Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Στις 20 Φεβρουαρίου ο επόμενος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία

  • Written by 
Στις 20 Φεβρουαρίου ο επόμενος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία

Ο επόμενος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών έχει προγραμματιστεί για τις 20 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν χθες σε δημοσιογράφους διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη.

Οι συνομιλίες στη Γενεύη είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις 8 Φεβρουαρίου, αλλά ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε την περασμένη εβδομάδα ότι είχαν αναβληθεί. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, δήλωσε χθες ότι είχε αποφασίσει να αναβάλει τις συνομιλίες για να εκμεταλλευτεί τις διαπραγματεύσεις την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στην Αστάνα του Καζακστάν, τις οποίες διοργανώνουν η Μόσχα, η Αγκυρα και η Τεχεράνη.

Οι διαπραγματεύσεις στην Αστάνα κατέληξαν με τη συμφωνία των τριών δυνάμεων να επιβλέψουν την τήρηση της εκεχειρίας της 30ης Δεκεμβρίου από τη συριακή κυβέρνηση και τους αντάρτες. "Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στην πρωτοβουλία αυτή της Αστάνα να τεθεί σε εφαρμογή από μόνη της", είπε ο ντε Μιστούρα εκτός της αίθουσας του Συμβουλίου Ασφαλείας.

"Εάν η κατάπαυση του πυρός αποβεί όσο σταθερή ελπίζουμε (ότι θα είναι), αυτό θα βοηθήσει τις σοβαρές συνομιλίες για να καταφέρουμε κάτι συγκεκριμένο", πρόσθεσε. Πρόσθεσε ότι οι προσκλήσεις για τις συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη θα εκδοθούν στις 8 Φεβρουαρίου. Εάν η συριακή αντιπολίτευση δεν μπορέσει να συμφωνήσει στους αντιπροσώπους της, ο ντε Μιστούρα είπε ότι θα τους επιλέξει ο ΟΗΕ "για να εξασφαλιστεί ότι μπορεί να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντιπροσώπευση".

Ο ντε Μιστούρα είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα συμμετάσχουν στις 6 Φεβρουαρίου σε μια επακολούθηση των τεχνικών ομάδων των συνομιλιών της Αστάνα.

back to top