Menu
5 Μάη 1818- Καρλ Μαρξ

5 Μάη 1818- Καρλ Μαρξ

• Σαν σήμερα, 5 Μάη του 1...

Άμεση φορολόγιση του πλούτου

Άμεση φορολόγιση του πλούτου

Αίτημα της Κοινωνίας για ...

Εργαζόμενος συνένοχος;

Εργαζόμενος συνένοχος;

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Κ...

Για την Θρησκεία

Για την Θρησκεία

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλο...

Κυπριακό: Νέες επαφές με ζητούμενο τους όρους της διχοτόμησης...

Κυπριακό: Νέες επαφές με ζητούμενο …

• ...και πλαίσιο τις διερ...

“Δεν θέλω το ακαταδίωκτο, με θίγει” - Υπουργοί νοιάζονται μόνο για την “εκλογική τους πελατεία”

“Δεν θέλω το ακαταδίωκτο, με θίγει”…

• Ο καθηγητής, μέλος της ...

Γνωμολαγνεία

Γνωμολαγνεία

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Τ...

Οι αρνητές του εμβολιασμού

Οι αρνητές του εμβολιασμού

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Η κληρονομιά μας σε σταυροδρόμι…

Η κληρονομιά μας σε σταυροδρόμι…

• Η Μνημειακή αναφορά μας...

Πάμε στην Πενταμερή για Πύρρειο νίκη;

Πάμε στην Πενταμερή για Πύρρειο νίκ…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

Prev Next

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν θέλουν καμία προβολή της Χρυσής Αυγής

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν θέλουν καμία προβολή της Χρυσής Αυγής

* Άρχισαν στάσεις εργασίας από χθες Σάββατο

 

Από χθες Σάββατο, και κάθε φορά που η ΕΡΤ θα προγραμματίζει την προβολή του έργου του κόμματος της Χρυσής Αυγής, οι εργαζόμενοί της θα πραγματοποιούν στάσεις εργασίας του, ώστε η μετάδοση να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, που είναι το συνδικαλιστικό τους όργανο, έχουν αγωνιστεί προκειμένου η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση «να είναι η φωνή της κοινωνίας και όχι κάθε ναζιστικού μορφώματος», και τάσσονται αλληλέγγυοι «με όσους διαμαρτύρονται επανειλημμένα ενάντια στην προβολή της ΧΑ».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΚΥΠΕ από την Αθήνα, η διοίκηση της ΕΡΤ έχει τη θέση ότι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα και πρέπει να προβάλλονται, αλλά οι εργαζόμενοι έχουν διαφορετική άποψη.

Καλούν, μέσω της ανακοίνωσής τους, τη διοίκηση της ΕΡΤ «να εναρμονιστεί πρωτίστως με την κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς, με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ΕΡΤ, τις αποφάσεις της Βουλής, εκείνες του Προέδρου της Δημοκρατίας, που δεν τους καλεί στα συμβούλια των πολιτικών αρχηγών, και επιπλέον να μην ξεχνά ότι αυτή τη στιγμή δικάζεται η Χρυσή Αυγή σαν εγκληματική συμμορία με τάγματα εφόδου που ευθύνονται για δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις και ότι ο Πρόεδρός της Νίκος Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Ουδείς Κύπριος πολιτειακός και πολιτικός αξιωματούχος συναντήθηκε με την Χρυσή Αυγή

Επίσης, σημειώνεται ότι και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και οι ηγέτες όλων των κομμάτων που μέχρι στιγμής έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα για επαφές με πολιτικούς και πολιτειακούς εκπροσώπους του έθνους, δεν έχουν συναντηθεί με στελέχη ή και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη του εθνικιστικού κόμματος, όπως το ίδιο αυτοπροσδιορίζεται, αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός του, τελούν υπό κατηγορία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Είχαν τεθεί υπό κράτηση στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά επειδή παρήλθε το διάστημα των 18 μηνών πέραν του οποίου δεν επιτρέπεται να παραμένει κάποιος προφυλακισμένος παρά μόνο εάν έχει αρχίσει η δίκη του, κάτι που δεν συνέβη, αφέθησαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Κατά νόμον, επομένως, παραμένουν υπό κατηγορίαν, αλλά δεν έχουν ακόμα δικαστεί. 

Εχθροί της δημοκρατίας

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πιστεύουν ότι αυτοί και η διοίκησή της «πρέπει να δώσουν ένα δυνατό μήνυμα για το ρόλο και το χρέος που έχουν στον αγώνα κατά του φασισμού και του ρατσισμού».

Χαρακτηρίζουν τους Χρυσαυγίτες «εχθρούς της δημοκρατίας», και επιμένουν στη μη μετάδοση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση καμία κομματική δραστηριότητά τους.

Από την άλλη, η Χρυσή Αυγή, δια του αρχηγού της κ. Μιχαλολιάκου, δηλώνει ότι είναι απαράδεκτος ο αποκλεισμός του τρίτου κόμματος της Βουλής, τόσο από την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση, όσο και από την ενημέρωση που δίδεται από τον Πρωθυπουργό και αρμόδιους υπουργούς στα κόμματα για τα εθνικά θέματα της χώρας.

Την περίοδο αυτή, είναι σε εξέλιξη η δίκη του κατηγορούμενου για την δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, το Σεπτέμβριο του 2013, στο Κερατσίνι, προάστιο του Πειραιά. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, που παραδέχτηκε ότι τον σκότωσε μαχαιρώνοντάς τον, είναι μέλος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αλλά δηλώνει στο δικαστήριο ότι έδρασε αφ’ εαυτού, και όχι κατόπιν εντολών και καθοδήγησης από το κόμμα, κάτι που αμφισβητούν, προσκομίζοντας στοιχεία και μάρτυρες, οι συνήγοροι κατηγορίας.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top