Menu
Ελλάδα: Αμερικανόδουλη πολιτική και χωρίς Κοτζιά

Ελλάδα: Αμερικανόδουλη πολιτική και…

Γράφει: Γεράσιμος Χολέβας...

Κορίτσια Ροχίνγκια πωλούνται στο Μπαγκλαντές!

Κορίτσια Ροχίνγκια πωλούνται στο Μπ…

•Υποχρεώνονται σε καταναγ...

Ορφανίδης: Ο Συνεργατισμός δολοφονήθηκε από τους χειρισμούς των αρχών της Δημοκρατίας

Ορφανίδης: Ο Συνεργατισμός δολοφονή…

• Κατάθεση του πρώην κεντ...

Ένα σχίσμα την ημέρα τον Χριστό τον κάνει πέρα...

Ένα σχίσμα την ημέρα τον Χριστό τον…

Γράφει: Ισαάκ Σύσης* Καλ...

Ελλάδα: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση μετά την παραίτηση Κοτζιά

Ελλάδα: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνη…

• Από τα κόμματα της αντι...

Ευχαριστίες Νίκου Χριστοδουλίδη προς τον Νίκο Κοτζιά

Ευχαριστίες Νίκου Χριστοδουλίδη προ…

• Για την πολύτιμη και αγ...

Μαλλιά κουβάρια στην Ορθοδοξία...

Μαλλιά κουβάρια στην Ορθοδοξία...

• Για τα μάτια του... πρε...

Ελλάδα: Δεκτή η παραίτηση Κοτζιά

Ελλάδα: Δεκτή η παραίτηση Κοτζιά

• Ο Τσίπρας αναλαμβάνει τ...

Αντόνιο Γκουτέρες: Συνεχίζει τις προσπάθειες η Λουτ

Αντόνιο Γκουτέρες: Συνεχίζει τις πρ…

• Το πολιτικό αδιέξοδο με...

Ελλάδα: Προτεκτοράτο χωρίς προσχήματα

Ελλάδα: Προτεκτοράτο χωρίς προσχήμα…

Γράφει: Δημήτρης Μηλάκας*...

Prev Next
eKypros

eKypros

Ελλάδα: Αμερικανόδουλη πολιτική και χωρίς Κοτζιά

Γράφει: Γεράσιμος Χολέβας*

Εάν ήταν ξαφνική ή όχι η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά θα αποδειχθεί σε λίγο διάστημα από τις ίδιες τις εξελίξεις. Το σίγουρο είναι πως, με αφορμή την παραίτηση Κοτζιά και την αποδοχή της, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε μια δήλωση προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως προς το εξωτερικό και τους καλούς …μας «συμμάχους» στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Πέρα από την πρώτη ανάγνωση, που ήδη έχει αρχίσει να γράφεται, δηλαδή πως ο Τσίπρας επέλεξε Καμμένο αντί για Κοτζιά για να διατηρήσει την κυβέρνηση του υπάρχουν κι άλλες πλευρές στις εξελίξεις, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παραίτηση του (πρώην πια) υπουργού Εξωτερικών. 

Τι επέλεξε να πει ο Αλ. Τσίπρας, πέρα από την έκφραση «πόνου καρδιάς» ,για την αποδοχή της παραίτησης του Ν. Κοτζιά: 

  • Αναλαμβάνει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών το επόμενο διάστημα, στέλνοντας «μήνυμα» ότι η «επιλογή» του αυτή «σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά» του. Κι εξήγησε τι εννοεί: «να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και να διασφαλίσω την επιτυχή ολοκλήρωση της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών».
  • Η απόφαση του να να αναλάβει το υπ. Εξωτερικών, είπε, είναι και «μία απόφαση με πολλαπλά μηνύματα, τόσο προς το εξωτερικό όσο και προς το εσωτερικό και προς την κυβέρνησή».
  • Η απόφαση του, πρόσθεσε,  σηματοδοτεί πως δεν θα ανεχτεί «διγλωσσία από οποιονδήποτε και καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας». 
  • Παράλληλα, έστειλε μήνυμα «στους γείτονες μας» για να τους «ενθαρρύνει» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προτρέποντας τους «να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και με θάρρος, διότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία».
Ορισμένες απλές παρατηρήσεις: 

