτροπής για θέματα υγείας, με μονομερή βήματα δεν πρέπει να δημιουργείται πανικός, ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, τον οποίο ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αναστολή λειτουργίας σημείων διέλευσης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηλεφώνησε δεύτερη φορά σήμερα στον κ. Ακιντζί για να του μεταφέρει την εν λόγω απόφαση του Υπουργικού πως αναστέλλεται η λειτουργία των 4 οδοφραγμάτων: οδού Λήδρας, Δερύνειας, Αστρομερίτη και Λεύκας για μια εβδομάδα, μετά το τέλος της οποίας θα επαναξιολογηθεί.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε επίσης στον Τ/κ ηγέτη, όπως αναφέρει ο κ. Μπουρτζιού, ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε με το αιτιολογικό της αποτροπής εξάπλωσης του κορωνοϊού και πως τα άλλα οδοφράγματα θα συνεχίσουν να παραμένουν ανοικτά αλλά θα αυξηθούν εκεί τα μέτρα.

Ο κ Ακιντζί, συνέχισε ο εκπρόσωπός του, ρώτησε τον κ. Αναστασιάδη εάν υπάρχει θετικό κρούσμα του κορωνοϊού στον «νότο» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του απαντά ότι δεν υπάρχει και τον Τ/κ ηγέτη να του αναφέρει ότι δεν υπάρχει ούτε στο «βορρά».

Αναφέρεται επίσης ότι ο Τ/κ ηγέτης υπενθύμισε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι στις 3 Φεβρουαρίου, στη συνεδρία της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για θέματα υγείας όπου συζητήθηκε το θέμα του κορωνοϊού, υπήρξε ομοφωνία στο ότι χρειάζεται η λήψη μέτρων όχι στα σημεία διέλευσης αλλά στα σημεία εισόδου στην χώρα.

Του εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι «εάν χρειαστεί η λήψη μέτρων στην Κύπρο για το θέμα, θα ήταν σωστό να ληφθούν από κοινού μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία. Δεν θα πρέπει να γίνονται μονομερή βήματα εκτός αυτού που ωθούν τις κοινότητες σε πανικό».

Σκοπός η πρόληψη και όχι η παρεμπόδιση της διέλευσης, απαντά ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Δεν είναι πρόθεση να παρεμποδιστεί η διέλευση οποιουδήποτε από και προς τις ελεύθερες και τις κατεχόμενες περιοχές, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αναστολή από αύριο το πρωί της λειτουργίας τεσσάρων οδοφραγμάτων λόγω του κορωνοϊού για μια εβδομάδα, είπε πως σωστό είναι να λαμβάνονται μέτρα από κοινού εάν χρειαστεί, μέσω της τεχνικής δικοινοτικής επιτροπής για θέματα υγείας, και πως δεν πρέπει να δημιουργείται πανικός με μονομερή βήματα.

«Μοναδικός σκοπός είναι η πρόληψη υπό το φως των κινδύνων από τον κορωνοϊό», είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κούσιος, σημειώνοντας πως το μέτρο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας οδοφραγμάτων κρίθηκε αναγκαίο στο πλαίσιο των προληπτικών ενεργειών σε σχέση με τον κορωνοϊό και πως αυτό γίνεται για προστασία και των δυο κοινοτήτων.

«Όπως ξεκάθαρα αποφασίστηκε και δηλώθηκε το μέτρο αυτό αφορά την αναστολή λειτουργίας τεσσάρων σημείων διέλευσης και δεν αποκόπτεται με κανένα τρόπο η επικοινωνία ή η διέλευση από τα άλλα πέντε σημεία πρόσβασης, δυο εντός των βρετανικών βάσεων και τριών που βρίσκονται στη γραμμή αντιπαράταξης», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως «αφέθηκαν ανοικτοί δίοδοι για να εξυπηρετείται ο κόσμος».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κούσιος είπε πως η απόφαση για αναστολή λειτουργίας των τεσσάρων σημείων διέλευσης για επτά ημέρες θα αξιολογηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις.

ΚΥΠΕ

back to top