Menu
Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν: Ο κορυφαίος

Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν: Ο κορυφαίος

Έφυγε από τη ζωή σαν σήμε...

Πούτιν: «Η επίθεση έγινε από ισλαμιστές», αλλά «γιατί προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία;»

Πούτιν: «Η επίθεση έγινε από ισλαμι…

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος...

ΗΠΑ: «Ενθουσιασμός» για την («πιο δυνατή από ποτέ») αμερικανοΝΑΤΟφροσύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

ΗΠΑ: «Ενθουσιασμός» για την («πιο δ…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έλα...

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επιθέσεις αγνοώντας το ψήφισμα του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επι…

Οι αεροπορικές επιδρομές ...

Επανάσταση του 1821: Η αλήθεια και η μυθολογία

Επανάσταση του 1821: Η αλήθεια και …

• Το ιδεολόγημα του Κρυφο...

Ρωσία: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις συλληφθέντες για το μακελειό

Ρωσία: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις σ…

Οι τέσσερις συλληφθέντες ...

Για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

Για την επέτειο της Επανάστασης του…

• Ανακοίνωση του Γραφείου...

Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»…

Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»…

Από Νίκο Μπογιόπουλο* Ήτ...

25 χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία (video)

25 χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρ…

• Aπό το αρχείο του τηλεο...

1821: “Ολοι μαζί”, ε; Αλήθεια;

1821: “Ολοι μαζί”, ε; Αλήθεια;

• «Όσοι το χάλκεον χέρι τ...

Prev Next

Σταματήστε να ταλαιπωρείτε Καρκινοπαθείς...

Σταματήστε να ταλαιπωρείτε Καρκινοπαθείς...

• ...Παραδέχονται ότι αφήνουν Καρκινοπαθείς να πεθαίνουν αβοήθητοι!

 

Γράφει: Χρ. Ανδρέου*

Εξαρχής θέλουμε να τονίσουμε ότι χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι Καρκινοπαθείς από τη Λεμεσό και την Πάφο δεν θα χρειάζονται στο εξής να πηγαίνουν στη Λευκωσία για να κάνουν μια δεκάλεπτη ακτινοθεραπεία στο μονοπώλιο του Ογκολογικού της Τράπεζας.

Αυτό που διαφωνούμε κάθετα είναι:

Α. Η εκμετάλλευση των Καρκινοπαθών από το ολιγοπώλιο και η εκμετάλλευση του δημοσίου χρήματος από μια κλίκα εμπόρων υγείας, οι οποίοι μάλιστα αυτοπροβάλλονται κι ως φιλάνθρωποι ή/και ευεργέτες.
Β. Ότι εν γνώσει της εκάστοτε Κυβέρνησης, διαχρονικά τα τελευταία 20 χρόνια, σπαταλείται δημόσιο χρήμα, υποβαθμίζονται τα Κρατικά Ογκολογικά Λευκωσίας και Λεμεσού και τα Κρατικά Νοσοκομεία γενικότερα, αφήνονται Καρκινοπαθείς να ταλαιπωρούνται ή και να πεθαίνουν αβοήθητοι, κάποιοι παραπλανούν όσο αφορά τον αριθμό του ετήσιου αριθμού των νέων περιστατικών Καρκίνου και παραπλανούν όσο αφορά τον αριθμό των Καρκινοπαθών που πεθαίνουν (λίστα θανάτου), επίσης, παραβιάζουν το Σύνταγμα της Δημοκρατίας, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τα Δικαιώματα των Ασθενών, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο για την Υγεία.