Ο Ν. Κοτζιάς δεν εμπόδισε (ακριβώς το αντίθετο έκανε) τη σχέση της χώρας με τις ΗΠΑ. Ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για τη θέση που κατείχε, αφού προώθησε και εξυπηρέτησε απόλυτα τις… ανάγκες της κυβέρνησης Τσίπρα με τους Αμερικανούς. Συνεπώς, η αποδοχή της παραίτησης δεν έγινε σίγουρα για τον… αντιαμερικανισμό του κ. Κοτζιά, ο οποίος, άλλωστε, έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στη συμφωνία του Πρεσπών. Μιλάμε για τη συμφωνία που θα κάνει τα πάντα (και από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών πια) ο πρωθυπουργός για την ολοκλήρωση της, όπως δήλωσε. 

Ανεξαρτήτως από την άποψη του καθενός για τη συμφωνία των Πρεσπών κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως η στιγμή της υπογραφής της δεν έχει άμεση σχέση με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Αυτονόητα πράγματα, αρκεί να παρακολουθήσει τις δηλώσεις Αμερικανών και Ευρωπαίων αξιωματούχων. Με λίγα λόγια, η συμφωνία ήρθε και προωθήθηκε γιατί ήθελαν οι ΗΠΑ να έρθει, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα τους στα Βαλκάνια.

Στο εσωτερικό ο Αλ. Τσίπρας, παρόλο που ήταν πρόθυμος (και είναι) να υλοποιήσει τη συμφωνία, είχε (και έχει) να… αντιμετωπίσει και τον «μακεδονομάχο» Καμμένο, ο οποίος έπρεπε να απευθυνθεί και στο δικό του πολιτικό ακροατήριο. Μέχρι τώρα είχαν βρει τη «φόρμουλα» της αναμονής λόγω των διαδικασιών για τη συμφωνία των Πρεσπών στην ΠΓΔΜ. Παράλληλα, η καθυστέρηση και τα αποτελέσματα των διαδικασιών στην ΠΓΔΜ έδιναν χρόνο στη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου να αφήσουν το θέμα για αργότερα. Ο χρόνος, όμως, περνάει και ο καλός πολιτικός φίλος του πρωθυπουργού και καλός σύμμαχος των ευρωατλαντικών συμφερόντων, Ζόραν Ζάεφ,  αντιμετωπίζει αντιμετωπίζει προβλήματα για περάσει τη συμφωνία. Το γεγονός αυτό φέρνει δυσκολίες και στον Αλ. Τσίπρα απέναντι στους «συμμάχους». Βέβαια, έχει το επιχείρημα «εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε». Όλα τα παραπάνω αξιοποίησε ο Π. Καμμένος για να κρατάει και το πολιτικό του ακροατήριο του και τη συγκυβέρνηση.  Κι ενώ υπήρχε όλο αυτό το πολιτικό τοπίο ήρθε το ταξίδι του Π. Καμμένου στις ΗΠΑ, οι αντιδράσεις για αυτά που έταξε για τις βάσεις στην Ελλάδα, αλλά και το … άλλο σχέδιο για το θέμα της ΠΓΔΜ.

