Menu
Ελλάδα: 210 νεκροί σε δύο μέρες και αυτός πανηγυρίζει…

Ελλάδα: 210 νεκροί σε δύο μέρες και…

Στη «ζυγαριά» και οι νεκρ...

Κύπρος: Ανακοινώθηκαν 262 περιστατικά COVID-19 με μέθοδο PCR και άλλα 70 από τα rapid tests

Κύπρος: Ανακοινώθηκαν 262 περιστατι…

Το υπουργείο Υγείας ανακο...

Βουλευτής του ΚΚΕ ζητά να απαλλαγεί προσωρινά από Αντιπρόεδρος της Βουλής για να συνδράμει ως γιατρός του ΕΣΥ

Βουλευτής του ΚΚΕ ζητά να απαλλαγεί…

Ο Γιώργος Λαμπρούλης, βου...

Ελλάδα: Εισαγγελική έρευνα για τρεις πολιτικούς αρχηγούς για το Πολυτεχνείο!

Ελλάδα: Εισαγγελική έρευνα για τρει…

• Μετά από καταγγελία του...

«Κράτος εν κράτει» η Εκκλησία παντού...

«Κράτος εν κράτει» η Εκκλησία παντο…

• Απίστευτη και εγκληματι...

Τα Μαύρα Παιδιά του ... Μπεναλά

Τα Μαύρα Παιδιά του ... Μπεναλά

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Ο...

Κύπρος: 245 νέα περιστατικά κορωνοϊού με μοριακή εξέταση, 79 με rapid test

Κύπρος: 245 νέα περιστατικά κορωνοϊ…

Ακόμα 245 νέα περιστατικά...

Γαλλία: Υπερψηφίστηκε διάταξη που απαγορεύει τη φωτογράφιση αστυνομικών «εν ώρα υπηρεσίας»

Γαλλία: Υπερψηφίστηκε διάταξη που α…

• Θεωρείται ως πιθανό εμπ...

Πώς ξεθωριάζουν αθόρυβα οι κόκκινες γραμμές στα ελληνοτουρκικά...

Πώς ξεθωριάζουν αθόρυβα οι κόκκινες…

• Πίσω από τον φόβο…   ...

Πανδημία: Κορυφώνεται ο ανταγωνισμός για τις αγορές που θα διατεθούν τα εμβόλια

Πανδημία: Κορυφώνεται ο ανταγωνισμό…

Κορυφώνεται ο οικονομικός...

Prev Next

Πάνε να παραδώσουν τα Κρατικά Ογκολογικά στην Τράπεζα με πρόσχημα «για το καλό των ασθενών»

Πάνε να παραδώσουν τα Κρατικά Ογκολογικά στην Τράπεζα με πρόσχημα «για το καλό των ασθενών»

• Το «παράλληλο βαθύ κράτος διαπλοκής» συνεχίζει και χειραγωγεί τα πάντα

 

Γράφει: Χρ. Ανδρέου*

Έχει πλέον περίτρανα αποδειχθεί, να είναι καλά ο Αλ Τζαζίρα που μας άνοιξε τα μάτια, ότι το βαθύ κράτος των τραπεζιτών και της ελίτ των διεφθαρμένων πολιτικών λειτουργεί ακατάπαυστα για διάλυση των πάντων. Παράλληλα κάποιοι που ασχολούνται με τα θέματα Καρκινοπαθών, έχουν ως πρώτο μέλημά τους τη διάλυση των κρατικών Ογκολογικών ή/και να τα εντάξουν κάτω από την Τράπεζα Κύπρου, πάντα σε βάρος των Καρκινοπαθών. Ακολούθως, κι αφού αμφισβητήσουν παντελώς τα κρατικά Νοσοκομεία, θα τα δωρίσουν «αντί πινακίου φακής» στους εμπόρους Υγείας με το ψεύτικο πρόσχημα «για το καλό των ασθενών και του Δημοσίου χρήματος».