 Η δικτατορία του χρήματος, το colpo grosso και η ευθύνη των ΜΜΕ

Tο «ριφιφί» και η λεηλασία του δημοσίου χρήματος, η αποδυνάμωση των Κρατικών Νοσοκομείων και η σχεδόν διάλυση των Κρατικών Ογκολογικών είναι ένα colpo grosso, το οποίο σε γενικές γραμμές εξελίχθηκε τα τελευταία 20, όταν Τράπεζα αντί να πληρώσει το πρόστιμο και τους φόρους για τις φορολογικές της απάτες έγινε και «φιλάνθρωπη» με ρεσάλτο σε βάρος των καρκινοπαθών. Τα ΜΜΕ αποκρύβουν εν γνώσει τους όλα τα πιο πάνω, για να μην χάσουν τις διαφημίσεις. Κατάργησαν ή/και περιθωριοποίησαν τον  Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης των δημοσιογράφων και τη Δημοσιογραφική Δεοντολογία!  Όμως, η κατοχύρωση της ελευθερίας της πληροφόρησης και της έκφρασης, η αυτονομία και η αξιοπρέπεια του δημοσιογράφου θάπρεπε να τους θωρακίζει και να αναζητούν την ελευθεροτυπία για το καλό της Δημοκρατίας και της Κοινωνίας, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών να προβάλλουν με ακρίβεια τις πληροφορίες ή τις ειδήσεις και να περιφρουρούν τις Θεμελιώδεις Αρχές και δεν τους επιτρέπεται η απόκρυψη, αλλά αντίθετα να αποκαλύπτουν τα πάντα, όμως πάντοτε με αποδείξεις και τεκμήρια. Ενώ πολιτικοί τα γνωρίζουν όλα αυτά: «ουσσούτε να περάσουμε»!

Το έγγραφο του Υπ. Υγείας στον ιστότοπο της ΕΕ

Όλα τα πιο πάνω τα αναφέρουμε επειδή σε κάποιους ενόχλησαν οι αποκαλύψεις της εφημ. «24ώρες» (8/6/2018) με τίτλο «Οσμή… σκανδάλου στη συμφωνία Υπ. Υγείας και Γερμανικού Ογκολογικού της Λεμεσού», σελ. 8-9, στο οποίο με ΕΓΓΡΑΦΟ του ίδιου του Υπ. Υγείας, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της ΕΕ  https://ted.europa.eu/TED/notice/udl?uri=TED: NOTICE:219935-2018, αναφέρεται στην ανάθεση, χωρίς δημόσιες προσφορές, από το Υπ. Υγείας στο Γερμανικό Ογκολογικό της Λεμεσού «για αγορά υπηρεσιών ακτινοθεραπείας και σχετικών υπηρεσιών», χωρίς καν να αναφέρεται ο αριθμός των καρκινοπαθών που θα κάνουν ακτινοθεραπεία, ούτε τον αριθμό των ασθενών που θα κάνουν χρήση της εξέτασης με PET SCAN, αλλά αναφέρεται το ποσό αμοιβής του Γερμανικού ξεκάθαρα ότι: «Το ποσό των 13.814.874€ περιλαμβάνει 12 μήνες από την ημερομηνία έναρξης του αντικειμένου της σύμβασης ή μέχρι εξάντλησης του ποσού της σύμβασης, με δικαίωμα της αναθέτουσας αρχής για ανανέωση της σύμβασης με του ίδιους όρους, για ακόμη 12 μήνες +12 μήνες». Δηλαδή, το σύνολο της 3ετούς σύμβασης θα ανέλθει τελικά στα 41.444.622€ !!! Κι όλα αυτά με ΕΓΓΡΑΦΑ (φ. 1, 2).

 Ποιο το κόστος ακτινοθεραπείας στην ΕΕ και την Ελλάδα

Παρασκηνιακά πληροφορηθήκαμε ότι η συμφωνία με το Γερμανικό έκλεισε με κατά μέσο όρο 5.300€ η κάθε ολοκληρωμένη ακτινοθεραπεία. Έχοντας υπόψη ότι το Υπ. Συμβούλιο ενέκρινε να γίνονται ακτινοθεραπεία σε 800 άτομα ετησίως βρήκαμε ότι το ετήσιο κόστος θα έπρεπε να είναι 800Χ5.300€=4.240.000€ και στα 3 χρόνια 12.720.000€ !!!

