Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Αθήνα: Χημικά εναντίον των διαδηλωτών για τα …«μάτια» του Τρούμαν

  • Written by 
Αθήνα: Χημικά εναντίον των διαδηλωτών για τα …«μάτια» του Τρούμαν

Καταγγελία του ΠΑΜΕ για τη βίαιη επίθεση ενάντια στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση κι ένα υστερόγραφο για τον πρέσβη των ΗΠΑ

 

Χημικά έριξαν οι δυνάμεις καταστολής κατά των διαδηλωτών που συμμετείχαν (χθες) στην συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά της νέας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα σε μία συμβολική κίνηση καταδίκης της δολοφονική  πολιτικής των ΗΠΑ, οι διαδηλωτές περνώντας από το άγαλμα του Τρούμαν έριξαν κόκκινες μπογιές. Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν να υπερασπιστούν το σύμβολο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού έκαναν χρήση χημικών.

Η πορεία στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την αμερικάνικη πρεσβεία (προηγήθηκε προσυγκέντρωση στο Σύνταγμα), μέσω της Λεωφόρου Αμαλίας και της Βασιλίσσης Όλγας. Με συνθήματα όπως «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Να κλείσουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή – Στον πόλεμο του ΝΑΤΟ καμία εμπλοκή», «Δεν θέλουμε του ΝΑΤΟ την προστασία-Εξω τώρα η λυκοσυμμαχία» και «Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ», οι διαδηλωτές εκφράζουν την καταδίκη τους στην ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας που περιλαμβάνει την επέκταση και ενίσχυση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα μας.

Μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία διαδηλωτές έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Η συγκεκριμένη συμφωνία προσφέρει γη κα ύδωρ στους αμερικάνους μετατρέποντας την Ελλάδα σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή, βάζοντας τον ελληνικό λαό και τους υπόλοιπους λαούς σε μεγάλους κινδύνους.

«Να τρέξει αύριο να φωτογραφηθεί με τον “αιματοβαμμένο” πρόεδρο του»

Στο μεταξύ, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο «καταγγέλλει την Κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία παίρνοντας την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε βίαια με ΜΑΤ, χημικά, κροτίδες κρότου λάμψης κτλ ενάντια στην σημερινή μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση. Όμως η αποφασιστικότητα, η μαζικότητα και η μαχητικότητα των διαδηλωτών έδωσε την απάντηση της.

Το άγαλμα βάφτηκε κόκκινο, όπως οι ιμπεριαλιστές και ο μακελάρης Τρούμαν αιματοκύλισαν τους λαούς της Ελλάδας και της υφηλίου. 

Περιμένουμε τον λαλίστατο Πρέσβη των ΗΠΑ, κύριο Πάιατ να τρέξει αύριο να φωτογραφηθεί με τον “αιματοβαμμένο” πρόεδρο του», αναφέρει η καταγγελία του ΠΑΜΕ.

 

Βίαιη επίθεση της κυβέρνησης στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση 2

 

Ημεροδρόμος

back to top