Η οσμή του βρόμικου χρήματος και της αρπαχτής αιωρείται στην ατμόσφαιρα και την έκαναν αποπνικτική. Οι κλέφτες του λευκού κολάρου δεν έχουν πλέον ιδεολογικά σύνορα, όλοι μαζί τα τρώνε. Ο Αλ Τζαζίρα μάς το απέδειξε περίτρανα, η διαπλοκή και η διαφθορά βρίσκεται στη δημόσια ζωή του τόπου. Τα βαθύ κράτος δημιούργησε τώρα και «παράλληλο βαθύ κράτος» στο οποίο βρίσκονται άτομα και οργανώσεις οι οποίοι με ανταλλάγματα κυρίως χρημάτων ή/και «ψηλής καρέκλας» τρώνε και το βυζί της μάνας τους, που λέει εύστοχα η λαϊκή ρήση.

Για τη δημιουργία του «παράλληλου βαθέως κράτους» εργάστηκαν πολιτικοί που τους νομίζαμε ότι είναι υπεράνω υποψίας και καρεκλοκένταυροι κρατικοί λειτουργοί κατ’ εντολή πάντα του βαθέως κράτους που ελέγχει ακόμη και Προεδρικό ή/και Υπουργικό. Γιατί τα λέω όλα αυτά;

Ο Νόμος της Στέλλας Κυριακίδου και ο ρόλος του ΟΣΑΚ

Το 2016 η Στέλλα Κυριακίδου φέρνει στη Βουλή τον Νόμο: «Περί της Διαδικασίας Διαβούλευσης Κρατικών και Άλλων Υπηρεσιών σε Θέματα που Αφορούν Ασθενείς, Νόμος του 2016 (46(I)/2016)», που δίνει «εξουσία για θέματα που αφορούν ομάδες ασθενών με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων στις περιπτώσεις εκείνες που δεν προβλέπεται από ειδικό νόμο η συμμετοχή οργανωμένων συνόλων των ασθενών στα κέντρα λήψης αποφάσεων» και έτσι δημιουργείται η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), που στην ηγεσία του, «συμπτωματικά» πάντα, είναι τα μέλη του ΔΣ του Ογκολογικού της Τράπεζας: Αντικαρκινικός, ΠΑΣΥΚΑΦ και Europa Donna!!! Μάλιστα διευκρινίζει ο Νόμος:«κάθε υπηρεσία η οποία πρόκειται να αποφασίσει για θέματα που αφορούν με οποιοδήποτε τρόπο άμεσα ή έμμεσα ομάδες ασθενών διαβουλεύεται προτού αποφασίσει σχετικά με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων». Δηλαδή, κανένας κρατικός λειτουργός, οργάνωση, βουλευτής κ.ά. δεν μπορούν να κάνουν τίποτε χωρίς την έγκριση του ΟΣΑΚ! Παρανοϊκός Νόμος έργο της Στέλλας Κυριακίδου! Καμουφλαρισμένη δικτατορία της κλίκας.