Με ποιο «θαύμα», λοιπόν, το ποσό ανέβηκε στις 13.814.874€ ετησίως και στα 3 χρόνια 41.444.622€; Κάποιοι είπαν ότι τάχατες ήταν «λάθος», που όμως αν υπογραφόταν έτσι όπως είχε το «λάθος» θα αποκτούσε νομιμότητα! Διερωτηθείτε πώς και δεν «πρόσεξαν» αυτό το «λάθος», το Υπ. Υγείας, το Συμβούλιο Προσφορών αλλά και το γραφείο του Γεν. Ελεγκτή, ίσως κι εκπροσώπου του Γεν. Εισαγγελέα, που όπως γράφεται ήταν παρών;

Πιο κάτω δίνουμε στη δημοσιότητα 2 έγγραφα:

1. Το πρώτο αναφέρεται σε μια πρόσφατη ανάλυση του κόστους ακτινοθεραπείας στο έγκυρο περιοδικό ογκολογίας Clinical Oncology, volume 29, issue2, February 2017, pages 84-92, με τίτλο Analysis of Clobal Radiotherapy Needs and Costs by Geographic Region and Income Level (https://doi.org/10.1016/j.clon.2016.11.011). Σύμφωνα με την ανάλυση η ακτινοθεραπεία στην Ευρώπη είναι περίπου 3.000€ ή 3.428 US$.  (φ.3)
2. Το δεύτερο έγγραφο ήταν από την Ελλάδα, σύμφωνα με την εξ Υπουργών Επιτροπή και τη σύμφωνο γνώμη των Ογκολόγων Ακτινοθεραπευτών Ελλάδος κοστολόγησαν όλες τις πράξεις ακτινοθεραπείας και είναι με αυτές τις τιμές που πληρώνει το ΕΣΥ της Ελλάδας (αντίστοιχο του δικού μας ΓεΣΥ) τους γιατρούς και τις κλινικές (απόσπασμα φ. 4).

 Ο Διάβολος που κρύβεται πίσω από τις λεπτομέρειες και πόση κοροϊδία αντέχουμε;

Όπως θα αντιλαμβάνεται ο κάθε ΚΑΛΟΠΙΣΤΟΣ αναγνώστης παραθέτουμε έγγραφα και που βρήκαμε ύστερα από έρευνες. Αποδεικνύουμε έτσι ότι κάποιοι ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ και εκμεταλλεύονται καταστάσεις και τα προβλήματα των Καρκινοπαθών, ενώ κάποιοι άλλοι ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. Υπογραμμίζουμε  ότι ο Διάβολος κρύβεται πίσω από τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που ΔΕΝ δόθηκε στη δημοσιότητα! Το ποιος λέει ψέματα θα αποδειχτεί όταν και εάν δημοσιοποιηθεί η συμφωνία, που τώρα επιμελώς κρύβεται ως εφτασφράγιστο μυστικό. Η Βουλή, τα ΜΜΕ, όπως και  ο  Γεν. Ελεγκτής, ο Γεν. Εισαγγελέας, η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έχουν τον λόγο! Για να δούμε! Όσο αφορά τον υποφαινόμενο είμαι ανοικτός για έλεγχο της ακρίβειας των πληροφοριών και των εγγράφων. Κοπιάστε να τα δείτε για να αποδειχτεί ποιος παραπλανεί και ποιος ψεύδεται. Τολμείστε λοιπόν παρά να σπέρνετε αμφιβολίες και ζιζάνια ή να χλευάζετε για να αποκρύψετε τις δικές σας ευθύνες και εγκληματικές ενέργειες σε βάρος της Υγείας.

 Η υπογραφή της συμφωνίας υπουργείυ Υγείας και Γερμανικού...

