Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Μια μαγευτική χορευτική εκδοχή της αγάπης από «Τα Μεγάλα Μπαλέτα»

  • Written by 
Μια μαγευτική χορευτική εκδοχή της αγάπης από «Τα Μεγάλα Μπαλέτα»

• Αυλαία στην κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση του Δήμου Λεμεσού

 

Γράφει: Δήμητρα Νικολάου*

Άνοιξε χθες βράδυ, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, η αυλαία της κορυφαίας πολιτιστικής διοργάνωσης του Δήμου Λεμεσού «Τα Μεγάλα Μπαλέτα», η οποία καθήλωσε τους θεατές παρουσιάζοντας μια μαγευτική χορευτική εκδοχή της αγάπης, ανάμεσα στο κλασικό μπαλέτο και το σύγχρονο χορό.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης, σε σύντομο χαιρετισμό του στην χθεσινή πρώτη φετινή παράσταση της πολιτιστικής διοργάνωσης είπε ότι η μεγάλη αυτή πολιτιστική διοργάνωση της Λεμεσού, η οποία ξεκίνησε το 2000, έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα ετήσιο θεσμό με διεθνή εμβέλεια.

«Μετά από 19 χρόνια οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει και μας επιτρέπουν να πραγματοποιήσουμε μια ιδιαίτερα ξεχωριστή παράσταση φέτος. Η φετινή παράσταση των μεγάλων μπαλέτων με τίτλο Belong, φιλοδοξεί να δώσει μια νέα καινοτόμο διάσταση στο θεσμό και να τον εισαγάγει σε μια νέα εποχή. Ο χορός είναι μια μορφή τέχνης, ιδιαίτερα αγαπητή και διαδεδομένη στην πόλη μας. Έχοντας μια πλούσια και μακροχρόνια παράδοση στον τομέα αυτό, πιστεύουμε ότι είναι καθήκον και υποχρέωση μας ως Δήμος Λεμεσού να στηρίζουμε την δουλειά των παιδιών μας που σταδιοδρομούν ως επαγγελματίες χορευτές. Πιστεύουμε ότι έφθασε η κατάλληλη στιγμή στο πλαίσιο του θεσμού των μεγάλων μπαλέτων να αναδειχθεί το αξιόλογο δυναμικό της Κύπρου και ιδιαίτερα της Λεμεσού, μέσα από παραστάσεις όπου θα συνυπάρχουν με ονόματα από το διεθνές στερέωμα», πρόσθεσε.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε, επίσης, ότι ως Δήμος Λεμεσού πιστεύουν πως η Κύπρος και ιδιαίτερα η Λεμεσός διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό και τις δυνατότητες που χρειάζονται ώστε να δώσει ένα σημαντικό, δικό της στίγμα στις τέχνες και στον πολιτισμό.  «Ελπίζουμε ότι οι φετινές παραστάσεις των Μεγάλων Μπαλέτων θα αποτελέσουν τροφή για στοχασμό και επανακαθορισμό της μέχρι τώρα θεώρησης για την κυπριακή πολιτιστική παραγωγή», σημείωσε

Κορυφαία ονόματα από το Βασιλικό Μπαλέτο

Στα «Μεγάλα Μπαλέτα» φιλοξενούνται κορυφαία ονόματα από το Βασιλικό Μπαλέτο (Cesar Corrales), το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας (Kateryna Khaniukova) και το Κρατικό Μπαλέτο της Βιέννης (Denys Cherevychko και Μaria Iakovleva), Κύπριοι καλλιτέχνες που διαπρέπουν στην παγκόσμια σκηνή του χορού, καθώς και μια ομάδα ταλαντούχων Κυπρίων χορευτών της νεότερης γενιάς.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της φετινής παραγωγής ανέλαβε ο διεθνώς καταξιωμένος χορευτής και χορογράφος Λάμπρος Λάμπρου, ο οποίος με την πολυετή εμπειρία του και την πολύτιμη καθοδήγησή του επιχειρεί μέσα από το «Belong» να δώσει νέα πνοή στο θεσμό των Μεγάλων Μπαλέτων.

Ντουέτο Cesar Corrales και Kateryna Khaniukova

Χθες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Κύπρο σε ντουέτο, ο Cesar Corrales πρώτος σολίστ του Royal Ballet μαζί με την Kateryna Khaniukova - σολίστα του English National Ballet, καθώς και ο Denys Cherevychko και η Maria Yakovleva - σολίστες της Κρατικής Σκηνής Χορού της Βιέννης. Και πραγματικά το αποτέλεσμα των ντουέτων αυτών εξαιρετικό, εντυπωσιακό, που με τις τεχνικές και ερμηνευτικές ικανότητες των χορευτών καθήλωναν τον βλέμμα του θεατή και τον παρέσερναν σε ένα μαγικό κόσμο βγαλμένο από παραμύθι, και δικαίως δέχθηκαν το πιο θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Άλλοι συντελεστές                                                                                                                                                     

Στα Love Duets συμμετείχαν οι χορευτές Abigail Mattox και Adam Ashcroft, Ναστάζια Φιλίππου και Anthony Bachelier, Αναστασία Πασχάλη και Claudio Cangialosi, Άννα Μαρία Παπαϊακώβου και Σωτήρη Παναγούλια, Jean-Blaise Druenne και Ναταλία Κρέκου, Μελίνα Σοφοκλέους και Πάνο Μαλακτό.

Στο Bolero ρεσιτάλ επιδεξιότητας και απαράμιλλου πάθους συμμετείχαν οι χορευτές Αλεξάνδρα Πολίτη, Γιάννης Οικονομίδης, Ήβη Χατζηβασιλείου, Κατερίνα Τυλληρίδου, Νικόλας Σιήκκης, Πάνος Μαλακτός, Ρεγγίνα Μαρκίδου, Σαμάνθα Μωυσή, Σωτήρης Παναγούλιας και Βίκυ Κάλλα.

Η πολιτιστική διοργάνωση Τα Μεγάλα Μπαλέτα, έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  Νίκου Αναστασιάδη.

Στις 20:30 σήμερα δίνεται η τελευταία παράσταση, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού.

* ΚΥΠΕ

back to top