Η εύηχη «επικαιροποιήση» για διάλυση των Κρατικών Νοσοκομείων

Επειδή λόγω των αντιδράσεων δεν κατάφεραν μέχρι τώρα να κλείσουν τα Κρατικά Ογκολογικά και να τα παραδώσουν στην Τράπεζα, ανέλαβε το 2019 εκ νέου η Στέλλα Κυριακίδου, που ας σημειωθεί έχει κληρονομικά οικονομικά συμφέροντα στην Τράπεζα Κύπρου από την οικογένεια Τριανταφυλλίδη. Η Στέλλα Κυριακίδου ανέλαβε να κάνει νέα «επικαιροποιημένη» Στρατηγική του Καρκίνου, ασφαλώς χωρίς διαβουλεύσεις με ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκόμενους φορείς με τον Καρκίνο, σύμφωνα με τη ρήση: «Αν θέλεις να διαλύσεις κάτι το καλό… φτιάξε μια επιτροπή». Έφτιαξε, λοιπόν, μια Επιτροπή με ΜΟΝΟ 6 συνεργάτες του Ογκολογικού της Τράπεζας, μεταξύ αυτών και του δρα Αδάμου, και μία κρατικό λειτουργό που εκείνο το διάστημα, όμως, απουσίαζε στο εξωτερικό. Η «νέα Στρατηγική» προνοεί: «(γ) την άμεση ενοποίηση των υφισταμένων Ογκολογικών Τμημάτων, Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού μαζί με το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, ώστε να λειτουργούν κάτω από μια διοικητική δομή», δηλαδή παγκόσμια πρωτοτυπία τα Κρατικά Ογκολογικά να είναι κάτω από την ιδιωτική Τράπεζα Κύπρου!!! Αυτή η «Στρατηγική» ποτέ ΔΕΝ παρουσιάστηκε στη Βουλή, έγινε επιβολή με δικτατορικό διάταγμα και έβαλαν τη Βουλή στα παλαιότερα των παπουτσιών τους. Γι’ όλα αυτά που έκανε η Στέλλα Κυριακίδου, κατ’ εντολή του βαθέως κράτους, προήχθη σε Επίτροπο Υγείας στην ΕΕ. Κι από τη θέση της Επιτρόπου χειραγωγώντας τώρα ζητεί όπως άμεσα θέσει το κράτος τις Ογκολογικές Υπηρεσίες κάτω από την Τράπεζα, μάλιστα υπέβαλε στο Υπ. Υγείας να κατεβάσει από το διαδίκτυο τη Στρατηγική του Καρκίνου που ψήφισε η Βουλή και να ανεβάσει τη δική της, που είναι προϊόν διαπλοκής και διαφθοράς και το Υπ. Υγείας υπάκουσε!!! Το βαθύ κράτος δεν ξέχασε και τον δρ Αδάμο, τον έκανε πρόεδρο της Βουλής.   

Πώς η ΟΣΑΚ εκβιάζει για διάλυση των Κρατικών Ογκολογικών

Ένα άλλο θέμα της εγκληματικής συμπεριφοράς και διεφθαρμένης διαπλοκής σε βάρος των Καρκινοπαθών, της Υγείας και του δημοσίου χρήματος: Από παλιά, από τη 10ετία του ’90, το Ογκολογικό του ΓΝ Λευκωσίας έστελνε ογκολόγο κι έβλεπε εβδομαδιαίως ασθενείς στη Λεμεσό, την Πάφο, τη Λάρνακα και την Αμμόχωστο. Αργότερα έγινε Ογκολογικό Τμήμα στη Λεμεσό το οποίο τώρα βλέπει μια φορά την εβδομάδα και ασθενείς στην Πάφο. Το Ογκολογικό της Λευκωσίας συνέχισε να βλέπει κάθε Τρίτη ασθενείς στην Αμμόχωστο και κάθε Πέμπτη στη Λάρνακα. Με την οικονομική κρίση του 2013 μειώθηκαν οι μισθοί των γιατρών κατά 30% περίπου και το 2014 έφυγαν από το Ογκολογικό Λευκωσίας 3 Ελλαδίτες Ογκολόγοι με αποτέλεσμα να μείνουν μόνο 2 και αναγκαστικά διέκοψαν τη Λάρνακα και την Αμμόχωστο. Τώρα το Ογκολογικό της Λευκωσίας έχει 5 γιατρούς και θα μπορούσε να στέλνει μια φορά την εβδομάδα στη Λάρνακα και την Αμμόχωστο. Μόλις έγινε Γεν. Δ/ντής του ΟΚΥπΥ ο Αλέκος Σταμάτης, πρώην Γεν. Δ/ντής του Ογκολογικού της Τράπεζας και με την ευκαιρία της Αυτονόμησης των Νοσοκομείων ζήτησε να γίνει Ογκολογικό Τμήμα στη Λάρνακα να οργανώσει Ογκολογικό Τμήμα αλλά να είναι υπό την διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου και είχε τη στήριξη από τα μέλη του ΔΣ του ΟΚΤΚ: Αντικαρκινικού, ΠΑΣΥΚΑΦ, Europa Donna και του ΟΚΤΚ.

