Menu
Ο Γκουτέρες δηλώνει δεσμευμένος στη δυνατότητα σύγκλησης άτυπης συνάντησης 5+1

Ο Γκουτέρες δηλώνει δεσμευμένος στη…

Τη δέσμευσή του να διερευ...

Τα ναζιστοειδή έχουν την εισαγγελέα τους…

Τα ναζιστοειδή έχουν την εισαγγελέα…

Γράφει: Παναγιώτης Θεοδωρ...

Ερσίν Τστάρ: Πρέπει να συζητηθούν και άλλα μοντέλα λύσης...

Ερσίν Τστάρ: Πρέπει να συζητηθούν κ…

• Δηλώνει εθνικιστής, αλλ...

Η Ιστορία διδάσκει...

Η Ιστορία διδάσκει...

• Με στοιχεία από παλιότε...

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη «αδειάζει» την εισαγγελέα που υπερασπίζεται τους ναζί

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λε…

• Μιχαλολιάκος: “Μπορούμε...

Κύπρος: Στα 152 τα νέα περιστατικά κορωνοϊού

Κύπρος: Στα 152 τα νέα περιστατικά …

• Η αύξηση του αριθμού τω...

Η θεσμοθετημένη βία της δικτατορίας του κεφαλαίου

Η θεσμοθετημένη βία της δικτατορίας…

Γράφει: Κωστής Μπορμπότης...

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας: «Αναγκάσαμε το υπουργείο να μας ακούσει!»

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνα…

«Αναγκάσαμε το υπουργείο ...

Το βαρέλι, ο πάτος και η λίμνη

Το βαρέλι, ο πάτος και η λίμνη

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Σ...

Κατεχόμενα: Σήμερα η μεγάλη μάχη Ακιντζί - Τατάρ

Κατεχόμενα: Σήμερα η μεγάλη μάχη Ακ…

• Για νέο ηγέτη της τ/κ κ...

Prev Next

Αντίλ Γκιουρ: Αν δεν χάσει τις «εκλογές» ο Ερσίν Τατάρ, θα αλλάξω επάγγελμα...

Αντίλ Γκιουρ: Αν δεν χάσει τις «εκλογές» ο Ερσίν Τατάρ, θα αλλάξω επάγγελμα...

• Ομοσπονδία λέει ο Ακιντζί, συνομοσπονδία ο Τατάρ

 

Απόλυτος είναι ο γνωστός ερευνητής διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων A&G Αντίλ Γκιουρ, ως προς το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών την προσεχή Κυριακήξ στα κατεχόμενα: Ο ‘υποψήφιος’ για τις ‘προεδρικές’ στα κατεχόμενα Ερσίν Τατάρ τον οποίο υποστηρίζει η Τουρκία θα χάσει με μεγάλη διαφορά την Κυριακή, δήλωσε ο γνωστός ερευνητής Αντίλ Γκιουρ. Προχώρησε δε ένα βήμα πάρα κάτω λέγοντας πως: Αν βγει το αντίθετο από αυτό θα αλλάξει επάγγελμα.

Όπως μεταδίδει η Άννα Ανδρέου στο ΚΥΠΕ, ο Αντιλ Γκιουρ υποστήριξε μάλιστα ότι η κοινή συνέντευξη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Ερσίν Τατάρ πριν τον πρώτο γύρο των ‘εκλογών’ είχε αρνητική επίδραση καθώς εκλήφθηκε ως παρέμβαση στα εσωτερικά της Κύπρου. Ο Αντιλ Γκιουρ ανέφερε ότι αναμένει πως ο Μουσταφά Ακιντζί θα λάβει 60% και ο Ερσίν Τατάρ 40%. “Εάν στις εκλογές στην Κύπρο κερδίσει ο Ερσίν Τατάρ που στηρίζει η Τουρκία εγώ θα αλλάξω επάγγελμα. Δεν θα ξαναβγώ ξανά σε τηλεοπτική εκπομπή. Θα χάσει και μάλιστα με μεγάλη διαφορά θα χάσει”, ανέφερε. 

Ακιντζί και Τατάρ για τη λύση και τις παρεμβάσεις της Τουρκίας

Στο μεταξύ: Χωρίς να εγκαταλειφθεί ο αγώνας για την λύση πρέπει να επιδειχθεί αποφασιστική στάση για να πάρουμε πίσω τα δικαιώματα που έχει σφετεριστεί η «ε/κ διοίκηση», ανάφερε ο Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι εάν εγκαταλειφθεί αυτός ο αγώνας για πράγματα που δεν μπορούν να συμβούν, θα αυξηθεί η εξάρτηση (από την Τουρκία) και η διαίρεση θα εμβαθύνεται.

Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να γίνει στους ανθρώπους μας, δήλωσε ο κ. Ακιντζί που ήταν χθες βράδυ καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή στην τηλεόραση Γκεντς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το εκλογικό του γραφείο, επανέλαβε ότι μετά τις «εκλογές» θα πραγματοποιηθεί μια άτυπη πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό λέγοντας πως θα καταβάλλει προσπάθεια γι’ αυτή την διαδικασία γιατί η λύση «θα είναι πιο πολύ προς όφελος των νέων μας».