Την Τετάρτη, 6 Ιουνίου, έγινε η συνεδρία της Αναθεωρητικής Αρχής στην οποία παραβρέθηκε και δικηγόρος-εκπρόσωπος της «Πολυκλινικής Υγείας». Το Υπ. Υγείας αποδέχτηκε συμβιβαστική πρόταση από την εκπρόσωπο της Γεν. Εισαγγελίας ότι η σύμβαση θα είναι για ένα μόνο χρόνο και τον επόμενο χρόνο θα προκηρυχθεί δημόσια προσφορά «… αν υπάρξει ανταγωνισμός από τον ιδιωτικό τομέα». (φ. 5).

 Η συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Γερμανικού υπογράφτηκε τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018, με επίσημη τελετή στο Υπ. Υγείας. Τη Συμφωνία υπέγραψαν ο Διευθυντής του Τομέα Αγορών και Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας κ. Χρίστου Νικολάου και του Διευθυντή του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου δρα Νίκου Ζάμπογλου. Μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι η σημερινή Συμφωνία αποτελεί «…τη σημαντικότερη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά από αυτήν για την εφαρμογή του ΓεΣΥ και της αυτονόμησης». Πρόσθεσε πως με αυτή την υπογραφή «τελειώνει μια πορεία με δυσκολίες που μας φαίνονταν ανυπέρβλητες. Εμείς εδώ στο Υπουργείο Υγείας δώσαμε τις μάχες μας, γνωρίζοντας πολύ καλά πως θα δίναμε παρηγοριά κι ελπίδα, αλλά πρώτιστα, ποιότητα ζωής στους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου. Γιατί γνωρίζαμε ότι με τη συμφωνία αυτή, θα ικανοποιούσαμε ένα πάγιο αίτημά τους για τερματισμό της ταλαιπωρίας τους, καρκινοπαθείς συνάνθρωποί μας να καταφέρουν να βγουν νικητές από τη δύσκολη μάχη με τον καρκίνο». Σ’ αυτό το πλαίσιο και τέχνασμα, συμπληρώνουμε εμείς, η διάλυση των Κρατικών Ογκολογικών είναι προδιαγραμμένη!!!

… και τα όσα ακολούθησαν

Την επόμενη μέρα, 12 Ιουνίου, είδαμε στον «Πολίτη» (φ 6) αναφορά του προέδρου του Γερμανικού, Κίκη Καζαμία ο οποίος επικαλείτο έκθεση της Αυτραλέζας επιστήμονας dr Lizebeth Kenny, η οποία ήλθε στην Κύπρο τον Απρίλη του 2015 για να μελετήσει (;) τις συνθήκες Ογκολογικών Υπηρεσιών και πληρώθηκε από το Υπ. Υγείας αλλά… από τον λ/σμό του Ογκολογικού της Τράπεζας. Η έκθεση χαρακτηρίστηκε μεροληπτική υπέρ του Ογκολογικού της Τράπεζας γιατί, μεταξύ άλλων, στις 92 σελίδες ΔΕΝ αναφέρεται ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στο Ογκολογικό του Γεν. Νοσοκομείου, παρά μόνο «ζήτω» καταγράφονται για το Ογκολογικό της Τράπεζας.

Παρόλα αυτά, σε κάποια σημεία έγραφε πραγματικότητες. Π.χ. έγραφε ότι στην Κύπρο γίνεται ακτινοθεραπεία μόνο στο 30% των Καρκινοπαθών και εισηγείτο μέχρι το 2020 να αυξηθούν οι Γραμμικοί Επιταχυντές σε 7, όπως δηλαδή διαπιστώθηκε από το 2012.στο Υπ. Υγείας. Ενώ τώρα θα έχουμε τους 3 Γραμμικούς Επιταχυντές του Ογκολογικού της Τράπεζας και θα έχουμε και τους 2 του Γερμανικού και άρα υπολειπόμαστε άλλους 2-3.