Πριν προχωρήσουμε να σημειώσουμε πως δεν νομίζουμε ότι υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας που να πιστεύει πως ο Καμμένος δεν είναι πολιτικός φίλος των ΗΠΑ (ποιος θα ξεχάσει τα πανηγύρια του για τον Τραμπ). Είναι ο ίδιος άνθρωπος που πήγε στις ΗΠΑ και τα «έδωσε όλα» κι ήρθε μετά στην Ελλάδα να παίξει το εσωτερικό του χαρτί. Οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ, λες και δεν γνωρίζουν πώς γίνεται η πολιτική, επιδίωξαν να μας πείσουν ότι ο Καμμένος έκανε… του κεφαλιού του, λες και πήγε στις ΗΠΑ ως τουρίστας και όχι υπουργός Εθνικής Άμυνας μιας χώρας.  Ο Π. Καμμένος έκανε εξωτερική πολιτική στις ΗΠΑ και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έγινε χωρίς ενημέρωση από τον πρωθυπουργό. Ιδιαίτερα, δε, μετά και τη σημερινή εξέλιξη όπου ο πρωθυπουργός στην «κόντρα» Κοτζιά – Καμμένου επέλεξε Καμμένο μάλλον (….άτυπα) ενέκρινε όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ. Αν κάποιος, δε, θα μπορούσε να θεωρηθεί πως έχει «διγλωσσία» αυτός είναι ο Π. Καμμένος, αλλά ο Καμμένος έμεινε. Λέμε για τον Καμμένο που στηρίζει μια κυβέρνηση που προωθεί μια συμφωνία την οποία θέλει να ακυρώσει, απειλώντας μέχρι και πως θα ρίξει την κυβέρνηση… 

Όσον για τον κ. Κοτζιά (με ό,τι σημαίνει η απαίτηση του να στηριχθεί από τον Τσίπρα απέναντι στον Καμμένο); «Καλή δουλειά» έκανε για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε σχέση με τον αμερικανικό παράγοντα (τη συμφωνία των Πρεσπών και όχι μόνο), αλλά ο πρωθυπουργός αποφάσισε... (κάτι θα ξέρει, κάτι θα εκτίμησε για να καταλήξει) Τι αποφάσισε; Την αμερικανική εξωτερική πολιτική μπορεί να την προωθήσει και μόνος του, χωρίς τον Κοτζιά, με συγκυβερνήτη τον Καμμένο μέχρι την επόμενη φάση που θα επανεκτιμήσουν ποιος χρειάζεται ποιον.

Πάντως, ένα είναι το σίγουρο. Οι ΗΠΑ έχουν βρει μια «συμμαχική» κυβέρνηση στην Ελλάδα, που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία τους. Το ήξεραν, βέβαια, πως το πολιτικό προσωπικό της χώρας που κυβέρνησε είναι αμερικανόδουλο, αλλά τόσο καλή δουλειά μάλλον ούτε οι ίδιοι οι Αμερικάνοι δεν την περίμεναν…

Συμπέρασμα: Αμερικανόδουλη πολιτική και χωρίς Κοτζιά.

* Ημεροδρόμος

Κορίτσια Ροχίνγκια πωλούνται στο Μπαγκλαντές!

•Υποχρεώνονται σε καταναγκαστική εργασία, αναφέρει o Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) των Ηνωμένων Εθνών

 

Κορίτσια από τους πρόσφυγες Ροχίνγκια πωλούνται και υποχρεώνονται σε καταναγκαστική εργασία προκειμένου οι απελπισμένες οικογένειές τους να έχουν χρήματα στους υπερπλήρεις καταυλισμούς στο Μπαγκλαντές, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ΔΟΜ ανακοίνωσε ότι έχει ταυτοποιήσει 99 περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων μέσα σε ένα χρόνο από τον Σεπτέμβριο του 2017, αν και επισήμανε ότι ο πραγματικός αριθμός ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος. Μεταξύ των θυμάτων, τα 35 είναι κορίτσια και οι 31 γυναίκες, ανέφερε ο ΔΟΜ σε έκθεση που δημοσιοποίησε αυτή την εβδομάδα. Τριάντα ένα από τα κορίτσια κατέληξαν σε καταναγκαστική εργασία, όπως και 26 από τις γυναίκες.

Ορφανίδης: Ο Συνεργατισμός δολοφονήθηκε από τους χειρισμούς των αρχών της Δημοκρατίας

• Κατάθεση του πρώην κεντρικού Τραπεζίτη της Κύπρου στην Επιτροπή για την κατάρρευση του Συνεργατισμού

 

Γράφει: Γρηγόρης Σάββα*

Ο Συνεργατισμός δεν απεβίωσε από φυσικά αίτια, αλλά δολοφονήθηκε λόγω των κακών χειρισμών της Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) Αθανάσιος Ορφανίδης, ο οποίος υποστήριξε πως «χρησιμοποιήθηκε η ίδια μεθοδολογία για να πέσει ο Συνεργατισμός πέρσι, με την μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για να πέσει η Τράπεζα Κύπρου το 2013».

