Menu
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Κύπρος

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Κύπρος

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισρα…

• Χτυπήθηκε η μεγαλύτερη ...

Το ... μαντείο της MONOPOLI

Το ... μαντείο της MONOPOLI

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ηθελ...

Σάμιουελ Μπέκετ: Ένας αναμορφωτής του θεάτρου

Σάμιουελ Μπέκετ: Ένας αναμορφωτής τ…

Σάμιουελ Μπέκετ, Ιρλανδός...

Μέση Ανατολή: «Λάδι στη φωτιά» της έντασης από το κράτος  - δολοφόνο του Ισραήλ

Μέση Ανατολή: «Λάδι στη φωτιά» της …

«Λάδι στη φωτιά» της έντα...

Η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει Καβάφη

Η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει Καβάφη

Σαν σήμερα,  13 Απριλίου ...

Το Ισραήλ βομβαρδίζει Γάζα και Λίβανο

Το Ισραήλ βομβαρδίζει Γάζα και Λίβα…

Δολοφονική επίθεση Ισραηλ...

Όταν ο βασιλιάς Εδουάρδος Β΄ απαγόρευσε το ποδόσφαιρο στο Λονδίνο

Όταν ο βασιλιάς Εδουάρδος Β΄ απαγόρ…

Από Ανδρέας Δενεζάκης* Α...

75 χρόνια ΝΑΤΟ και Ελλάδα

75 χρόνια ΝΑΤΟ και Ελλάδα

Από Γιάννης Ντουνιαδάκης*...

Θάνος Μικρούτσικος: Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία

Θάνος Μικρούτσικος: Χόρεψε πάνω στο…

Ο Θάνος Μικρούτσικος γενν...

Prev Next

Έτοιμη η Λεμεσός για το Καρναβάλι του 2020

Έτοιμη η Λεμεσός για το Καρναβάλι του 2020

• Παρουσιάστηκε σήμερα το πρόγραμμα της γιορτής • Ο συνολικός αριθμός των καρναβαλιστών αναμένεται να ξεπεράσει τις 25 χιλιάδες

 

Γράφει: Σταύρος Κονιώτης*

Έτοιμος δηλώνει ο Δήμος Λεμεσού για τις φετινές 11ήμερες εκδηλώσεις του Καρναβαλιού, που αρχίζουν στις 20 Φεβρουαρίου και κορυφώνονται με την μεγάλη Καρναβαλίστικη παρέλαση, την 1η Μαρτίου.

Το φετινό πρόγραμμα της γιορτής παρουσιάστηκε το μεσημέρι, από τις δημοτικές αρχές της πόλης, στη μαρίνα Λεμεσού, με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Σύκα να στέλνει τους χαιρετισμούς του Δημάρχου, Νίκου Νικολαΐδη, ο οποίος, λόγω πένθους, θα απουσιάζει από τις φετινές εκδηλώσεις.

Όπως είπε ο κ. Σύκας, το στρατηγικό πλάνο του καρναβαλιού, που διανύει το δεύτερο του χρόνο, είχε και έχει σαν στόχο την αναβάθμιση του προϊόντος που ονομάζεται καρναβάλι  και τη δημιουργία κουλτούρας με πρωταγωνιστή τα παιδιά.

" Το καρναβάλι μας, ως ένα από τα 10 μεγαλύτερα και καλύτερα στον κόσμο, άπτεται από τη μοναδικότητα των κανταδόρων μας, τα άρματα μας αλλά και από τον κόσμο και τους εθελοντές μας", είπε, τονίζοντας ότι η παιδική καρναβαλιστική παρέλαση αποτελεί μοναδικό παγκόσμιο γεγονός και εκδήλωση.

Φετινός Βασιλιάς του Καρναβαλιού, ο Βασιλιάς Λεμέσιος, ο Μαχαραγιάς της πόλης, τον οποίον ενσαρκώνει ο χοροδιδάσκαλός και ηθοποιός Γιώργος Νικολάου,  που θα κάνει πανηγυρικά την είσοδο του στην πόλη την Τσικνοπέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, πάνω  σ` ένα εντυπωσιακό άρμα, με τη συνοδεία του. Η παρέλαση θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων, όπου θα ακολουθήσει ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό.

Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθούν, στο μεσαιωνικό κάστρο, ο "Χορός της Τρίτης", στις 25 Φεβρουαρίου και ο "Χορός της Πέμπτης, στις 27 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον έλληνα τραγουδοποιό Λουκιανό Κηλαηδόνη, με τη συμμετοχή και της θυγατέρας του, Μαρίας Κηλαηδόνη. Ο τρίτος καρναβαλίστικος χορός του Δήμου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 1η Μαρτίου, στην πλατεία του παλιού λιμανιού. 

Ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες θα είναι και η παρουσία του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου στην παιδική Καρναβαλίστικη παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Στη μεγάλη Καρναβαλίστικη παρέλαση της 1ης Μαρτίου, επί της Λεωφόρου Μακαρίου Γ`, θα συμμετέχουν 120 ομάδες από τις οποίες οι 95 θα παρελαύνουν με δικά τους άρματα, ενώ ο συνολικός αριθμός των καρναβαλιστών αναμένεται να ξεπεράσει τις 25 χιλιάδες.

Στις καινοτομίες της φετινής παρέλασης, περιλαμβάνεται η τοποθέτηση, για πρώτη φορά, εξέδρας 50 μέτρων για να φιλοξενήσει αποκλειστικά οικογένειες με παιδιά, ενώ αναβαθμισμένος θα είναι ο ήχος που θα μεταδίδεται από τα μεγάφωνα. Επιπρόσθετα, γίνονται προσπάθειες για μετάδοση της παρέλασης σε μεγάλες οθόνες, κατά μήκος της διαδρομής.

Ως μεγάλη τιμή χαρακτήρισε την επιλογή του για Βασιλιά του Καρναβαλιού 2020, ο Γιώργος Νικολάου, ο οποίος κάλεσε όλο τον κόσμο να έρθει στη Λεμεσό για να διασκεδάσει, διαβεβαιώνοντας πως ο ίδιος "θα είμαι μπροστάρης σε όλες τις εκδηλώσεις".

ΚΥΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top