Να σημειωθεί ότι παγκοσμίως -και η Κύπρος δεν εξαιρείται- το 60%-65% των Καρκινοπαθών χρήζουν ακτινοθεραπείας, άρα επιβεβαιώνονται τα όσα καταγγείλαμε πλειστάκις ότι αφήνονται Καρκινοπαθείς χωρίς θεραπεία και τους το ΑΠΕΚΡΥΒΑΝ υποβάλλοντας τους σε χημειοθεραπεία που αφήνει σε πολλούς πολλά λεφτά. Μάλιστα ο δρ Αδάμος Αδάμου, ζήτησε από τη Βουλή να «πάει φυλακή ο Χρ. Ανδρέου», επειδή αποκαλύπτουμε τις αλήθειες. Πέρασαν ήδη 2 χρόνια από τότε, ούτε τρίχα από την κεφαλή μου δεν πήραν. Απλά και παρασκηνιακά και με εξαγορές συνειδήσεων συνεχίζουν το “έργο” τους.

 Επιβεβαιώσεις Καζαμία ότι πεθαίνουν Καρκινοπαθείς χωρίς ακτινοθεραπεία

Πιο κάτω ο κ. Καζαμίας επιβεβαιώνει ότι εξαιτίας της μη πρόσβασης στην ακτινοθεραπεία, λόγω έλλειψης της αναγκαίας υποδομής, πολλοί Καρκινοπαθείς έχουν πεθάνει αβοήθητοι. Κάτι που καταγγείλαμε πολλές φορές, αλλά ΟΛΟΙ έκλειναν τα αυτιά. Σύμφωνα με υπολογισμούς της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας κάθε χρόνο εξαιτίας έλλειψης Γραμμικών Επιταχυντών πεθαίνει το 60% των Καρκινοπαθών που έπρεπε να κάνουν ακτινοθεραπεία αλλά δεν τους έκαναν και, το χειρότερο, τούς το απέκρυψαν. Παραδέχονται τώρα ότι και στην Κύπρο πεθαίνουν αβοήθητοι Καρκινοπαθείς αλλά τους το αποκρύβουν.

Εμείς δεν φοβόμαστε να αποκαλύψουμε αριθμούς: Το 2017 είχαμε 4.500 Νέα Περιστατικά Καρκίνου, από αυτούς έπρεπε να κάνουν ακτινοθεραπεία το 65% ή 2.925 αλλά έκαναν μόνο 1.400 στο μονοπώλιο του Ογκολογικού της Τράπεζας, λόγω έλλειψης ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων, και τουλάχιστον 1.500 ΕΜΕΙΝΑΝ χωρίς ακτινοθεραπεία και τους το απέκρυψαν, παρόλο που αυτό ήταν εν γνώσει του Υπ. Υγείας κι εκεί το αποσιωπούσαν, μεταξύ αυτών και δύο «αγιοποιηθέντες του Καρκίνου», ο δρ Αδάμου, πρόεδρος του Ανωτάτου Ογκολογικού Συμβουλίου και η Στέλλα Κυριακίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Καρκίνο (αμφότεροι συσχετίζονται με το Ογκολογικό της Τράπεζας). Από τους 1.500 έχουν πεθάνει αβοήθητοι τουλάχιστον 900 Καρκινοπαθείς και το ΑΠΟΚΡΥΒΟΥΝ.

 «Όταν προδίνεις κάποιον άλλον, προδίνεις και τον εαυτό σου»

Και τους προκαλούμε να μας διαψεύσουν με έγγραφα, όπως κάνουμε κι εμείς. Είναι γεγονός ότι παγκοσμίως η ακτινοθεραπεία συμβάλει στο 40% της ίασης του Καρκίνου (όχι της θεραπείας όπως λένε) άρα είναι αναγκαίο τα Κρατικά Ογκολογικά να εξοπλιστούν άμεσα όπως είναι και οι διακηρύξεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και της ΕΕ, που ο δρ Αδάμου γνωρίζει πολύ καλά, γιατί αυτός μου τις έδωσε παλιά, πριν μπει στο ΔΣ του Ογκολογικού της Τράπεζας.