Καταθέτοντας στην Ερευνητική Επιτροπή για την κατάρρευση του Συνεργατισμού μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Ορφανίδης υποστήριξε ακόμη ότι στην έκθεση της Pimco για τις κεφαλαιακές ανάγκες του τραπεζικού συστήματος έγινε προσπάθεια για να μειωθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες του Συνεργατισμού και καταλόγισε ευθύνες στην τότε διεύθυνση και διοίκηση της ΚΤΚ. 

«Ο Συνεργατισμός δεν απεβίωσε από φυσικά αίτια, δολοφονήθηκε με κακούς χειρισμούς των αρχών της Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια. Ναι μεν είχε προβλήματα, αλλά με σωστή διαχείριση τα προβλήματα ήταν διαχειρίσιμα και δεν χρειάζετο να βάλουμε και το 2013 και φέτος τον φορολογούμενο ουσιαστικά να επωμίζεται κόστος δισεκατομμυρίων ευρώ για να λυθεί ένα πρόβλημα το οποίο έχουν δημιουργήσει άλλοι», είπε και συμπλήρωσε: «Τα κόλπα έγιναν με τον ίδιο τρόπο και εύχομαι η Επιτροπή σας να καταφέρει να διαφωτίσει τους συμπολίτες μας για τουλάχιστον αυτό το κεφάλαιο του οικονομικού εγκλήματος το οποίο βιώνουμε σε αυτό τον τόπο».

Αναφορικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες του Συνεργατισμού, όπως προέκυψαν από την άσκηση της Pimco ο κ. Ορφανίδης παρέπεμψε στον πίνακα του πορίσματος της Pimco για τις αναμενόμενες απώλειες του τραπεζικού συστήματος.

Όπως είπε, σύμφωνα με την Pimco, στις τράπεζες περίπου το 19% της αξίας των δανείων ήταν χαμένα λεφτά και έτσι δημιουργήθηκε η τρύπα στα κεφάλαια των τραπεζών, ενώ στα ΣΠΙ το αντίστοιχο νούμερο ήταν μόνο 12%.

«Εάν», είπε, «είχαμε στις εμπορικές τράπεζες το ίδιο νούμερο όπως στα Συνεργατικά, τότε οι ανάγκες των τραπεζών θα ήταν €4 δις και κάτι ρέστα λιγότερες απ’ ότι ήταν».

«Παίχθηκε το παιγνίδι έτσι ώστε ο Συνεργατισμός να φαίνεται ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση», είπε και υποστήριξε ότι με τις υποθέσεις οι οποίες έγιναν τα νούμερα βγήκαν τόσο πολύ πάνω που ξεπερνούσαν τα 10 δις, που ήταν ο στόχος που είχε η ΚΤΚ, και έριξαν κάπως τα νούμερα του Συνεργατισμού», πρόσθεσε.

Ο κ. Ορφανίδης σημείωσε ακόμη πως οι ίδιες παραδοχές που χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση της Pimco «έμειναν εκεί» και χρησιμοποιήθηκαν από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) στην περίπτωση του Συνεργατισμού. «Ποιος ήταν ο υπεύθυνος της εποπτείας στην ΚΤΚ τον Γενάρη του 2013; μήπως είναι τα ίδια άτομα που είναι στον SSM τώρα; Τα άτομα τα οποία δέχθηκαν τις παραδοχές της Pimco, είναι τα ίδια αυτά άτομα που έριξαν τις τράπεζες τότε και έριξαν και τον Συνεργατισμό», είπε.

