Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Η Τουρκία δεν είναι ο Ερντογάν

  • Written by 
Η Τουρκία δεν είναι ο Ερντογάν

* Δηλώνει ο εξόριστος δημοσιογράφος Can Dündar στην Ευρωπαϊκή Κοινωνική και Οικονομική Επιτροπή στις Βρυξέλλες, καλώντας τη Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμείνει δίπλα στην Τουρκία και τον τουρκικό λαό

 

Έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να "μην αφήσει την Τουρκία μόνη της", εξηγώντας ότι "ο Ερντογάν δεν είναι η Τουρκία", απηύθυνε ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Can Dündar κατά τη διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Κοινωνική και Οικονομική Επιτροπή στις Βρυξέλλες για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής του ΚΥΠΕ, Θάνος Αθανασίου, μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) κάλεσε τον Τούρκο δημοσιογράφο Can Dündar στη σύνοδο ολομέλειας της 26ης Απριλίου. Ο πρώην αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet, που ζει σήμερα στην εξορία, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμείνει δίπλα στην Τουρκία και τον τουρκικό λαό για την υποστήριξη της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας.

Η συζήτηση της ΕΟΚΕ αξιολόγησε επίσης τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία, αλλά και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.   Ο πρόεδρος της ΕΟΚΕ Γιώργος Ντάσης  δήλωσε μάλιστα σχετικά, απευθυνόμενος στον καλεσμένο ομιλητή πως "ο αγώνας σας είναι ο αγώνας μας και αυτή η έκκληση για την προάσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας είναι σημαντική και ελπίζω ότι θα ακουστούν από τις κυβερνήσεις μας, τα εθνικά κοινοβούλια και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο".  

Η μεγαλύτερη φυλακή για τους δημοσιογράφους

"Η Τουρκία αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη φυλακή για τους δημοσιογράφους σήμερα ", συμπλήρωσε ο Can Dündar. "Η Ευρώπη μπορεί να χρειαστεί την Τουρκία, αλλά αν εξακολουθεί να αποδίδει μεγάλη σημασία στην ελευθερία της σκέψης και του Τύπου, θα πρέπει να υποστηρίξει τον τουρκικό λαό. Η Ευρώπη δεν πρέπει να εγκαταλείψει τις αξίες της προς όφελος βραχυπρόθεσμων οφελών ή στόχων".

Ο Dündar, ο οποίος ήταν ένας από τους 5 φιναλίστ του Βραβείου Shakharov του 2016, συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2015, αφού η εφημερίδα του προέβη σε αποκαλύψεις για το λαθρεμπόριο όπλων της Τουρκίας στη Συρία. Τον Μάιο του 2016, καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών για την "αποκάλυψη κρατικών μυστικών" και επέζησε μιας προσπάθειας δολοφονίας την ίδια ημέρα. Ακόμα αντιμετωπίζει ένταλμα σύλληψης στην Τουρκία και σήμερα ζει εξόριστος στη Γερμανία.

back to top