Με την λύση, πρόσθεσε, κι αυτοί που ήρθαν από την Τουρκία και εγκαταστάθηκαν στα κατεχόμενα θα μπορέσουν να γίνουν πολίτες της ομοσπονδιακής Κυπριακής Δημοκρατίας. «Και γι’ αυτούς ένα ευτυχισμένο και γαλήνιο μέλλον είναι με την λύση».  Μαζί με την προσπάθεια για την λύση, συνέχισε, δεν πρέπει να χάσουν ούτε μία μέρα στον αγώνα για την ανάπτυξη της οικονομίας και την διεύρυνση της δημοκρατίας.

Ο κ. Ακιντζί ανάφερε επίσης ότι ο τ/κ «λαός» δεν είναι αυτός που θα ενεργήσει με το «σινιάλο που θα κάνει κάποιος». «Ακριβώς όπως μια ελιά, που ρίζωσε σε αυτά τα εδάφη και μεγαλώνει με την δική της ελεύθερη βούληση και με δημοκρατία, θα συνεχίσει να υπάρχει, έτσι και οι πολίτες μας από Λευκωσία, Κερύνεια, Αμμόχωστο, Τρίκωμο, Μόρφου και Λεύκα θα κάνουν την επιλογή τους με τη δική τους ελεύθερη βούληση και ολόκληρος ο κόσμος θα την σεβαστεί».

Η δημοκρατική και ελεύθερη βούληση που θα δείξει ο «λαός», συνέχισε, θα βοηθήσει να μπουν στη σωστή βάση και οι σχέσεις με την Τουρκική Δημοκρατία, λέγοντας ότι «εγώ μιλώ ως φίλος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Αυτές οι παρεμβάσεις προκαλούν βαθιές πληγές». Η αποξένωση του τ/κ «λαού» από την Τουρκία, είπε, σημαίνει μεγάλη πληγή στους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που έχουν. «Επομένως, όλοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ».

Ανέφερε δε ότι υπάρχουν πολλοί και εντός του ΚΕΕ που έχουν αισθανθεί δυσφορία με αυτές τις παρεμβάσεις και όπως και σε κάθε κόμμα, έτσι και στο ΚΕΕ υπάρχουν «χιλιάδες αδελφοί και αδελφές που θέλουν να προχωρήσουν προωθώντας την ελεύθερη και πρωτότυπη ταυτότητά τους, την πίστη στις αρχές του Ατατούρκ, τον δημοκρατικό, κοσμικό, σύγχρονο και ευρωπαϊκό τρόπο ζωής».

Τα δικά του ο Ερσίν Τατάρ

Οι ισορροπίες στην Κύπρο έχουν αλλάξει ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι δεν θα αποφύγει το τραπέζι των συνομιλιών, θα πάει σε μια πενταμερή συνάντηση και πρόσθεσε ότι «εδώ υπάρχει μια δομή, οικονομία και ζωή. Θα εξηγήσουμε τις προσδοκίες μας. Στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις, Οι ισορροπίες έχουν αλλάξει και στην Κύπρο».

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή της ιστοσελίδας Χαμπέρ Κίπρις, ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι η συνομοσπονδία είναι καλύτερη λύση από την ομοσπονδία λέγοντας πως η ε/κ πλευρά μιλώντας για ομοσπονδία θέλει να σύρει την τ/κ πλευρά κάτω από ένα ενιαία κράτος. Υπάρχουν παγίδες στις διαπραγματεύσεις για την ομοσπονδία, αν και μερικές από αυτές φαίνονται προς όφελός μας, μπορεί να στραφούν εναντίον μας, πρόσθεσε.

Ο κ. Τατάρ είπε ότι θα υπερασπιστεί την συνομοσπονδία ως λύση στην οποία οι τουρκικές εγγυήσεις θα μπορούν να συνεχιστούν, οι σχέσεις με την Τουρκία θα συνεχιστούν, το «κράτος» στο «βορρά» -όπως είπε- θα ενισχυθεί και θα παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις μόνοι τους.

Στην ερώτηση γιατί δεν δέχθηκε να συμμετάσχει σε τηλεοπτική ζωντανή συζήτηση με τον Μουσταφά Ακιντζί, ο Ερσίν Τατάρ μίλησε για «παιχνίδια του Ακιντζί». «Είπε (ο κ. Ακιντζί) ότι με καλεί σε τηλεοπτικό πρόγραμμα. Όλοι με ξέρουν εμένα, ούτε αποφεύγω μια τηλεοπτική εκπομπή ούτε είμαι κάποιος χωρίς αυτοπεποίθηση. Όμως καταλαβαίνω τί θα γίνει, θα πάμε εκεί και αυτός θα πει ότι η Τουρκία έχει πάρει το μέρος κάποιου, παρεμβαίνει, άνθρωποι της Τουρκίας βρίσκονται εδώ και κάνουν πράγματα που δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Γι’ αυτό δεν θεώρησα σωστό να παρευρεθώ σε ένα τέτοιο πρόγραμμα».

Ο κ. Τατάρ είπε ότι όλη του την προεκλογική καμπάνια ο κ. Ακιντζί την έστησε εναντίον της Τουρκίας και αυτό είναι άδικο ενώ οι αξίες που ο ίδιος πρεσβεύει είναι ξεκάθαρες. «Ποιοι δουλεύουν μαζί μου είναι ξεκάθαρο, η εκστρατεία μας είναι ξεκάθαρη, το τί λέμε είναι καθαρό» είπε. Γι αυτό το να κατηγορείς συνέχεια την Τουρκία «που μας σκέφτεται σε κάθε περίπτωση» είναι πολύ άσχημη και σκληρή προπαγάνδα, είπε λέγοντας πως ο ίδιος δεν θα γίνει μέρος αυτού του παιχνιδιού.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top