Στις 6 Νοεμβρίου 2020 η ΟΣΑΚ έστειλε διαμαρτυρία γιατί δεν έγινε ακόμη το Ογκολογικό της Λάρνακας που ζήτησε η Τράπεζα μέσω του τέως Γεν. Δ/ντή του ΟΚΥπΥ, Αλέκου Σταμάτη, πρώην Γεν. Δ/ντή του Ογκολογικού της Τράπεζας!!! Δηλαδή, ο κ Κουλούμας, πρόεδρος της ΟΣΑΚ, χειραγωγεί και ζητεί να μπει στο Κρατικό Νοσοκομείο της Λάρνακας το ιδιωτικό Ογκολογικό της Τράπεζας. Κατά τα άλλα κα με τον Νόμο βοηθά την Τράπεζα για διάλυση των Κρατικών Ογκολογικών…

Διευκρινίζουμε: Ο ΕΛΑΖΩ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ να γίνει Ογκολογικό στο Κρατικό-Αυτόνομο Νοσοκομείο της Λάρνακας Ογκολογικό, φτάνει αυτό να είναι υπό την εποπτεία του Αυτόνομου Νοσοκομείου Λάρνακας και να ΜΗΝ διοικείται ή εποπτεύεται από το Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου. Αυτό θα είναι παγκόσμια εγκληματική πρωτοτυπία κι απαρχή της διάλυσης των Κρατικών Αυτόνομων Νοσοκομείων και την παράδοση τους στους εμπόρους Υγείας.

Η χειραγώγηση και καταστρατήγηση των αποφάσεων της Βουλής κι ο ρόλος της Στέλλας Κυριακίδου και του δρος Αδάμου

Από το 2004-2009 γίνονταν διαβουλεύσεις και συνεδριάσεις στο Υπ. Υγείας με ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκομένους φορείς που ασχολούνται με τους Καρκινοπαθείς και κατέληξαν στη Στρατηγική του Καρκίνου, που προνοούσε Κρατικά Ογκολογικά-Ακτινοθεραπευτικά στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, την οποία ενέκρινε τον Δεκέμβρη του 2009 το Υπ. Συμβούλιο και μετά από λίγες μέρες η Βουλή ΟΜΟΦΩΝΑ, με αποχή της Στέλλας Κυριακίδου. Το 2010 ανέλαβε την προεδρία της Επιτροπής για εφαρμογή της Στρατηγικής ο δρ Αδάμου, που προνοούσε Ακτινοθεραπευτικό στο ΓΝ Λευκωσίας. Με τη λήξη της θητείας του το 2015 έγινε απολογισμός της 5ετίας και είπε δημόσια ότι δεν ασχολήθηκε η Επιτροπή του με τη δημιουργία κρατικών Ακτινοθεραπευτικών, που προνοούσε η εγκεκριμένη Στρατηγική του Καρκίνου, επειδή «δεν αποδεχόταν τέτοια συζήτηση η Τράπεζα Κύπρου»! Ακολούθως… ο δρ Αδάμου ανακηρύχτηκε πρόεδρος του Αντικαρκινικού που ελέγχεται από την Τράπεζα Κύπρου και παράλληλα έγινε μέλος του ΔΣ του Ογκολογικού της Τράπεζας από όπου τον διώξανε το 2003 … επειδή έγινε βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Τον Δεκέμβρη του 2011 το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε κονδύλι για να δημιουργηθεί Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα στο ΓΝ Λευκωσίας αρχικά κι αμέσως μετά στη Λεμεσό. Το κονδύλι ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής… με αποχή της Στέλλας Κυριακίδου. Τον Φεβρουάριο του 2012 η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας ενέκρινε την άμεση έναρξη εργασιών για το Ακτινοθεραπευτικό του ΓΝ Λευκωσίας με διαφωνία μόνο της Στέλλας Κυριακίδου. Τον Ιούλιο του 2012 τα Δημόσια Έργα προκήρυξαν δημόσιο διαγωνισμό και τον Σεπτέμβρη κατοχυρώθηκε η προσφορά σ’ ένα εργολάβο αλλά, ο ΥΠΟΙΚ κ. Σιαρλής και πρόεδρος του Αντικαρκινικού και τέως ανώτερο στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου, αρνείται να υπογράψει την έναρξη του έργου. Τον Δεκέμβρη του 2012 η Ολομέλεια της Βουλής εγκρίνει ξανά το κονδύλι για το 2013 με 51 ψήφους υπέρ και ΜΙΑ (1) κατά της Στέλλας Κυριακίδου.

