ΚΚΕ: «Αλληλεγγύη στην Κούβα! Οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δεν θα περάσουν!»
- Written by eKypros
• Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος: “Το έργο το έχουμε ξαναδεί - Οι προβοκάτσιες δεν θα περάσουν”!
Το ιμπεριαλιστικό σχέδιο εναντίον της Κούβας και του λαό της που είναι σε εξέλιξη δεν θα περάσει. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ την ίδια ώρα ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης τονίζει πως το έργο το έχουμε ξαναδεί, σημεώνοντας ότι για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε συνεργασία με την αντικουβανική μαφία του Μαϊάμι και αντεπαναστατικά στοιχεία εντός της Κούβας, επιχειρεί να δημιουργήσει καθεστώς αποσταθεροποίησης στο νησί της Επανάστασης και ανατροπή της κυβέρνησης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:
«Τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό σχέδιο ενάντια στην Κούβα και τον λαό της. Οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με την αντικουβανική μαφία που δρα στο έδαφός τους, καθώς και δυνάμεις μέσα στην Κούβα, που στηρίζουν ανοιχτά τα σχέδιά τους, ενορχηστρώνουν διαδηλώσεις στην Κούβα με αντικομμουνιστικά και αντεπαναστατικά συνθήματα, που καλούν σε ανατροπή της κυβέρνησης. Στη συνέχεια μεγεθύνουν και υπερπροβάλλουν αυτές τις δραστηριότητες μέσω του τεράστιου προπαγανδιστικού τους μηχανισμού. Δεν διστάζουν να καλούν ακόμα και σε ιμπεριαλιστική “ανθρωπιστική επέμβαση” στην Κούβα, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκαλεί ο ίδιος ο ιμπεριαλιστικός αποκλεισμός των ΗΠΑ!
Η τεράστια υποκρισία και η προβοκάτσια των ιμπεριαλιστών δεν μπορεί να κρυφτεί. Οι ελλείψεις στην Κούβα οφείλονται στα 60 χρόνια του απάνθρωπου οικονομικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ, στα 242 πρόσθετα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Τραμπ ενάντια στην Κούβα και που σήμερα εξακολουθεί να εφαρμόζει η κυβέρνηση Μπάιντεν. Έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος το αφήγημα που πρόβαλλαν διάφορες αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΕΡΑ25 κ.ά., πως η εκλογή Μπάιντεν τάχα θα σήμανε προοδευτική στροφή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.
Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα τις προβοκατόρικες ενέργειες των ιμπεριαλιστών, που στόχο έχουν να ανατρέψουν τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού και την εξουσία του. Καταδικάζει κάθε σενάριο για οποιουδήποτε είδους ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κούβα, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Με αυτό το πρόσχημα έχουν γίνει τα μεγαλύτερα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, στη Γιουγκοσλαβία, στη Λιβύη κ.α.
Είναι μεγάλη υποκρισία να μιλάνε για τα δημοκρατικά δικαιώματα αυτοί που καθημερινά τα κουρελιάζουν στις χώρες τους!
Το ΚΚΕ εκφράζει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη του με τον κουβανικό λαό, την κυβέρνηση και το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας. Οι κατακτήσεις της κουβανικής επανάστασης, ο αγώνας του κουβανικού λαού, η διεθνιστική δράση της Κούβας εμπνέουν πολλές χιλιάδες ακόμα συμπατριώτες μας που στέκονται αλληλέγγυα και αποφασιστικά στο πλευρό της Κούβας. Η Κούβα, παρά τον εγκληματικό αποκλεισμό των ΗΠΑ, μπόρεσε στις συνθήκες της πανδημίας να φτιάξει 5 εμβόλια, να διοργανώσει διεθνιστική ιατρική βοήθεια σε άλλους λαούς!
Σήμερα η Κούβα δεν είναι μόνη της!
Οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δεν θα περάσουν!
Η Κούβα θα νικήσει!».
Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος
Στο μεταξύ, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη νέα, ενορχηστρωμένη από τις ΗΠΑ, αντεπαναστατική ενέργεια κατά της Κούβας που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.
Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε συνεργασία με την αντικουβανική μαφία του Μαϊάμι και αντεπαναστατικά στοιχεία εντός της Κούβας, επιχειρεί να δημιουργήσει καθεστώς αποσταθεροποίησης στο νησί της Επανάστασης και ανατροπή της κυβέρνησης. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Οι ΗΠΑ στήνουν διαμαρτυρίες πληρωμένων «αντιφρονούντων», ψευδολογούν ασύστολα για δήθεν «καταπάτηση δικαιωμάτων» και εκμεταλλεύονται τα υπαρκτά προβλήματα που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει με τον μακροχρόνιο αποκλεισμό, προκειμένου να προκαλέσουν εσωτερική αναταραχή, ενώ δε διστάζουν να καλούν και σε ιμπεριαλιστική «ανθρωπιστική επέμβαση»! Όλο αυτό το αισχρό αντεπαναστατικό θέατρο, οι ΗΠΑ και οι θλιβερές μαριονέτες τους επιχειρούν να το παρουσιάσουν ως δήθεν «ανθρωπιστική κρίση» και «εξέγερση», διαστρεβλώνοντας πλήρως τα πραγματικά γεγονότα.
Η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα επιχειρεί να παρουσιάσει τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η Κούβα ως αποτέλεσμα της πολιτικής της Κουβανικής κυβέρνησης. Η πραγματικότητα είναι ότι βασική αιτία των προβλημάτων είναι ο βάρβαρος και γενοκτονικός οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμό που εδώ και 60 χρόνια έχουν επιβάλλει όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ. Σε αυτόν τον αποκλεισμό έχουν προστεθεί και τα 242 μέτρα ενάντια στην Κούβα, που πήρε η κυβέρνηση Τραμπ και που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως, είτε με Δημοκρατικό, είτε με Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, η εγκληματική ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ ενάντια στο νησί της Επανάστασης δεν αλλάζει. Το αφήγημα για τον «δημοκρατικό Μπάιντεν» που δήθεν θα έφερνε θετικές εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έχει καταρρεύσει παταγωδώς.
Οι προβοκατόρικες επιθετικές ενέργειες κατά της Κούβας αποδεικνύουν τον φόβο των ιμπεριαλιστών για όλα όσα σηματοδοτεί δεκαετίες τώρα η Κουβανική Επανάσταση, για την διεθνιστική δράση της Κούβας, για τις τεράστιες κατακτήσεις του λαού της και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στο νησί. Κατακτήσεις που έλαμψαν στις συνθήκες της πανδημίας, όταν η μικρή Κούβα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων κατάφερε, μέσα σε συνθήκες αποκλεισμού, να κατασκευάσει πέντε εμβόλια και να στείλει ιατρική βοήθεια σε σχεδόν 40 χώρες.
Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης διατρανώνει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον λαό και την κυβέρνηση της Κούβας. Να είναι βέβαιοι οι ιμπεριαλιστές πως κάθε απόπειρα ενάντια στην Κούβα θα έχει την τύχη που είχε η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων πριν από 60 χρόνια με την ταπεινωτική ήττα των ΗΠΑ και των μισθοφόρων συμμάχων τους!
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό της πόλης μας και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας να καταδικάσουν μαζικά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα και να σταθούν στο πλευρό του κουβανικού λαού και της Κουβανικής επανάστασης.
Η Κούβα δεν είναι μόνη της, οι νέες προβοκάτσιες δε θα περάσουν!
Με την αλληλεγγύη των λαών η Κούβα θα νικήσει!
Αναδημοσίευση από Ημεροδρόμο