Διαφώνησε με την παραδοχή για μηδενισμό της αξίας των προσωπικών εγγυήσεων αλλά και των αξιών των ακινήτων που είχαν τεθεί ως εξασφάλιση. «Γιατί επέτρεψε η ΚΤΚ με την Pimco να μηδενιστεί αυτή η αξία;. Δεν γνωρίζω; Είναι ένα πράγμα να λέμε υπήρχαν ελλείμματα της τάξης των μερικών εκατομμυρίων. Είναι άλλο να λέμε δημιουργήθηκε μια τρύπα πολλών δις. Αυτή η τρύπα δημιουργήθηκε με λανθασμένες υποθέσεις και δημιουργήθηκε από τις αρχές της Δημοκρατίας, από την ΚΤΚ», είπε.

Ο Χριστόφιας φταίει για τα κεφαλαιακά κενά

Ερωτηθείς για επιστολή που απέστειλε το 2012 στον τότε Γενικό Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ) Ερωτόκριτο Χλωρακιώτη για κεφαλαιακό έλλειμμα ύψους €816 εκατομμυρίων, ο κ. Ορφανίδης είπε ότι το έλλειμμα αυτό ήταν συνέπεια των αποφάσεων που έλαβε στις 26 Οκτωβρίου 2011 στη Σύνοδο Κορυφής ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και οι ομόλογοί του για την τήρηση κεφαλαίων προκειμένου να καλυφθεί η ονομαστική και λογιστική αξία των κρατικών ομολόγων που διακρατούσαν οι τράπεζες.

«Αυτό ήταν τρελό, ήταν κάτι με το οποίο δεν έπρεπε να συμφωνήσει η Δημοκρατία», είπε.

Λέγοντας πως το κεφαλαιακό έλλειμμα του Συνεργατισμού δεν προέκυψε λόγω μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο κ. Ορφανίδης εξήγησε πως η ΣΚΤ διακρατούσε αρκετά ελληνικά ομόλογα και πάρα πολλά κυπριακά ομόλογα, που ήταν αξιολογούνταν ως σκουπίδια.

«Την απόφαση την πήρε ο Χριστόφιας με τους ομολόγους του. Αύξηση τα κεφαλαιακής επάρκειας στο 9%. Αποφάσισαν οι ηγέτες της ΕΕ να ανεβάσουν τα κεφάλαια και επίσης να ζητήσουν προβλέψεις για τα ομόλογα, το οποίο δεν ήταν συμβατό με τους κανονισμούς που υπήρχαν προηγουμένως», είπε

Θα έπρεπε να παρέμβει η Κυβέρνηση

Ο κ. Ορφανίδης είπε πως στην ίδια απόφαση υπήρχε πρόνοια που επέτρεπε στις κυβερνήσεις των κρατών – μελών να παρέμβουν για να στηρίξουν τραπεζικά ιδρύματα που αντιμετώπιζαν προβλήματα ή αν δεν ήταν αυτό εφικτό να δοθεί στήριξη από την Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF, ο προάγγελος του ESM).

Όπως είπε, στην επιστολή προς τον κ. Χλωρακιώτη, ζητούσε όπως συνεννοηθεί με την Κυβέρνηση και να δουλέψουν για να λύσουν αυτό το πρόβλημα. «Η κυπριακή κυβέρνηση είχε πάρει τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες και έτσι έπρεπε η Κυβέρνηση να δουλέψει μαζί με την ΣΚΤ», συμπλήρωσε.

Η Κυβέρνηση μπορούσε να παρέμβει για διόρθωση των προβλημάτων εποπτείας

Ερωτηθείς για το κατά πόσον οι Υπουργοί Εμπορίου μπορούσαν να διορθώσουν τα κακώς έχοντας στον Συνεργατισμό, ο κ. Ορφανίδης είπε πως η Κυβέρνηση μαζί με τη Βουλή διαμορφώνουν τις νομοθεσίες στην Κύπρο.

Εφόσον είχε γίνει επισήμανση ότι το εποπτικό πλαίσιο των ΣΠΙ ήταν ελαττωματικό, είπε, θα έπρεπε να διορθωθεί κάτι το οποίο μόνο η Κυβέρνηση μπορούσε να το κάνει. Ούτε η ΚΤΚ μπορούσε να το κάνει, ούτε ένας Υπουργός από μόνος του.

