Menu
Ενεκρίθη σε μια προκαταρκτική ψηφοφορία η παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη

Ενεκρίθη σε μια προκαταρκτική ψηφοφ…

Το κατηγορητήριο σε βάρος...

Ρωσία: Η εξέγερση των Δεκεμβριστών

Ρωσία: Η εξέγερση των Δεκεμβριστών

• Στις 14 Δεκεμβρίου 1825...

Αγνοούμε τις συνέπειες των τεχνολογιών αιχμής

Αγνοούμε τις συνέπειες των τεχνολογ…

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Ελληνοτουρκικά: Ντόμινο εξελίξεων και καλλιέργεια εδάφους για συνολικότερες διευθετήσεις

Ελληνοτουρκικά: Ντόμινο εξελίξεων κ…

• Η προσπάθεια διεύρυνσης...

Ελλάδα: Στα 72 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης!

Ελλάδα: Στα 72 το όριο ηλικίας συντ…

• Ένεκα μνημονίων, υποαπα...

«S.O.S. Κλιματικές Αλλαγές - Αλλάξτε πολιτικές»!

«S.O.S. Κλιματικές Αλλαγές - Αλλάξτ…

• Μηνύματα με πολλούς απο...

Αναστασιάδης, Ακιντζί και Σπέχαρ στην έναρξη δικοινοτικού συνεδρίου τη Δευτέρα

Αναστασιάδης, Ακιντζί και Σπέχαρ στ…

• Το διοργανώνει η δικοιν...

Ελλάδα: Αφιέρωμα ΚΚΕ στο αντάρτικο τραγούδι και παρουσίαση λευκώματος για τον Δεκέμβρη του 1944

Ελλάδα: Αφιέρωμα ΚΚΕ στο αντάρτικο …

• Την Κυριακή 15 Δεκέμβρη...

Επί τρεις προεδρίες ψεύδονταν οι ΗΠΑ!

Επί τρεις προεδρίες ψεύδονταν οι ΗΠ…

• Για όσα συνέβαιναν στο ...

Prev Next

Ετοιμάζουν την κηδεία του ΓΝ Λευκωσίας και αποκρύβουν την αλήθεια!

Ετοιμάζουν την κηδεία του ΓΝ Λευκωσίας και αποκρύβουν την αλήθεια!
Γράφει: Χρ. Ανδρέου*

Όσοι ασχολούμαστε με τα θέματα Υγείας και ιδιαίτερα  με τα προβλήματα των Καρκινοπαθών εδώ και 31 χρόνια, είναι πλέον για ’μας γνωστό ότι η Τράπεζα μαζί με την ελίτ των Υπηρεσιών Υγείας προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς να διαλύσουν το ΓΝ Λευκωσίας, αρχίζοντας πειραματικά, για να δουν τις αντιδράσεις μας, με το Ογκολογικό του ΓΝ Λευκωσίας, του οποίου οι ασθενείς-πελάτες έχουν ανάγκη από τις πλείστες υπηρεσίες του Νοσοκομείου, και ακολουθούν τα άλλα Τμήματα αιχμής, όπως: το Χειρουργικό, το Ορθοπεδικό, το Πνευμονολογικό κλπ.

Δεν είναι τυχαίο που με τη φυγή, δήθεν για οικογενειακούς λόγους, του Αλέκου Σταμάτη από το ΔΣ του ΟΚΥπΥ αντικαταστάθηκε τώρα με πρώην ανώτερο υπάλληλο της διαλυθείσης Λαϊκής Τράπεζας, ο οποίος ακολούθως μεταφέρθηκε στον Συνεργατισμό και «βοήθησε» στη διάλυσή του και τώρα τον έφεραν στον ΟΚΥπΥ για να συνεχίσει το διαλυτικό του έργο!

