Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Βήματα για τη διατήρηση δικαιωμάτων και συμφερόντων 'της τδβκ'

  • Written by 
Βήματα για τη διατήρηση δικαιωμάτων και συμφερόντων 'της τδβκ'

* Εξέτασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας

 

Τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στη Γενεύη συζήτησε, μεταξύ άλλων, χθες το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας και αξιολόγησε τα βήματα που θα γίνουν για την διατήρηση "των δικαιωμάτων και συμφερόντων της 'τδβκ", σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το βράδυ έπειτα από οχτώ ώρες συνεδρία.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ, Άννα Ανδρέου, από την Κωνσταντινούπολη, με την ανακοίνωση η Άγκυρα αποστέλλει μήνυμα και στις ΗΠΑ χωρίς ωστόσο να τις κατονομάζει λέγοντας ότι προσφέροντας βοήθεια σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία -υπονοώντας το PYD (Κούρδοι Συρίας) - ενισχύουν την τρομοκρατία. 

Στη γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι συζητήθηκαν με περιεκτικό τρόπο τα μέτρα που λαμβάνονται σε νομικό πλαίσιο απέναντι στην απειλή της τρομοκρατίας και τον κίνδυνο της ασφάλειας που έχουν στόχο την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας. 

Έγινε αξιολόγηση για την ασφάλεια στο θέμα των τρομοκρατικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2016 "και ιδιαίτερα για τον αγώνα ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις FETO, PDY, PKK και ISIS".

”Έχουν εξεταστεί οι απεχθείς τρομοκρατικές ενέργειες στην Κωνσταντινούπολη, Καισαρεία και Σμύρνη, η δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη, οι δικαστικές και διοικητικές έρευνες της προδοτικής επίθεσης το βράδυ της πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη  και καταδικάστηκαν έντονα οι επιθέσεις. Επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητά μας για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων στο εσωτερικό και το εξωτερικό απέναντι στις ασύμμετρες επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας. Οι επιθέσεις που έγιναν από την τρομοκρατική οργάνωση διαμελισμού και τις οργανώσεις παρακλάδια της αποκάλυψε για άλλη μια φορά την ορθότητα των επιχειρημάτων που η Τουρκία ανέπτυξε στην διεθνή κοινότητα”, αναφέρεται. Επισημαίνεται ακόμη ότι η αποδοχή των τρομοκρατικών οργανώσεων ως συνομιλητής και η βοήθεια σε όπλα σε αυτές τις οργανώσεις με διάφορους τρόπους προετοιμάζει το έδαφος για την ενίσχυση της τρομοκρατίας και την διάδοσή της. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι “σε διεθνές επίπεδο πρέπει να εξηγηθεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο το δίκαιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας”. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αξιολογήθηκαν με λεπτομέρεια οι τελευταίες εξελίξεις στην στη Συρία και το Ιράκ και επισημάνθηκε ότι οι τρομοκρατικές απειλές οι οποίες πηγάζουν από αυτές τις χώρες έχουν συνέπειες στην ασφάλεια και την σταθερότητα της Τουρκίας και της περιοχής. Αναφέρθηκε ότι στη σύνοδο της Αστάνας συζητήθηκε η διατήρηση και ενίσχυση της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία και σημειώθηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να ξεκινήσει η πολιτική προσωρινή διαδικασία. 

 

Για το Κυπριακό στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι συζητήθηκαν οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη για την εξεύρεση λύσης και αξιολογήθηκαν τα βήματα που θα γίνουν "για να διατηρηθούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της ‘τδβκ’"

back to top