Menu
Ζοζέ Σαραμάγκου:- Είναι ανάγκη να αλλάξουμε τον κόσμο

Ζοζέ Σαραμάγκου:- Είναι ανάγκη να α…

Σαν σήμερα, 18 Ιουνίου  2...

Ένας “πελεκάνος” από ανακυκλώσιμα υλικά...

Ένας “πελεκάνος” από ανακυκλώσιμα υ…

• ...Από την Κατερίνα Φου...

Ελλάδα: Όταν τα πραγματικά αφεντικά δεν έχουν διλήμματα και μοιράζουν εύσημα...

Ελλάδα: Όταν τα πραγματικά αφεντικά…

Ο καβγάς ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για ...

Νέες εθνικιστικές κορώνες από τον ψευδοπρωθυπουργό στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη

Νέες εθνικιστικές κορώνες από τον ψ…

• Μιλά για «μπλε πατρίδα»...

Νέα ποιητική συλλογή του Παναγιώτη Νικολαΐδη

Νέα ποιητική συλλογή του Παναγιώτη …

• «Η νύφη του Ιούλη»   ...

Με τη «βοήθεια» των «συμμάχων»…

Με τη «βοήθεια» των «συμμάχων»…

• Ο πρέσβης των ΗΠΑ καλεί...

Σενέρ Ελτζίλ: “Αφήσατε Τουρκοκύπριους για να τους υπερασπιστείτε;”...

Σενέρ Ελτζίλ: “Αφήσατε Τουρκοκύπριο…

• Ερώτημα του ΓΓ της συντ...

Τα δικά μας παιδιά…

Τα δικά μας παιδιά…

Γράφει: Σοφία Χουδαλάκη* ...

Οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να απελαύνουν εκατομμύρια παράτυπους μετανάστες

Οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να απελαύνουν εκ…

• Από την ερχόμενη εβδομά...

Τα πετρέλαια, το Διεθνές «δίκαιο» και οι αιθεροβάμονες των Αθηνών

Τα πετρέλαια, το Διεθνές «δίκαιο» κ…

Γράφει: Δημήτρης Μήλακας*...

Prev Next

Το έγκλημα σε βάρος των Καρκινοπαθών: Απάντηση σ’ αυτούς που διερωτώνται...

Το έγκλημα σε βάρος των Καρκινοπαθών: Απάντηση σ’ αυτούς που διερωτώνται...

• Παλεύω με τα κύματα της κοινωνίας και τις αντιξοότητες της ζωής για τον συνάνθρωπό μου και την πατρίδα μου

 

Γράφει: Χρ. Ανδρέου*

Βρέθηκα σε μια εκδήλωση και κάποιος με πλησίασε και μου είπε ότι άδικα πολεμώ το κατεστημένο και τους πάσης φύσεως εκμεταλλευτές, γιατί όλοι αυτοί οι απατεώνες είναι συνασπισμένοι κι αλληλοϋποστηρίζονται, ενώ εγώ μάχομαι ως Δον Κιχώτης ενάντια στους πολιτικούς ανεμόμυλους και τους στυγερούς νονούς της Οικονομίας και της Υγείας. Του απάντησα ότι από μικρός έμαθα δυο λέξεις: Κερδίζω και Χάνω. Σαν μεγάλωσα λίγο έμαθα στη φτωχογειτονιά που μεγάλωσα κι έπρεπε από τα 5 μου να δουλεύω, και μια τρίτη λέξη, τη λέξη ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ και να μην τα παρατάω. Έτσι έμαθα να βοηθώ κι όποιο έχει ανάγκη χωρίς να αναμένω ανταλλάγματα.

