Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Ελλάδα: «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!», διαδήλωσαν μαχητικά οι συνταξιούχοι στην Αθήνα

  • Written by 
Ελλάδα: «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!», διαδήλωσαν μαχητικά οι συνταξιούχοι στην Αθήνα

Μαζική και μαχητική η πανελλαδική διαδήλωση των συνταξιούχων, κόντρα και στη δυνατή βροχή

 

Μαζική και μαχητική διαδήλωση από τα Προπύλαια ως τη Βουλή, παρά τη δυνατή βροχή και όλα τα καιρικά εμπόδια που είχαν να αντιμετωπίσουν, πραγματοποίησαν (χθες Σάββατο) οι συνταξιούχοι στα πλαίσια του πανελλαδικού τους συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Με το πανό των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων να προπορεύεται, συνταξιούχοι από την Αττική και από κάθε περιοχή της χώρας, από την Μακεδονία και τη Θράκη, από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο, από την Κρήτη, τη Λήμνο κ.ά., έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια σε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, όπως και ενάντια στο «τελευταίο βήμα» ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Με συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και διάλυση», «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», οι συνταξιούχοι κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα.

Λίγο μετά το ύψος της Βουλής, κατά την ολοκλήρωση της διαδήλωσης, μιλώντας από την ντουντούκα, ο Δ. Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, χαιρέτισε την μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, σε αυτή τη σημαντική μάχη του μακρύ και δύσκολου αγώνα που δίνουν για το δίκιο τους. 

Δεν μας πτοούν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, η παρουσία μας σήμερα εδώ παρά την κακοκαιρία δείχνει την αποφασιστικότητά μας να δυναμώσουμε και να ενισχύσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στα προωθούμενα νέα αντιασφαλιστικά χτυπήματα τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων, στη σύντομη ομιλία που πραγματοποιήθηκε εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στα Προπύλαια. «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!» ξεκαθάρισε ο Δ. Κουμπούρης, υπενθυμίζοντας ότι μπροστά και στα Χριστούγεννα οι συνταξιούχοι διεκδικούν την 13η σύνταξη, για την οποία έχουν δουλέψει με τον ιδρώτα τους.

 

Aπό την ομιλία Δ.Κουμπούρη|Πανελλαδικό Πανσυνταξιουχικό Συλλαλητήριο

 

Αμέσως μετά την σύντομη ομιλία, οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν την πορεία τους προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχουν ζητήσει να πραγματοποιηθεί συνάντηση για να δοθούν απαντήσεις από την κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματά τους. Αυτήν την ώρα, αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων πραγματοποιεί συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο τριών συναρμόδιων υπουργών προκειμένου να πάρει απαντήσεις στα αιτήματά της. Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούν ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό, Ακης Σκέρτσος. Ο πρωθυπουργός, με τον οποίο είχαν ζητήσει συνάντηση οι συνταξιουχικές οργανώσεις, επικαλέστηκε σοβαρές υποχρεώσεις, με τους συνταξιούχους να τονίζουν ότι πέρα από τη σημερινή συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο ζητούν εκ νέου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό μέσα στο Γενάρη.

Πηγή: 902.gr

back to top