Στηρίζουν την υποψηφιότητα Sevgul Uludag για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης
- Written by eKypros
• Ένωση Συντακτών Κύπρου, Basin Sen και Σύνδεσμος Τ/κ δημοσιογράφων
Οι δημοσιογραφικές οργανώσεις Ένωση Συντακτών Κύπρου, Basin Sen και Σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων Δημοσιογράφων υποστηρίζουν την υποψηφιότητα της Sevgul Uludag για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, οι τρεις οργανώσεις «είναι πολύ υπερήφανες για το μέλος τους, διερευνητική δημοσιογράφο Sevgul Uludag, η οποία έχει προταθεί στη Νορβηγική Επιτροπή Βραβείων Νόμπελ για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 από την Άννα Αγαθαγγέλου, επίκουρη καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο York του Καναδά, για την πολύτιμη συνεισφορά της στην προσπάθεια εξακρίβωσης της τύχης των ‘αγνοουμένων’, όπως επίσης και για τη χρήση των δημοσιογραφικών της δεξιοτήτων στην επίλυση προβλημάτων των κοινοτήτων μας με δημοκρατικούς τρόπους με στόχο τη δημιουργία αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δύο κοινοτήτων μας σε αυτό το ευαίσθητο θέμα».
«Η υποψηφιότητα αυτή τιμά επίσης και τις προσπάθειες της και τον ενεργό της αγώνα για ειρήνη και συμφιλίωση στην Κύπρο για σχεδόν μισό αιώνα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Προστίθεται ότι η Ένωση Συντακτών Κύπρου και η Basin Sen θα ενημερώσουν για το θέμα αυτό την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), στις οποίες είναι και οι δύο συνδεδεμένα μέλη.
Επίσης, θα υποβάλουν ψήφισμα στην Ετήσια Σύνοδο της ΕΟΔ που θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Μαΐου 2019 στο Ταλίν και στο Συνέδριο της ΔΟΔ που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 μέχρι τις 14 Ιουνίου 2019 στην Τύνιδα, ζητώντας την υποστήριξή τους σε αυτή την υποψηφιότητα.
ΚΥΠΕ









