Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Λεμεσός: Στη θέση του από σήμερα ο παραδοσιακός Βρακάς της Γιορτής του Κρασιού

  • Written by 
Λεμεσός: Στη θέση του από σήμερα ο παραδοσιακός Βρακάς της Γιορτής του Κρασιού

* Ανοίγει τις πύλες της στις 30 Αυγούστου • Αφιερωμένη στη μνήμη του Γιώργου Μαυρογένη

 

Με τη συνοδεία της χορωδίας «Αρίονες» τοποθετήθηκε στις 10:30 το πρωί, στο Δημόσιο Κήπο στη Λεμεσό, ο παραδοσιακός Βρακάς της Γιορτής του Κρασιού, προαναγγέλλοντας την έναρξη της μεγάλης γιορτής.

Η 58η Γιορτή του Κρασιού θα ανοίξει τις πύλες της στις 30 Αυγούστου και για δέκα μέρες δεκάδες εκθέτες τοπικών κρασιών, φαγητό, θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις θα πλαισιώνουν κάθε βράδυ τη γιορτή, προσφέροντας στο κοινό χαρά και διασκέδαση.  Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η γιορτή παρουσιάζει αρκετές καινοτομίες.

Σε δηλώσεις του, ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Σύκας, κάλεσε τον κόσμο να δώσει το παρών του στην έναρξη της γιορτής και να απολαύσει ένα δεκαήμερο αγάπης και διασκέδασης, αλλά και επιμόρφωσης για τις καταβολές του κρασιού που « είναι μέρος του θεματικού μας πολιτισμού, μέρος της ιστορίας και της οικονομίας μας». Όπως είπε «η γιορτή του κρασιού είναι ένας συμβολισμός, μια ιστορία που κρατεί χιλιάδες χρόνια αποτιμά την προσπάθεια του Κύπριου αγρότη, της κοινωνίας μας που ήταν μεταλαμπαδευτές της μάνας γης του οίνου».

Από πλευράς της, η πολιτιστική λειτουργός του Δήμου Λεμεσού, Σκεύη Αντωνιάδου, ανέφερε ότι η φετινή Γιορτή του Κρασιού περιλαμβάνει πολλές καινοτομίες, εκ των οποίων η μετατροπή του κηποθεάτρου σε θερινό σινεμά.

«Φέτος να έχουμε μια τελετή διαφορετική, η ιστορία συνεχίζεται φέτος, άρα για τον κόσμο υπάρχει μια έκπληξη και στα εγκαίνια. Να αναφέρουμε ότι φέτος το κηποθέατρο για δύο βραδιές μετατρέπεται σε θερινό σινεμά. Ο Δήμος Λεμεσού τιμά τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο με τις ταινίες “Ο Μεθύστακας”, που έχει και το ομώνυμο τραγούδι και “Το  Ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο”.

Οι υπόλοιπες βραδιές είναι γεμάτες από σάτιρα, θεατρικές επιθεωρήσεις που τις ζητά ο κόσμος. Κάτι καινούργιο φέτος είναι ότι το πατητήρι μεταφέρεται σε άλλο χώρο και εκεί ο χώρος αξιοποιείται για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνιάδου.

Η φετινή γιορτή του Κρασιού είναι αφιερωμένη στη μνήμη του δημοσιογράφου και καλλιτέχνη Γιώργου Μαυρογένη, εις ένδειξη εκτίμησης για την πολιτιστική, αλλά και ανθρώπινη προσφορά του.

ΚΥΠΕ

back to top