Menu
Γάζα: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινά πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας

Γάζα: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινά …

• Αεροπορικά πλήγματα του...

Λουκίνο Βισκόντι: θεμελιωτής και βασικός εκφραστής του ρεύματος του ιταλικού νεορεαλισμού

Λουκίνο Βισκόντι: θεμελιωτής και βα…

• Έφυγε από τη ζωή σαν σή...

Ελληνοτουρκικά: Προετοιμάζεται το παζάρι για τα «δύσκολα»

Ελληνοτουρκικά: Προετοιμάζεται το π…

Τα επόμενα βήματα στα Ελλ...

Νικόλας Άσιμος: «Έχω και αγαλματάκια, χάρτινο πρωθυπουργό»

Νικόλας Άσιμος: «Έχω και αγαλματάκι…

Ο Νικόλαος Ασημόπουλος -τ...

Η αποστολή Ολγκίν δεν είναι στο κενό

Η αποστολή Ολγκίν δεν είναι στο κεν…

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Ο ΓλυκαΝΑλαΤΟς…

Ο ΓλυκαΝΑλαΤΟς…

Του Ελισαίου Βαγενά* Η μ...

Έγκλημα διαρκείας από το Ισραήλ: Ένα στα τρία παιδιά κάτω των 2 ετών στη Γάζα αντιμετωπίζει οξύ υποσιτισμό

Έγκλημα διαρκείας από το Ισραήλ: Έν…

• ΟΗΕ: Στη Γάζα δεν υπάρχ...

Πορνοκουλτούρα

Πορνοκουλτούρα

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Η να...

4 μύθοι για την Ισότητα των φύλων

4 μύθοι για την Ισότητα των φύλων

Του Γιώργου Γεωργίου * Σ...

«Μόνο η Ελλάδα και η Κούβα δεν έχουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια»

«Μόνο η Ελλάδα και η Κούβα δεν έχου…

Από Νίκος Μπογιόπουλος* ...

Prev Next

Να μια λύση για τα σχολεία, κ. Προδρόμου: Μαθήματα με μάσκα σε πλαστικό κουτί!

• Ας αντιγράψουμε το παράδειγμα από την μακρινή Ταϊλάνδη...

 

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν λύσεις πως να ξεπεράσουμε εύκολα τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενόψει έναρξης σχολικής χρονιάς, στα σχολεία; Υπάρχει και μας έρχεται από την μακρινή Ταϊλάνδη. Καλό είναι να την προσέξει ο της Παιδείας μας υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου, καθότι κατά τα λεγόμενα -και γραφόμενα- τον τελευταίων ημερών, μάλλον προς μπάχαλο κατάσταση οδεύουμε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Και μάλιστα λύση που νρήκα δεν φαίνεται... πολυέξοδη κι είναι και... αποτελεσματική!

Read more...

Πλανητάρχης είναι, εκκεντρικός είναι, δικούς του νόμους και κανόνες έχει, ό,τι θέλει κάνει!

Εμ ο άνθρωπος δεν είναι έτσι τζάμπα πλανητάρχης. Κι άλλο τόσο δεν είναι τυχαία εκκεντρικός. Αντίθετα: έχει και δικούς του νόμους και κανόνες κι ας λέει ο κόσμος όλος ότι θέλει, αυτός το δικό του: Θα κάνει ότι κατεβάσει η κούτρα του!

Για τον Ντόναλντ Τραμπ ο λόγος, ο οποίος -σύμφωνα με συμβούλους του- ετοιμάζεται να δώσει χάρη στον πρώην συνεργάτη του, Πολ Μάναφορτ. Και πως να μην το κάνει, δηλαδή: επικεφαλής του προεκλογικού του επιτελείου ήτανε, δεν είναι παίξε γέλασε...

Έτσι, λοιπόν, από τας Αμέρικας μας έρχεται η είδηση πως:

Σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ δηλώνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ενδεχομένως να δώσει χάρη στον πρώην επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του, τον Πολ Μάναφορτ, καθώς σε πρόσφατα σχόλιά του τον χαρακτήρισε θύμα ενός "κυνηγιού μαγισσών", δηλαδή της έρευνας που διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.

Να θυμήσω ότι ο Μάναφορτ κρίθηκε ένοχος στις αρχές της εβδομάδας για φορολογικά και άλλα οικονομικής φύσης αδικήματα. Ο Μάναφορτ είχε μπει στο στόχαστρο του Μιούλερ ο οποίος ερευνά την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε ωστόσο δεν σχετίζονται με την υπόθεση αυτή.

Πάντως -κατά τας πληροφορίας εξ Αμέρικας- οι σύμβουλοι του Τραμπ εκτιμούν ότι ο πρόεδρος θα απονείμει τη χάρη, μολονότι, λένε οι πληροφορίες, οι δικηγόροι και άλλοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δηλώνουν ότι τον έχουν πείσει να μην το κάνει...

Ελάτε, όμως, που ο πλανητάρχης είναι αγύριστο κεφάλι! “Ο Τραμπ το ετοιμάζει” -ένα πρώην στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας του και πρόσθεσε: “Αποκαλεί την έρευνα κυνήγι μαγισσών και λέει ότι αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ σε έναν σύμβουλο της Χίλαρι Κλίντον"... Σας το είπα εγώ, αγύριστο κεφάλι ο πλανητάρχης. Τι κι αν ο Μάναφορντ καταδικάστηκε με κατηγορίες οι οποίες ο δεν αφορούν Τραμπ; Δικός του άνθρωπος είναι ο κύριος και ο πλανητάρχης τους δικούς του ανθρώπους δεν τους πουλά!

Οι σύμβουλοι του Τραμπ, ωστόσο δεν τα βάζουν κάτω. Και προσπαθούν, λένε, να τον πείσουν να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Εκτιμούν, λένε, ότι θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ και να θεωρηθεί ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προσπαθεί να συνάψει μια ανταποδοτική συμφωνία με τον πρώην επικεφαλής του επιτελείου του ο οποίος ενδέχεται να είναι μάρτυρας στις έρευνες για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές...

Ούλλοι λέσιν τζιαι πολέσιν τζι’ οι Αμερικάνοι ατού, τζιαμαί που πονούν... Φταίει η... Ρωσία!

Διατελώ μεθ’ υπολήψεως κι αγάπης περισσής προς όλους
Ο Κυπραίος
(χωρκάτης με το νάμιν)

Read more...

Λέτε να γίνει... μόδα;

Γράφει: Ο Κυπραίος

Το ειδησάριο από το οποίο άντλησα την... έμπνευση για το σημερινό -μετά από πολύ καιρό απουσίας- κατά Κυπραίον πόνημα είναι ολίγο τι παλαιό. Δηλαδή τι παλαιό, μόλις μιας βδομάδας και μιας μέρας! Και μην μου πείτε μπροστά στην αιωνιότητα και -ακόμη χειρότερα- μπροστά στα όσα κακά τρελά κι ανάποδα βιώνουμε καθημερινά, μια βδομάδα και μια ημέρα είναι χρόνος που παλιώνει μια ενδιαφέρουσα είδηση, έτσι;

Έχουμε, λοιπόν, και λέμε: Από το ΚΥΠΕ αλίευσα -την περασμένη Κυριακή 24 του Ιούνη- την είδηση ότι η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου -η κυρία Σάρα Σάντερς- αποκάλυψε την προηγουμένη -τουτέστιν το περασμένο Σάββατο- ότι την έδιωξαν από ένα εστιατόριο όπου ήθελε να δειπνήσει, το προηγούμενο βράδυ, ήτοι της Παρασκευής!

Read more...
Subscribe to this RSS feed