Τον Φεβρουάριο του 2013 ανήλθε στην προεδρία της Δημοκρατίας ο κ. Αναστασιάδης και τα διάλυσε όλα, με το έτσι θέλω, παρόλο που ο ίδιος ψήφησε τη Στρατηγική του Καρκίνου το 2009 και ακολούθως  και το σχετικό κονδύλι το 2011 και το 2012. Βλέπετε η Τράπεζα ξέρει να λαδώνει ανάλογα τον καθένα.

Το διεφθαρμένο σύστημα, η σημαδεμένη τράπουλα  και ο καναπές μας

Ολοκληρώνοντας με το πιο πάνω άρθρο μου, που αναγκαστικά είναι μεγάλο για να αποδεικνύω όσα καταγγέλλω, ώστε να μη θεωρούμε λιβελογράφος ή ότι ψευδολογώ, υποβάλλω ότι το βαθύ κράτος πέραν του ότι κυριαρχεί σε όλα τα εγκληματικά της έργα με εξαγορές συνειδήσεων πολιτικών, κομμάτων και κρατικών λειτουργών, που ανεβάζει σε ψηλές καρέκλες πολιτικούς και δικαστές, χειραγωγεί τα πάντα και τώρα προχώρησε και στο «παράλληλο κράτος διαπλοκής» ώστε να διαφθείρει το κάθε τι, να αγγίζει όχι μόνο πολιτικό σύστημα αλλά και τη δημόσια διοίκηση και τους ίδιους τους πολίτες χωρίς να φαίνονται οι ίδιοι. Η πολιτική στον τόπο μας έγινε μια σημαδεμένη τράπουλα που τη διαχειρίζονται τραπεζίτες και η ελίτ για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

Η απληστία τους, η ατιμωρησία τους και ο ωχαδελφισμός μας εκτρέφουν την παρανομία και τον εξευτελισμό της κοινωνίας, την καταπάτηση του Συντάγματος και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το ευρωβαρόμετρο αποκαλύπτει ότι σε έρευνά του το 89% των Κυπρίων θεωρούμε ότι είναι πολύ μεγάλη η διαφθορά στα δημόσια θεσμικά όργανα και στους πολιτικούς αλλά εμείς… καθόμαστε αναπαυτικά στον καναπέ μας με καφέ και μπύρα, γιατί … «εμείς θα διορθώσουμε τον κόσμο;».

Φίλοι μου, θα διορθώσουμε τον κόσμο, τη διαφθορά και τη διαπλοκή στην Πατρίδα ΜΟΝΟ αν σηκωθούμε από τον καναπέ της απραξίας και ξεσηκωθούμε με μια γροθιά και μετατρέψουμε την άβολη συμπεριφορά μας σε πύρινο βόλι κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς. Οψόμεθα!

Στη φωτογραφία το δισέλιδο κείμενο που δημοσιεύσαμε το  2013 και που έχει περιληπτικά την ιστορία της εκμετάλλευσης των Καρκινοπαθών

* Εκδότης, συγγραφέας, ερευνητής - Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top