«Ακόμη και μέσα στα πλαίσια της υφιστάμενης νομοθεσίας θα μπορούσαν να φροντίζουν να διορίζονται άτομα στην Υπηρεσία Ελέγχου και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών (ΥΕΑΣΕ) που να κάνουν ό,τι μπορούσαν για να βελτιωθεί η εποπτεία του συστήματος. Η κυβέρνηση τους διόριζε, οπότε είχε πολλές εξουσίες η κυβέρνηση για να λύσει το πρόβλημα», είπε.

Η ΣΠΕ Στροβόλου η «πιο επικίνδυνη τράπεζα»

Σε ερώτηση για την επιστολή του προς τον κ. Χλωρακιώτη για τερματισμό της σύνδεσης της ΣΠΕ Στροβόλου με τον Συνεργατικό Πιστωτικό Φορέα, ο κ. Ορφανίδης είπε πως η επιστολή είχε στόχο να υποδείξει στην ΣΚΤ ότι είχε την εξουσία να πάρει μέτρα για να βελτιώσει τη κατάσταση της ΣΠΕ Στροβόλου «η οποία τότε ήταν η πιο επικίνδυνη τράπεζα στην Κύπρο».

«Αν η ΣΚΤ λειτουργούσε σωστά θα έπρεπε να απειλήσει την ΣΠΕ Στροβόλου να διορθώσει την κατάσταση», είπε για να προσθέσει ωστόσο ότι «το άτομο που έλεγχε την ΣΠΕ Στροβόλου ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπείας της ΣΚΤ», είπε.

Αλληλοσυνεννόηση κυβέρνησης - ΣΚΤ «όχι για το καλό του τόπου»

Ο κ. Ορφανίδης αναφέρθηκε και στα όσα κατέθεσε ο κ. Χλωρακιώτης ενώπιον της Επιτροπής περί συνάντησής του στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Μάιο του 2011, με το τότε Πρόεδρο Χριστόφια και τον Υπουργό Οικονομικών και ότι ο Συνεργατισμός δάνεισε το κράτος με €677 εκατομμύρια μέσω αγοράς κυβερνητικού ομολόγου.

«Αυτό ήταν το πιο εκπληκτικό στοιχείο που δεν γνώριζα. Ενώ το Συνεργατικό Κίνημα χρειαζόταν γύρω στα €300 εκατομμύρια βοήθεια από το κράτους, αντί η κυβέρνηση να κάνει κινήσεις για να λυθεί το πρόβλημα του Συνεργατισμού, δημιούργησε περαιτέρω πρόβλημα, τον Μάιο του 2011 όταν (το κράτος) βγήκε από τις αγορές. Με αυτή την δήλωση του κ. Χλωρακιώτη καταλαβαίνω τώρα ότι υπήρξε συνεννόηση με την Κυβέρνηση για αλληλοβοήθεια όχι για το καλό του τόπου. Τώρα αντιλαμβάνομαι γιατί ήταν δύσκολο να γίνουν διορθώσεις», κατέληξε

* ΚΥΠΕ

Ένα σχίσμα την ημέρα τον Χριστό τον κάνει πέρα...

Γράφει: Ισαάκ Σύσης*

Καλά μαντάτα.

Οι χριστιανοί γίνανε ακόμα περισσότεροι. Άντε να δούμε πότε θα γίνουν όλοι ( ο κάθε χριστιανός δηλαδή ) αυτοκέφαλοι. 
Υπάρχει εξέλιξη οι αγαπημένοι Ρώσοι ορθόδοξοι αδελφοί μας δηλώσανε μακρινά ξαδέλφια.

Μα επιτέλους κι εμείς μόνο στις γιορτές θυμόμαστε ότι είμαστε ορθόδοξοι, τις υπόλοιπες μέρες είμαστε αρχαίοι , προτεστάντες και μασόνοι, έ μπάφιασαν και οι Ρώσοι μαζί μας

Πάντως από ατμόσφαιρα σκίζουμε, σκηνικά, κουστούμια άπαιχτα...

Subscribe to this RSS feed