Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό από τις διακοπές τους στην Κύπρο οι πλείστοι περιηγητές

  • Written by 
Ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό από τις διακοπές τους στην Κύπρο οι πλείστοι περιηγητές

• Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας Αναχωρήσεων Περιηγητών του ΚΟΤ

 

Ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό από τις διακοπές τους στην Κύπρο δήλωσαν η πλειοψηφία των περιηγητών που επισκέφθηκαν το νησί την περίοδο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2018, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας Αναχωρήσεων Περιηγητών του ΚΟΤ.

Η Έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, κατέδειξε επίσης πως οι λόγοι που οδήγησαν τους περιηγητές να διαλέξουν την Κύπρο για τις διακοπές τους την περίοδο αυτή εστιάζονται κυρίως στον ήλιο και τη θάλασσα, την ηρεμία και ελκυστικότητα του περιβάλλοντος, τη φιλοξενία των κατοίκων, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό, ενώ σημαντικό είναι και το μερίδιο που δήλωσε ότι επέλεξε την Κύπρο επειδή την έχει επισκεφτεί ξανά στο παρελθόν (28%) ή λόγω σύστασης από φίλους/οικογένεια (24%).

Οι περιηγητές της υπό αναφορά περιόδου εμφανίζονται σε μεγάλο βαθμό ικανοποιημένοι από τις διακοπές τους με μερίδιο 62% να δηλώνει πλήρως ικανοποιημένο (βαθμός αξιολόγησης 5 από τα 5) από τη συνολική εμπειρία, και μερίδιο 35% να αξιολογεί την ικανοποίηση με βαθμό 4 από τα 5. Το μερίδιο που αξιολόγησε τη συνολική εμπειρία με βαθμό 1 ή 2 από τα 5, ήταν μόλις 0,2%. Συγκριτικά καλύτερη ήταν η αξιολόγηση της φιλοξενίας που απόλαυσαν οι περιηγητές ενώ χειρότερη ήταν η αξιολόγηση του δομημένου περιβάλλοντος και των ευκαιριών διασκέδασης. Τα αποτελέσματα είναι σε μεγάλο βαθμό συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα συμπεράσματα της έρευνας το 2017.

Από τους περιηγητές της υπό αναφορά περιόδου, 95,8% διέμεινε αποκλειστικά στις ελεύθερες περιοχές, 2,2% διέμεινε αποκλειστικά στα κατεχόμενα, ενώ μερίδιο 2,0% διέμεινε τόσο στις ελεύθερες όσο και στις κατεχόμενες περιοχές. Τα ποσοστά δεν παρουσιάζουν σοβαρή διαφοροποίηση σε σχέση με τα στοιχεία της καλοκαιρινής περιόδου 2017 στην οποία υπολογίστηκε το ποσοστό που είχε διαμείνει αποκλειστικά στις ελεύθερες περιοχές στο 94,5%, το μερίδιο που διέμεινε αποκλειστικά στα κατεχόμενα 3,5% και το μερίδιο που διέμεινε και στις δύο περιοχές 1,9%. Το μερίδιο που διέμεινε αποκλειστικά στα κατεχόμενα ήταν μεγαλύτερο στην περίπτωση των περιηγητών από τη Γερμανία (6,7%) σε αντίθεση με τα στοιχεία του 2017 όταν η έρευνα είχε καταδείξει τους περιηγητές από το Ισραήλ (10,0%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (5,8%) να επιλέγουν αποκλειστική διαμονή στα κατεχόμενα.

Όσον αφορά στον τύπο καταλύματος διαμονής, 3 στους 4 περιηγητές διαμένουν σε αδειούχα ξενοδοχεία και άλλα οργανωμένα διαμερίσματα (συγκριτικά με 7 στους 10 το 2017). Το μερίδιο των περιηγητών της περιόδου αυτής που διέμεινε σε ενοικιαζόμενες επαύλεις ή διαμερίσματα ανήλθε σε 9,9% (14,6% το 2017) ενώ, όπως και το 2017, ένα μερίδιο 3,7% να δηλώνει διαμονή σε Airbnb καταλύματα.

Από τους περιηγητές που διέμειναν σε ξενοδοχεία και άλλα οργανωμένα διαμερίσματα, μερίδιο 25% επέλεξε διαμονή All Inclusive, ποσοστό το οποίο ήταν το ίδιο και το καλοκαίρι του 2017. Το ποσοστό αυτό να ήταν ψηλότερο στους περιηγητές από τις Σκανδιναβικές Χώρες (41%) και χαμηλότερο στους περιηγητές από την Ελλάδα (2%).

Από τους ερωτηθέντες, μερίδιο 85% δήλωσε ότι η Κύπρος ήταν η πρώτη επιλογή για τις διακοπές τους (συγκριτικά με 84% το 2017) με το υπόλοιπο 15% να δηλώνει ότι άλλη χώρα ήταν η πρώτη τους επιλογή και πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα (28%), η Ισπανία (14%), η Τουρκία (10%) η Ιταλία (9%) και άλλοι προορισμοί με μικρότερα ποσοστά.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο οι περιηγητές να προτείνουν την Κύπρο σε άλλους ως τουριστικό προορισμό, ένα μεγάλο ποσοστό 89% αξιολόγησαν με βαθμό 8, 9 ή 10 (σε κλίμακα 1 με 10) την πιθανότητα να το πράξουν χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των εθνικοτήτων των περιηγητών με εξαίρεση την περίπτωση των Βρετανών περιηγητών όπου το μερίδιο αυτό να αυξάνεται στο 94%.

Τέλος, στο ενδεχόμενο να επισκεφτούν ξανά την Κύπρο για διακοπές τα επόμενα 3 με 4 χρόνια, ποσοστό 92% απάντησε «Πιθανώς Ναι» / «Σίγουρα Ναι» με το μερίδιο να είναι ακόμη ψηλότερο στους περιηγητές από τη Ρωσία (96%) ενώ αντίθετα, μόνο 83% των περιηγητών από τις Σκανδιναβικές Χώρες απάντησε με τον τρόπο αυτό.

ΚΥΠΕ

back to top