Menu
Ελλάδα: Αστυνομικός τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ!

Ελλάδα: Αστυνομικός τράβηξε όπλο στ…

• Η Ελληνιή Αστυνομία επι...

ΑΚΕΛ: Στη δημοσιότητα 21 εισηγήσεις για τη διαμόρφωση ενιαίας αθλητικής νομοθεσίας

ΑΚΕΛ: Στη δημοσιότητα 21 εισηγήσεις…

Γράφει: Έμιλη Λάμπρου* Σ...

Όταν ο Μητσοτάκης συζητά με πρωτοσέλιδα…

Όταν ο Μητσοτάκης συζητά με πρωτοσέ…

• …(και μας δίνει χρόνο γ...

Τ/κ δικηγόρος δηλώνει ότι πρέπει να αρχίσει η επιστροφή των περιουσιών στο Βαρώσι

Τ/κ δικηγόρος δηλώνει ότι πρέπει να…

Υπάρχει ο οδικός χάρτης μ...

Ο Φουκουγιάμα για τη σημασία της ταυτότητας και το Κυπριακό

Ο Φουκουγιάμα για τη σημασία της τα…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

«Προστατευόμενοι» ή «κουκουλοφόροι»;

«Προστατευόμενοι» ή «κουκουλοφόροι»…

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλο...

Βρετανία: Άρχισε η δικαστική διαδικασία για το αίτημα έκδοσης του Ασάντζ στις ΗΠΑ

Βρετανία: Άρχισε η δικαστική διαδικ…

Γράφει: Θανάσης Γκαβός* ...

Κυπριακό, Αμμόχωστος και ΑΟΖ στην ατζέντα της συνάντησης Γκουτέρες - Χριστοδουλίδη

Κυπριακό, Αμμόχωστος και ΑΟΖ στην α…

• Ετοιμότητα ΓΓ του ΟΗΕ γ...

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον κορονοϊό

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Όλα όσα πρέπε…

1. Ποια είναι η νόσος; Η...

Επιστολές Αναστασιάδη σε μόνιμα μέλη ΣΑ και ΕΕ για Αμμόχωστο

Επιστολές Αναστασιάδη σε μόνιμα μέλ…

Γράφει: Μαρία Κονιώτου* ...

Prev Next

Η Κύπρος είναι... “τουρκική πατρίδα”!

Η Κύπρος είναι... “τουρκική πατρίδα”!

* Εθνικιστικό παραλήρημα Συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν

 

Η Κύπρος είναι τουρκική πατρίδα και ενόσω δεν γινόμαστε όλοι ήρωες θα είναι τουρκική πατρίδα... Εκείνοι που ονειρεύονται με επιτραπέζια παιχνίδια να χωρίσουν από την πατρίδα Τουρκία την Κύπρο την οποία πήραμε με το αίμα των ηρώων τότε ας έρθουν αν είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο τίμημα!

Τα πιο πάνω ανάφερε σ’ ένα παροξυσμό εθνικιστικού παραληρήματος ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ, σε συνέντευξή του σε τουρκικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, στην οποία εξέφρασε λύπη για τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί -που έκανε νωρίτερα στο ίδιο κανάλι- για το Κυπριακό. Διερωτήθηκε, μάλιστα, αν μετά από μια λύση του Κυπριακού οι Τούρκοι πολίτες θα πηγαίνουν στην Κύπρο με βίζα Σέγκεν!

Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου ανέφερε ότι εκείνοι που ονειρεύονται με επιτραπέζια παιχνίδια να χωρίσουν από την Τουρκία την Κύπρο, τότε ας είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο τίμημα που πλήρωσε η Τουρκία με το αίμα των ηρώων της. Κάλεσε δε Ευρωπαϊκή Ένωση, Βρετανία, και Γερμανία αν θέλουν να πάρουν την Κύπρο να πληρώσουν αυτό το τίμημα. Ο Γιγίτ Μπουλούτ άφησε αιχμές και εναντίον της Βρετανίας, λέγοντας ότι κανείς δεν ανακοίνωσε τι έγινε το βράδυ της 15ης Ιουλίου στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο.

Βολές κατά Ακιντζί

Στη συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, ο Γιγίτ Μπουλούτ είπε ότι τον στεναχώρησαν οι δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που έκανε νωρίτερα στο ίδιο κανάλι. «Γιατί χρησιμοποίησε (ο Μουσταφά Ακιντζί) τη φράση “ας μπούμε εμείς πρώτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέχρι σήμερα η Ανατολή βοήθησε εμάς, από δω και μπρος ας βοηθήσουμε εμείς την Ανατολή”; Η Ανατολή δεν έχει ανάγκη ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε και οποιονδήποτε άλλον. Η Τουρκική Δημοκρατία έχει ΑΕΠ σήμερα κοντά στα ένα τρισεκατομμύριο και διαθέτει τη μεγαλύτερη πολεμική δύναμη στρατού στον κόσμο. Δεν έχει ανάγκη η Τουρκία καμία βοήθεια από μία Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Γιγίτ Μπουλούτ.