Έκτοτε, λοιπόν, έμαθα να παλεύω με τα κύματα της κοινωνίας και τις αντιξοότητες της ζωής αλλά πάντα πρωταρχικός μου σκοπός ήταν και είναι να μπορώ με ό,τι κάνω να βοηθώ τον συνάνθρωπό μου και την πατρίδα μου. Συνήθισα να είμαι ανοικτό βιβλίο χωρίς να τσαλακώνω τις σελίδες που δεν είναι καλές, γιατί κι αυτές ήταν μέρος της ζωής. Συνάμα έμαθα να πολεμώ ενάντια στους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τον πόνο και τη δυστυχία για να κερδίσουν χρήματα ή/και ψηλές καρέκλες και αδιαφορούν για τους Νόμους, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ηθική.

8 φωτογραφίες και σχόλια με πολλές αποκαλύψεις

Η εφημερίδα «24 ώρες» στην επισυναπτόμενη (φωτογραφία) έκδοση -7 Ιουνίου 2019- περιγράφει με μελανά γράμματα την αδιαφορία/απόκρυψη των πολιτικών και των ΜΜΕ για το μεγάλο έγκλημα που συντελείται σε βάρος των Καρκινοπαθών. Με έγγραφα, φωτογραφίες κι αποδείξεις αποδεικνύει πως  αφήνονται χιλιάδες Καρκινοπαθείς να πεθαίνουν για να βγάλουν κάποιοι επιπλέον χρήματα, καταγγέλλει την πολιτική αγυρτεία αλλά και τη δική μας σιωπηλή ανοχή/αποδοχή. Παραθέτει 8 φωτογραφίες/έγγραφα που μιλούν από μόνα τους για το μεγάλο στυγερό έγκλημα σε βάρος των Καρκινοπαθών.

Μια εικόνα, λοιπόν, αξίζει χίλιες λέξεις. Η αλήθεια βέβαια, είναι ότι μερικές από τις εικόνες σε αφήνουν πραγματικά άφωνο και είναι να διερωτάσαι αν έχουμε κράτος ή αν κυβερνόμαστε από ένα παρακράτος. Πολλές φορές έχουμε αναφωνήσει «ουάου» στη θέα μιας εικόνας, έχουμε εκφράσει ποικίλα συναισθήματα, έχουμε δακρύσει, γελάσει ή αγανακτήσει από την καθημερινότητα, από δύσκολες, παράδοξες ή απίθανες καταστάσεις που καταδεικνύουν όμως την άλλη πλευρά της ζωής…

Αυτές οι φωτογραφίες, λοιπόν, απαθανατίζουν μοναδικά γεγονότα με σάπιους πρωταγωνιστές, οι οποίοι χωρίς να μιλάνε λένε τόσα πολλά με τη σιωπή τους κι  έμμεσα αποδέχονται το τεράστιο έγκλημα γι αυτό το Έγκλημα που διαπράττεται. Αλλά καταγγέλλονται έμμεσα κι εκείνες οι οργανώσεις Καρκινοπαθών και Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων που παρόλο που γνωρίζουν σιωπούν για να μην χάσουν οικονομικά οφέλη κι αδιαφορούν για τις Ζωές των Καρκινοπαθών.

Παράκληση/έκκληση

Στείλτε αυτό το μήνυμα σε όσους περισσότερες μπορείτε ώστε σιγά-σιγά να αποκτήσει φωνή και η σιωπηλή κοινωνία γιατί για την Κοινωνία αγωνιζόμαστε, για το δικό σου άνθρωπο ή συγγενή και φίλο -γιορτή δική μου, παραμονή δική σου- που ουδείς γνωρίζει πότε και πώς... Βρισκόμαστε ενάντια στους ξεδιάντροπους τραπεζίτες, τους επίορκους γιατρούς και τους πολιτικούς εκείνους που έγιναν πιόνια και φερέφωνα κι αντί να εξυπηρετούν το συλλογικό καλό των πολιτών τρέχουν πίσω από τα οικονομικά συμφέροντα των καρκινονονών.

* Εκδότης, συγγραφέας, ερευνητής - πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top