Η εφ. «24ώρες» αποκαλύπτει σήμερα (χθες Παρασκευή) νέα στοιχεία που συνηγορούν ότι προετοιμάζεται η κηδεία του ΓΝ Λευκωσίας με το σύστημα Χατζηγιάννη, δηλαδή τη σαλαμοποίηση των Τμημάτων, ώστε με την πλήρη Αυτονόμηση του Νοσοκομείου να βρεθεί αυτό χωρίς ικανοποιητικό αριθμό προσωπικού, με πεπαλαιωμένο εξοπλισμό και με φυγή των ασθενών, οι οποίοι -ως «πελάτες»- θα έφερναν οικονομικά έσοδα για να στηριχτεί η επιβίωσή του. Δυστυχώς το «παιχνίδι» αυτό ανέλαβαν ο ΟΚΥπΥ και ο εκτελεστικός δ/ντής του ΓΝ Λευκωσίας, εν γνώσει και ίσως προτροπή του Υπουργείου Υγείας.

Όμως, και οι 3 τελευταίοι σιωπούν και δεν απαντούν στις καταγγελίες της «24». Μάλιστα ο Υπουργός Υγείας μόλις χθες Πέμπτη ανέφερε δημόσια ότι «… σημειώνεται αυξητική τάση της εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου που προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο…» και για να μη στηρίξει το Κρατικό Ογκολογικό αναφέρει ότι δήθεν «στην Κύπρο καταγράφονται περίπου 3000 νέα περιστατικά καρκίνου ετησίως» (!!!), ενώ μέσα από τα ίδια τα έγγραφα του Υπουργείου του φαίνεται ξεκάθαρα ότι φέτος τα νέα περιστατικά Καρκίνου θα είναι τουλάχιστον 4.800!

Μια εσκεμμένη έκπτωση -62,5% (!)- κι όλα αυτά για να μη στηρίξει τις Κρατικές Ογκολογικές Υπηρεσίες. Αλλά αν έβλεπε προηγούμενες ομιλίες του που έκανε ο ίδιος φέτος, τα νέα περιστατικά, έλεγε, ότι ήταν 3.400!  Πώς γίνεται να έχουμε αυξητικές τάσεις και να παρουσιάζει το Υπουργείο το 2019 μειωμένα περιστατικά με στατιστικά του 2011 του ίδιου του Υπουργείου;;;

Εσκεμμένη παραπληροφόρηση που μας υποβάλλει ότι το Υπουργείο αδιαφορεί παντελώς για τα προβλήματα των Καρκινοπαθών και η μεγάλη έγνοια τους είναι οι ιδιώτες να έχουν το μονοπώλιο έστω κι αν αφήνονται Καρκινοπαθείς να πεθαίνουν άδικα, έστω κι αν σπαταλάται δημόσιο χρήμα με τις τιμές που καθορίζουν μονοπωλιακά τα Ογκολογικά της Τράπεζας και του Γερμανικού!!!

Η εφ. «24ώρες» αποκαλύπτει, επίσης, πώς γίνεται η εσκεμμένη διάλυση του ΓΝ Νοσοκομείου όταν μετατρέπονται χώροι, όπως: Σε αποθήκη ο χώρος του Pet Scan, σε κουζίνα των καθαριστριών ο χώρος για το κυκλοτρόπιο, σε σκουπιδότοπο ο χώρος για το Ακτινοθεραπευτικό και τώρα κατάληψη των γραφείων των Εξωτερικών Ιατρείων του Ογκολογικού για υπηρεσίες που δεν έχουν σχέση με το Ογκολογικό, όπως γραφείο καθαριστριών κ.ά!!!

Ο ΕΛ.Α-ΖΩ υιοθετεί πλήρως το σύνθημα του μεγάλου πολιτικού μας Βάσου Λυσσαρίδη που έλεγε ότι: «Κανένας δεν μπορεί να ανέβει στην πλάτη σου εκτός κι αν εσύ σκύψεις», και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε όρθιοι να παλεύουμε για τα Δικαιώματα των Καρκινοπαθών, παρ’ όλες τις πιέσεις που δεχόμαστε από «φίλους» και ζητάμε και τη δική σας συμπαράσταση και βοήθεια γιατί κανείς δεν ξέρει ποιανού είναι η σειρά αύριο. Η γενοκτονία σε βάρος των Καρκινοπαθών πρέπει άμεσα να σταματήσει.

* Εκδότης, συγγραφέας, ερευνητής - πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top