Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

“Άδοξο” τέλος είχε η σημερινή συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί (UPD)

“Άδοξο” τέλος είχε η σημερινή συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί (UPD)

* Αποχώρησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης από τις συνομιλίες

 

Άδοξο τέλος είχε η σημερινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, αφού ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, προφανώς “συνεπής” στην χθεσινή του δήλωση να συζητήσει μόνο το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος κι της σχετικής με αυτό απόφασης της βουλής, αποχώρησε από τη σημερινή συνάντηση. Βέβαια, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τα κατεχόμενα, μιλούν για σύντομη συνάντηση, σήμερα, και όχι αποχώρηση του κατοχικού ηγέτη.

Οι πρώτες πληροφορίες -κυρίως από τουρκοκυπριακής πλευράς- αναφέρονταν σε κλίμα έντασης, κάτι όμως που από πηγές της ε/κ πλευράς διαψεύδεται. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης, επιστρέφοντας στο προεδρικό εξήγγειλε έκδοση γραπτής δήλωσής του για τη σημερινή συνάντηση, αρνούμενος επίμονα να πει οτιδήποτε άλλο, πέραν αυτού.

 

Στο μεταξύ: Δεν τίθεται θέμα ναυαγίου των συνομιλιών από εμάς, ανέφερε πηγή της ελληνοκυπριακής πλευράς, σημειώνοντας πως δεν είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά που έφυγε από τις σημερινές συνομιλίες.

Εξάλλου, σε νεώτερο τηλεγράφημε του ΚΥΠΕ, τις θέσεις τους όσον αφορά την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα εξέθεσαν -στη σημερινή συνάντηη- οι δύο ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τ/κ ηγέτης. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αναφέρει το ΚΥΠΕ, κατά τη συζήτηση δεν υπήρξε οποιαδήποτε ένταση.

Όπως αναφέρθηκε, όταν έγινε ολιγόλεπτο διάλειμμα ο Τ/κ ηγέτης αποχώρησε από το χώρο των συνομιλιών

Πάντως, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι: με δεδομένη την χθεσινή απόλυτη δήλωση του Μουσταφά Ακιντζί ότι στη σημερινή συνάντηση μόνο το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος θα συζητούσε, ήταν φυσιολογική η εξέλιξη αυτή. Έκδηλα, εκτιμούν οι ίδιοι αναλυτές, ο κατοχικός ηγέτης θέλησε να δώσει μια συνέχεια στην τεχνητή κρίση, την οποία η τουρκική πλευρά συνειδητά δημιούργησε.

Ενισχυτικό τούτου, είναι και η χθεσινή δήλωση Έιντα για κρίσιμη συνάντηση σήμερα. Προφανώς, εκτιμούν οι ίδιοι αναλυτές, ο κατοχικός ηγέτης ενημέρωσε σχετικά τον σύμβουλο του γενικού γραμματέα, για τι προθέσεις του, εξ’ ου και η σημερινή εξέλιξη

Τεταμένο το κλίμα, αναμένονται δηλώσεις Ακιντζί, γράφει η Χαβαντίς 

Τεταμένο ήταν το κλίμα στη σημερινή συνάντηση των ηγετών, γράφει στην ηλεκτρονική της σελίδα η Χαβαντίς.

Όπως αναφέρει, η κρίσιμη συνάντηση ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ήταν τεταμένη λόγω της απόφασης της Βουλής για το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος.

Η Χαβαντίς προσθέτει ότι αναμένονται σε λίγο δηλώσεις από τον Τ/κ ηγέτη, ο οποίος θα δώσει πληροφορίες για την κακή -όπως γράφει- συνάντηση.

back to top