Την ίδια μέρα, 12 Ιουνίου 2018, δημοσιεύτηκε στην εφημ. Φιλελεύθερος, σελ. 26, επιστολή του κ. Καζαμία με ην οποία κατακρίνει την «Πολυκλινική Υγεία» και αποκαλύπτει ότι η συμφωνία που υπογράφτηκε την προηγούμενη μέρα «δεν διαφέρει απολύτως σε τίποτε από αυτή που προσυμφωνήθηκε από το Υπ. Υγείας και το Γερμανικό». Όμως, όπως είδαμε η προσυμφωνία που δημοσιεύτηκε και στην ΕΕ μιλούσε για «…Το ποσό των 13.814.874€ (που) περιλαμβάνει 12 μήνες από την ημερομηνία έναρξης του αντικειμένου… με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμη 1 συν 1 χρόνο» (φ 7). Άρα, ποιος λέει ψέματα και ποιος αλήθεια;

Η απάντηση της «Πολυκλινικής Υγεία»...

Την ίδια μέρα, η «Πολυκλινική Υγεία» έστειλε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει το Υπ. Υγείας για το γεγονός ότι δεν προκήρυξε δημόσιο διαγωνισμό και ότι ανέθεσε απευθείας στο Γερμανικό την ακτινοθεραπεία και των συναφών υπηρεσιών, χωρίς διαφανείς υπηρεσίες, που δεν διασφαλίζουν τον υγιή ανταγωνισμό και τα συμφέροντα του δημοσίου αλλά ούτε και την ποιοτική εξυπηρέτηση των Καρκινοπαθών. Καταλήγει ότι η σύμβαση έγινε μόνο για ένα χρόνο κι ότι μετά το πέρας του χρόνου δυνατό να γίνουν νέες προσφορές με ίσως νέους προσφοριοδότες. (φ 8).

… και οι ιντερνικοί twitters

Την Τρίτη, 12 Ιουνίου, είδαμε να παρελαύνουν στο διαδίκτυο, και κυρίως στο Twitter, από κάποιους που χλεύαζαν τα στοιχεία που δόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από την εφημερίδα «24ώρες», ΧΩΡΙΣ κανένας απ’ αυτούς να δώσει δικά του στοιχεία. Την αρχή έκανε ο τέως υπουργός Υγείας, δρ Παμπορίδης με το χλευααστικό: «Η «υψηλή» δημοσιογραφία υψηλώνει τα νούμερα» και έβαλε και 3 φατσούλες να γελάνε. Φυσικά μ’ αυτό τον τρόπο ήθελε να αποκρύψει τις ΔΙΚΕΣ του ευθύνες, γιατί ήταν αυτός που κατ’ εντολή του Προεδρικού έκανε τις διαπραγματεύσεις με το Γερμανικό. Τον καλώ λοιπόν να με διαψεύσει για στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το Υπ. Υγείας αναφορικά με το ποσό των 13.814.874€ ετησίως.

Ακολούθησε κάποιος Τάσσος Κωνσταντίνος Κυριακίδης με το χλευαστικό: «Και πουλάει και φύλλα (όχι της συκής) άμα λάχει…». Το γνωρίζουμε ότι η Αλήθεια δεν πουλάει, όταν μάλιστα οι εκμεταλλευτές της υγείας εξαγοράζουν με τη βοήθεια χρημάτων και καρεκλών συνειδήσεις και βάζουν κράχτες να διαστρεβλώνουν την αλήθεια.

