Menu
Ενεκρίθη σε μια προκαταρκτική ψηφοφορία η παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη

Ενεκρίθη σε μια προκαταρκτική ψηφοφ…

Το κατηγορητήριο σε βάρος...

Ρωσία: Η εξέγερση των Δεκεμβριστών

Ρωσία: Η εξέγερση των Δεκεμβριστών

• Στις 14 Δεκεμβρίου 1825...

Αγνοούμε τις συνέπειες των τεχνολογιών αιχμής

Αγνοούμε τις συνέπειες των τεχνολογ…

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Ελληνοτουρκικά: Ντόμινο εξελίξεων και καλλιέργεια εδάφους για συνολικότερες διευθετήσεις

Ελληνοτουρκικά: Ντόμινο εξελίξεων κ…

• Η προσπάθεια διεύρυνσης...

Ελλάδα: Στα 72 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης!

Ελλάδα: Στα 72 το όριο ηλικίας συντ…

• Ένεκα μνημονίων, υποαπα...

«S.O.S. Κλιματικές Αλλαγές - Αλλάξτε πολιτικές»!

«S.O.S. Κλιματικές Αλλαγές - Αλλάξτ…

• Μηνύματα με πολλούς απο...

Αναστασιάδης, Ακιντζί και Σπέχαρ στην έναρξη δικοινοτικού συνεδρίου τη Δευτέρα

Αναστασιάδης, Ακιντζί και Σπέχαρ στ…

• Το διοργανώνει η δικοιν...

Ελλάδα: Αφιέρωμα ΚΚΕ στο αντάρτικο τραγούδι και παρουσίαση λευκώματος για τον Δεκέμβρη του 1944

Ελλάδα: Αφιέρωμα ΚΚΕ στο αντάρτικο …

• Την Κυριακή 15 Δεκέμβρη...

Επί τρεις προεδρίες ψεύδονταν οι ΗΠΑ!

Επί τρεις προεδρίες ψεύδονταν οι ΗΠ…

• Για όσα συνέβαιναν στο ...

Prev Next
eKypros

eKypros

Ενεκρίθη σε μια προκαταρκτική ψηφοφορία η παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη

Το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ ενεκρίθη χθες από μια επιτροπή, όπου επικρατούν οι Δημοκρατικοί, στο Κογκρέσο, σε ένα αποφασιστικής σημασίας βήμα πριν από την ιστορική ψηφοφορία για την πιθανή παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ σε δίκη με το αίτημα της καθαίρεσης.

Δυόμιση μήνες μετά την αποκάλυψη του "ουκρανικού σκανδάλου", η επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε, ακολουθώντας αυστηρά την κομματική γραμμή, τις δύο κατηγορίες που αποδίδουν οι Δημοκρατικοί σε βάρος του δισεκατομμυριούχου: "κατάχρηση εξουσίας" και "παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου".

Ρωσία: Η εξέγερση των Δεκεμβριστών

• Στις 14 Δεκεμβρίου 1825

 

Στις 14 Δεκεμβρίου 1825 ξέσπασε στη Ρωσία η εξέγερση των Δεκεμβριστών. Οι Δεκεμβριστές ήταν Ρώσοι επαναστάτες προερχόμενοι από την τάξη των ευγενών. Ο περιορισμένος χαρακτήρας του ταξικού τους αγώνα έβαλε τη σφραγίδα του στην εξέγερσή τους, που, σύμφωνα με τα συνθήματά της, ήταν αντιφεουδαρχική και συνδεόταν με την ωρίμανση των προϋποθέσεων της αστικής επανάστασης στη Ρωσία.

Αγνοούμε τις συνέπειες των τεχνολογιών αιχμής

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλής

Σύμφωνα με το βιβλίο του εβραϊκής καταγωγής Γερμανού φιλοσόφου Χανς Γκιόνας «Η Αρχή της Ευθύνης» που αναφέρει πως στις μέρες μας έχουμε δημιουργήσει ένα πρωτοφανές ηθικό πρόβλημα μέσω της πανίσχυρης τεχνολογίας που καταστρέφουμε την βιόσφαιρα λόγω του γεγονότος ο σύγχρονος άνθρωπος έχει μια ελλιπέστατη αντίληψη για τις αλλαγές που επιφέρουν στην ζωή του και στο περιβάλλον του οι εφαρμογές των νέων τεχνολογιών, τις οποίες υιοθετεί τόσο πρόθυμα όσο και απερίσκεπτα.

Αυτή η παραπλανητική πληροφόρηση και οπτική αντιληπτική μας τυφλότητα μας καθοδηγεί να πραγματοποιούμε με ευκολία πολλά και μεγάλα τεχνολογικά επιτεύγματα σε συνδυασμό με την εξίσου μεγάλη δυσκολία να προβλέπουμε τις μελλοντικές επιπτώσεις αυτών των τεχνικών θαυμάτων.

Ελληνοτουρκικά: Ντόμινο εξελίξεων και καλλιέργεια εδάφους για συνολικότερες διευθετήσεις

Η προσπάθεια διεύρυνσης των τετελεσμένων από τις αμφισβητήσεις της Τουρκίας επιταχύνει τις διεργασίες στα Ελληνοτουρκικά, μέσα στο ευρωατλαντικό πλαίσιο

 

Περιπλέκεται το κουβάρι των ανταγωνισμών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, μετά το ντόμινο των εξελίξεων που προκάλεσε η συμφωνία της Τουρκίας με την κυβέρνηση Σάρατζ στη Λιβύη να ορίσουν αυθαίρετα τα όρια των μεταξύ τους ΑΟΖ.

Τα δεδομένα που προκύπτουν κι απ' αυτήν την εξέλιξη επιβεβαιώνουν ότι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ καμία εγγύηση δεν προσφέρουν για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς μόνο κινδύνους δημιουργεί για το λαό, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς των κομμάτων του «ευρωατλαντικού μπλοκ» ότι το να είναι η Ελλάδα το «καλό παιδί» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ τη φέρνει σε πλεονεκτική θέση στον ανταγωνισμό της με τη «σύμμαχο» Τουρκία.

Subscribe to this RSS feed