Menu
Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν: Ο κορυφαίος

Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν: Ο κορυφαίος

Έφυγε από τη ζωή σαν σήμε...

Πούτιν: «Η επίθεση έγινε από ισλαμιστές», αλλά «γιατί προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία;»

Πούτιν: «Η επίθεση έγινε από ισλαμι…

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος...

ΗΠΑ: «Ενθουσιασμός» για την («πιο δυνατή από ποτέ») αμερικανοΝΑΤΟφροσύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

ΗΠΑ: «Ενθουσιασμός» για την («πιο δ…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έλα...

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επιθέσεις αγνοώντας το ψήφισμα του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επι…

Οι αεροπορικές επιδρομές ...

Επανάσταση του 1821: Η αλήθεια και η μυθολογία

Επανάσταση του 1821: Η αλήθεια και …

• Το ιδεολόγημα του Κρυφο...

Ρωσία: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις συλληφθέντες για το μακελειό

Ρωσία: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις σ…

Οι τέσσερις συλληφθέντες ...

Για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

Για την επέτειο της Επανάστασης του…

• Ανακοίνωση του Γραφείου...

Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»…

Την έλεγαν «Γιουγκοσλαβία»…

Από Νίκο Μπογιόπουλο* Ήτ...

25 χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία (video)

25 χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρ…

• Aπό το αρχείο του τηλεο...

1821: “Ολοι μαζί”, ε; Αλήθεια;

1821: “Ολοι μαζί”, ε; Αλήθεια;

• «Όσοι το χάλκεον χέρι τ...

Prev Next

Προς τετρακομματική «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα

Προς τετρακομματική «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα

* Αυτό επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι κομμάτων, ενώ παραιτείται αύριο η “κυβέρνηση” Οζκιουργκούν

 

Γράφει: Ραλλή Παπαγεωργίου*

Είμαστε διαλλακτικοί και μια συμφωνία για μια τρικομματική ή τετρακομματική «κυβέρνηση» μπορεί να συμβεί δήλωσε σήμερα σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι στα κατεχόμενα ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι.

Επίσης σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα ο γγ του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Ασίμ Ιντρίς δήλωσε πως οι ανεπίσημες επαφές για μια συνεργασία μεταξύ ΡΤΚ – ΚΛ – ΚΚΔ – ΔΚ συνεχίζονται σε θετικό κλίμα. Εάν θέλουμε μια πιο όμορφη «χώρα» αυτά τα τέσσερα κόμματα είναι υπεύθυνα γι’ αυτό και θα σηκώσουν το βάρος, σημείωσε.

Μια συμμαχία ΚΕΕ - ΔΚ και κόμμα της Αναγέννησης δεν φέρει το μήνυμα μιας νέας αρχής, αλλά την συνέχιση του υφιστάμενου συστήματος, είπε προσθέτοντας ότι για μια νέα αρχή πρέπει τα τέσσερα προαναφερόμενα κόμματα να συνεργαστούν.

Η Κίπρις πάντως παρουσιάζει σήμερα την συνεργασία ως τετελεσμένο και αναφέρεται σε συνάντηση των αρχηγών των τεσσάρων κομμάτων χθες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, «πρωθυπουργός» θα είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν, πρόεδρος του ΡΤΚ και οι αρχηγοί των άλλων τριών κομμάτων θα είναι «αναπληρωτές πρωθυπουργοί» αναλαμβάνοντας ένα «υπουργείο» ο καθένας. Στόχος γράφει είναι ο σχηματισμός «κυβέρνησης» μεταρρυθμίσεων αντί μιας βραχύβιας που θα οδηγούσε τη «χώρα» σε νέες περιπέτειες.

Η Κίπρις γράφει ότι τα «υπουργεία» θα διαμοιραστούν ως εξής: ΡΤΚ 4, ΚΛ 3, ΔΚ 3 και ΚΚΔ 2. Το ΔΚ θέλει τα «υπουργεία δημοσιονομικών και οικονομίας» και τα άλλα κόμματα δεν αντέδρασαν. Το ΚΛ ζήτησε τα «υπουργεία εξωτερικών, οικονομίας και εργασίας», το ΚΚΔ τα «υπουργεία παιδείας και εσωτερικών» και στο ΡΤΚ μένουν εκτός από την «πρωθυπουργία» τα «υπουργεία υγείας, μεταφορών και γεωργίας». Σημειώνεται ωστόσο ότι αυτό μπορεί να μην είναι το τελικό αποτέλεσμα καθώς οι συνεννοήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι η «πρωθυπουργία» θα ανήκει στο ΡΤΚ μαζί με 3 «υπουργεία», 3 θα έχει και το κόμμα του Λαού και από 2 τα κόμματα Κοινοτικής Δημοκρατίας και Δημοκρατικό. Συζητείται, προστίθεται, ακόμη η φόρμουλα το ποιος θα πάρει ποιο «υπουργείο» αλλά οι αρχηγοί των 4 κομμάτων έχουν καταλήξει σε γενικές γραμμές για την σύνταξη ενός «πρωτοκόλλου συνεργασίας».

Αύριο παραιτείται η «κυβέρνηση» Οζγκιουργκιούν

Στο μεταξύ, αύριο το πρωί ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν θα υποβάλει στον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί την παραίτηση της «κυβέρνησής» του.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η συνάντηση έχει ορισθεί για τις 10:30. Στο μεταξύ, η κομματική βουλή, το ανώτατο συλλογικό όργανο του κόμματος Εθνικής Ενότητας, θα συνέλθει σήμερα το απόγευμα στην πρώτη του συνεδρία μετά τις «εκλογές» της 7ης Ιανουαρίου. Θα συζητήσουν τα αποτελέσματα και το ενδεχόμενο συνεργασίας για τον σχηματισμό «κυβέρνησης», δίδοντας την εντολή στον κ. Οζγκιουργκιούν να χειριστεί το θέμα.

* ΚΥΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top