Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

ΠΟΫ: Οι αθλητικές εκδηλώσεις ως συγκεντρώσεις ενισχύουν τους κινδύνους μετάδοσης του ιού

  • Written by 
ΠΟΫ: Οι αθλητικές εκδηλώσεις ως συγκεντρώσεις ενισχύουν τους κινδύνους μετάδοσης του ιού

Πολλές συζητήσεις γίνονται τις τελευταίες ιδιαίτερα ημέρες, σχετικά με την επιστροφή του ποδοσφαίρου στην ενεργό δράση.

Δημοσιεύματα, διαψεύσεις, αναλύσεις και σενάρια. Η Ολλανδία μετά το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι η σεζόν δεν θα συνεχιστεί, η UEFA αναμένεται να προχωρήσει σε αποφάσεις, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τις 55 ομοσπονδίες και τις λίγκες, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εξακολουθεί να είναι επιφυλακτικός.

«Από τη φύση τους, οι αθλητικές εκδηλώσεις είναι μια συγκέντρωση. Και γνωρίζουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε περιορισμένο μέρος όταν κυκλοφορεί ένας ιός οδηγεί σε αύξηση του κινδύνου μόλυνσης. Και σε εμάς λείπει πολύ ο αθλητισμός, αλλά θέλουμε να είμαστε σίγουροι, ασφαλείς  και ζητάμε από εθνικές και διεθνείς ενώσεις να εργαστούν για αυτόν τον στόχο», είπε ο Μάικ Ράιαν, ο οποίος είναι επικεφαλής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης για την υγεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη.

«Η επιστήμη έχει τα αποδεικτικά στοιχεία  αλλά υπάρχει και η πρακτική ζωή. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εάν δημιουργήσουμε συγκεντρώσεις και κάτι πάει στραβά, θα είναι λάθος εκείνων που το επέτρεψαν, εάν θα υπάρξει άλλη εστία. Πρέπει με κάποιο τρόπο να καταλήξουμε σε ένα «κοινωνικό συμβόλαιο» που επιτρέπει στις κυβερνήσεις και τις κοινότητες να διαχειρίζονται τον κίνδυνο και να κατανοούν το επίπεδο κινδύνου που είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε, μειώνοντάς τον στο αποδεκτό ελάχιστο. Τα καλύτερα επιστημονικά στοιχεία μας λένε ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο για τη μείωση των κινδύνων. Όταν η απόσταση μειώνεται, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο κίνδυνος αυξάνεται. Αλλά ταυτόχρονα, οι άνθρωποι θέλουν να επιστρέψουν σε μια φυσιολογική ζωή: γι` αυτό πρέπει να συζητήσουμε με προσοχή, καθοδηγούμενοι από την επιστήμη, αλλά και από την πραγματικότητα », κατέληξε.

ΚΥΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

back to top