Στη συνέχεια βγήκε ο νυν υπ. Υγείας, κ. Γιώργος Ιωάννου, ο οποίος έγραψε: «Να σας ενημερώσω ότι στις διαπραγματεύσεις συμμετείχε εκπρόσωπος του γεν ελεγκτή. Δυστυχώς το άρθρο είναι γεμάτο ανακρίβειες όπως ότι θα δοθούν 23.8 εκ. το χρόνο αλλά είναι μέχρι 4.6 εκ. το χρόνο». Αναζητήσαμε στο άρθρο να δούμε πού γράφεται «23.8 εκ.» και δεν βρήκαμε ΠΟΥΘΕΝΑ τέτοιο ποσό. Άρα εξαρχής ο ίδιος γράφει ανακρίβειες για την προκήρυξη για ανάθεση στο Γερμανικό την ακτινοθεραπεία και τις συναφείς υπηρεσίες αφού ΠΟΥΘΕΝΑ δεν γράφει τέτοιο ποσό 4.6 εκ., αλλά γράφει το ποσό των 13.814.874€ ετησίως με ανανέωση με το ίδιο ποσό τα επόμενα 1-2 χρόνια.

Λυπούμαστε κ. Υπουργέ για την παραπληροφόρηση που γίνεται από το υπουργείο σας. Περιμένουμε τα διαφανή στοιχεία και να μας  δώσετε την πραγματική συμφωνία που υπογράψετε, χωρίς περικοπές και αποκρύψεις. Είμαστε στη διάθεσή σας, φτάνει να μας καλέσετε στο γραφείο σας.

Τέλος επέμβηκε στο twitter κάποιος Σωτήρης Φλουρέντζος ο οποίος ανέφερε: «Εάν υπάρχει θέμα να επέμβει ο Γεν. Ελεγκτής. Αν όχι, τότε η κα Αλ. Καφετζή (αρχισυντάκτρια της εφ. «24») πρέπει να αντιμετωπίσει όλες τις δυνατές νομικές συνέπειες». Εμείς συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Φλουρέντζο και αναμένουμε από τον Γεν. Ελεγκτή, τον Γεν. Εισαγγελέα αλλά και την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής να εξετάσουν όλα τα πιο πάνω, να διερευνήσουν τις καταγγελίες και τα έγγραφα που δίνονται στη δημοσιότητα αλλά και να εξετάσουν ταυτόχρονα και την παραπληροφόρηση που δίνουν οι εμπλεκόμενοι.

Πόση κοροϊδία μπορεί να αντέχουμε και γιατί οι ιθύνοντες σιωπούν;

Είναι για μένα, ενυπόγραφα τον Χρ. Ανδρέου, εγκληματικό το γεγονός ότι αφήνονται Καρκινοπαθείς χωρίς ακτινοθεραπεία και τους το αποκρύβουν, ταλαιπωρούνται αυτοί και οι οικογένειές τους, όπως κι ότι κάποιοι τελικά πεθαίνουν αβοήθητοι. Θα χαρούμε λοιπόν να προσφύγουν οι καταγγελλόμενοι στη Δικαιοσύνη για να αποκαλυφθεί ποιοι λένε ψέματα και ποιοι λένε την αλήθεια και να αποδοθούν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρα». Η περαιτέρω σιωπή τους και ο μέσω διαδικτύου χλευασμός, παραπλανήσεις και ψευδολογίες μειώνει τους ιδίους. Εγώ προσωπικά, απτόητος θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για δημιουργία Ολοκληρωμένων Κρατικών Ογκολογικών με Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, θα συνεχίσω να αποκαλύπτω τις βρωμιές και τις ασυδοσίες τους, πάντα με έγγραφα και αποδείξεις. Αναμένουμε από ευαίσθητους βουλευτές να θέσουν ΑΜΕΣΑ θέμα στη Βουλή και θα είμαστε στη διάθεσή τους με περισσότερα έγγραφα και ΑΛΗΘΙΝΕΣ πληροφορίες για τα προβλήματα των Καρκινοπαθών και δίπλα μας θα κάθονται καταξιωμένοι Επιστήμονες που δεν εξαγοράζεται η συνείδησή τους που θα εξηγούν τη διαφορά της Αλήθειας από τα Ψέματά τους. Επιτέλους: Σταματήστε να ταλαιπωρείτε Καρκινοπαθείς και να τους στέλλετε αβοήθητους στα νεκροταφεία.

* Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ. 99-660221

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top