«Να το πω και αυτό», συνέχισε, «ποιον ωφελεί να είναι η “τδβκ” μαζί με το νησί της Κύπρου μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι Τούρκοι πολίτες να πηγαίνουν στην Κύπρο με βίζα Σέγκεν; Αυτό το ρωτάω για βδομάδες και το αφήνω εκεί. Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στους Τούρκους πολίτες, δεν κράτησε το λόγο της για την απελευθέρωση της βίζας, δεν τήρησε καμιά υπόσχεσή της που έδωσε στην Τελωνειακή Ένωση. Δεν τήρησε καμιά υπόσχεσή της για οικονομική βοήθεια και επιπλέον έχει δώσει καταφύγιο σε τρομοκράτες όπως το ΡΚΚ και τη FETÖ», είπε.

Μόνο τους εαυτούς τους εξαπατούν...

Ο Γ. Μπουλούτ ανέφερε ακόμη ότι «μετά από όλα αυτά με το να σηκωθεί και να συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η “τδβκ” της Κύπρου, που είναι ένα σημαντικό νησί για την Τουρκία, να ζυμωθεί δηλαδή μέσα σε μια ζύμη, είναι απαράδεκτο να παραδοθεί η τουρκική ύπαρξη στην βρετανική ηγεμονία. Η Τουρκική Δημοκρατία δεν σκοπεύει να δεχτεί μια τέτοια συμφωνία, που να οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση. Επομένως, μόνο τους εαυτούς τους εξαπατούν αυτοί που πιστεύουν με εγγλέζικα μυαλά και μυαλά Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι εξαπατούν την Τουρκία και θα φέρουν αυτό το παιχνίδι που συνεχίζεται εδώ και αιώνες σε ένα σημείο». 

Με αίμα πήραμε την Κύπρο...

Συνεχίζοντας ο Μπουλούτ είπε, “Πώς πήραμε πίσω την Κύπρο; Με το αίμα που έχυσαν οι ήρωές μας την πήραμε. Εάν κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή η Αγγλία, η Γερμανία, θέλει να πάρει την Κύπρο και δεχθεί να πληρώσει το ίδιο τίμημα, ιδού, εκεί είναι η Κύπρος, ας πάει. Εκείνοι που ονειρεύονται με επιτραπέζια παιχνίδια να χωρίσουν από την πατρίδα Τουρκία την Κύπρο την οποία πήραμε με το αίμα των ηρώων τότε ας έρθουν αν είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο τίμημα. Μην εμπιστεύεστε ούτε τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, ούτε τη λογική της βασίλισσας, ούτε τα παιχνίδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που στέγασε τους τρομοκράτες, ούτε εκείνους που αναθρέψαμε στην Τουρκία. Αυτούς που θέλουν να την πάρουν δίνουμε κάθε εκατοστό της Κύπρου που ποτίστηκε με το αίμα ηρώων έναντι αίματος”.

Η Κύπρος είναι τουρκική πατρίδα

Πρόσθεσε πως “δεν θα δώσουμε σπιθαμή γης ούτε στην Ανατολία, ούτε νοτιο-ανατολικά, ούτε στη Μεσόγειο, ούτε στη Μαύρη Θάλασσα. Aν κάποιος θελήσει να πάρει την Κύπρο, ο μόνος τρόπος είναι να δώσει το αίμα του για κάθε εκατοστό γης, όπως έδωσαν οι ήρωές μας. Η Κύπρος είναι τουρκική πατρίδα και ενόσω δεν γινόμαστε όλοι ήρωες θα είναι τουρκική πατρίδα. Αυτοί που ονειρεύονται το αντίθετο τους προκαλώ. Φτάνει πλέον τα ψέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτή τη χώρα. Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η έξοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φτάνει πια σε αυτά. Το βράδυ της 15ης Ιουλίου κανείς δεν ανακοίνωσε τι έγινε στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο. Ανέμενε στρατός στην Μεσόγειο για να μπει στην Τουρκία ή όχι; Τέθηκαν ερωτήματα για όλα αυτά και ακόμη απάντηση δεν υπήρξε. Επομένως σε μια κατάσταση που γίνεται προσπάθεια για κατάκτηση της Τουρκίας αυτοί που ονειρεύονται να τερματίσουν την ύπαρξη της τουρκικής σημαίας και του λαβάρου στην Κύπρο το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη ένδειξη και το σύμβολο της ύπαρξης μας στη Μεσόγειο θα απογοητευτούν. Αν έχετε τη δύναμη και το θάρρος μπορείτε πληρώνοντας το τίμημα να πάρετε την Κύπρο που πληρώσαμε με το αίμα του κάθε ήρωά μας”.

Προκαλεί συχνά αντιδράσεις

 

Να σημειωθεί ότι ο Γιγίτ Μπουλούτ είναι σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για θέματα οικονομίας και συχνά προκαλεί αντιδράσεις με τις δηλώσεις του στον Τύπο. Είχε δημιουργηθεί σάλος στο παρελθόν όταν το 2013 είχε δηλώσει πως κάποιες δυνάμεις προσπαθούν να δολοφονήσουν τον Τούρκο Πρόεδρο με τη μέθοδο της τηλεκίνησης.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top