Menu
Δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο...!

Δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.…

• Αυτό ισχυρίστηκε βουλευ...

Δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο...!

Δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.…

• Αυτό ισχυρίστηκε βουλευ...

Η ιστορία πίσω από δύο «αθώα» μπλουζάκια του ισραηλινού στρατού και της Μοσάντ

Η ιστορία πίσω από δύο «αθώα» μπλου…

• Η ιστορία και οι προεκτ...

Η ουσία της πολιτικής ισότητας και ο... αριστερός Ερχιουρμάν

Η ουσία της πολιτικής ισότητας και …

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Ελβετική φαρμακοβιομηχανία χρηματοδότησε τους νεοναζί του AfD

Ελβετική φαρμακοβιομηχανία χρηματοδ…

• Όταν η ιστορία επαναλαμ...

Σε χαμηλά επίπεδα το ενδιαφέρον για εγγραφή νέων ψηφοφόρων

Σε χαμηλά επίπεδα το ενδιαφέρον για…

• Ενόψει ευρωεκλογών • Η ...

Διατεταγμένος εκφασισμός

Διατεταγμένος εκφασισμός

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλο...

Οδηγίες για ποινική έρευνα κατά του Νικόλα Χατζηγιάννη

Οδηγίες για ποινική έρευνα κατά του…

• Από τον Γενικό Εισαγγελ...

Οι χουντο-ναζί χρυσαυγίτες αποθεώνουν τη …δημοκρατικότητα του Παπαδόπουλου!

Οι χουντο-ναζί χρυσαυγίτες αποθεώνο…

Παραμονές του εορτασμού τ...

Ο Ακιντζί δηλώνει δεσμευμένος στις συμφωνίες του παρελθόντος

Ο Ακιντζί δηλώνει δεσμευμένος στις …

• Χαρακτηρίζει, ωστόσο, π...

Prev Next

Δέσμιοι του κομματικού εμφύλιου πολέμου

Δέσμιοι του κομματικού εμφύλιου πολέμου
Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλής

Παρά την επιθυμία όλων μας να γίνουμε κυρίαρχοι της μοίρας και τόπου μας, εντούτοις αυτό το οραματικό στοιχείο δεν κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί λόγω του γεγονότος ότι το σύνθημα λοιδορήθηκε και καταλήξαμε στα χέρια βαρβάρων. Μέσα σ’ αυτήν την τεράστια παρακμή που βρισκόμαστε, εξακολουθούμε να βιώνουμε τον δρόμο των φαντασιώσεων και των συνθημάτων, χωρίς να προσδιορίζουμε τα αντίστοιχα καθήκοντα γιατί ως λαός, πολιτικοί και ηγεσία μείναμε προσκολλημένοι στην μυωπική και βουλητική πλεονεξία που οδηγά σε θανάσιμα σφάλματα που σώφρονες κοινωνίες δεν υποκύπτουν.

Με αυτές τις επιλογές και την ψυχοσύνθεση του κακομαθημένου ανήλικου, προχωρούμε στο χείλος της καταστροφής σε ξυλάρμενο καράβι με κουπί την σύγχυση και τον παραλογισμό, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε την αλήθεια και πως να ανορθωθούμε. Αυτές οι απλές αλήθειες δεν γίνονται πραγματικότητα γιατί πολίτες, πολιτικοί και ηγεσία ζούμε και αναπνέουμε με τις εύκολες και ανώδυνες λύσεις και όλα τα δεινά μας τα αποδίδουμε στις συνομωσίες.

Δυστυχώς την αλήθεια την αντικρύζουμε μέσα από τους κομματικούς ανταγωνισμούς που είναι ισχυρότεροι από τις αξίες της δικαιοσύνης και κοινωνικής ενότητας, επειδή η παράλογη τόλμη θεωρείται ανδρεία και αφοσίωση στο κόμμα ενώ η σωφροσύνη και λογική θεωρούνται ανανδρία και προδοσία.

Όλα αυτά περικλείονται στην φιλαρχία, εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, φιλοδοξία, κομματική ικανοποίηση αντί του λογικού πατριωτισμού, χρησιμοποιούμε την επικοινωνία του ψεύδους με στόχο να αυξηθούν οι κομματικοί οπαδοί αδιαφορώντας εάν η κοινωνία διαιρείται και οδηγείται στην πόλωση και διχασμό.

Αυτές οι πολιτικές μας έφεραν στα σημερινά χάλια, μιζέρια και αδιέξοδα και σε μια βαθιά αρρώστια επειδή, κατά τον Πλάτωνα, είμαστε διαχρονικά παγιδευμένοι στους συγκρουσιακούς κομματικούς ανταγωνισμούς και εμφύλιους· γιατί διαχρονικά είμαστε εμποτισμένοι με το στοιχείο του ισχυρού κομματισμού αντί του πατριωτισμού, τις δημοκρατικές αξίες του διαλόγου, της κοινωνικής ενότητας λόγω των διαιρετικών ανταγωνισμών και της αντιθετικής φύσης του ανθρώπου, κατά τον H. Eyseryck.

Αυτή η διαχρονική πορεία των κομματικών εμφυλίων πολέμων αρχίζει από τα χρόνια του Θουκυδίδη και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας.

Καθήκον μας είναι να συμπεριφερόμαστε ως φυλοκύπριοι και φιλέλληνες, αντικαθιστώντας την συνθηματολογία με τη λογική ανάλυση, την απελπισία με την αποφασιστικότητα -αντί να είμαστε θεατές της τραγωδίας μας-, παίρνοντας ξανά στα χέρια μας μια νέα επανάσταση και αφήνοντας πίσω τον παλαιό κακό συλλογισμό μας και δεισιδαιμονία με ένα ορθολογισμό που αναγνωρίζει και τις δικές μας ευθύνες.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια επανενωμένη πατρίδα μακριά από τα ατοπήματα του παρελθόντος και να δημιουργήσουμε κοινή εμπιστοσύνη όπου θα γίνουμε αφέντες του δικού μας μαντρί και θα αξιοποιήσουμε τα πλαίσια του φυσικού αερίου στην ΑΟΖ μας αντί να αλληλοτρωγόμαστε.

Η εμμονή στο τίποτα οδηγά στην οπισθοδρόμηση και στο χειρότερο ενώ ο συμβιβασμός είναι ανάχωμα στη συνειδητοποιημένη ματαιότητα ενώ ο συμβιβασμός της βαθιάς αλλοτρίωσης που οδηγά στη νίκη και κατανόηση.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top