Menu
Η κρίση του πολιτικού συστήματος και το ΑΚΕΛ

Η κρίση του πολιτικού συστήματος κα…

Από Ανδρέα Θεοφάνους* Όπ...

Ελληνική κυβέρνηση: Σιγή ασυρμάτου για την αποθήκευση και φύλαξη δεκάδων κοντέινερ με επικίνδυνο πολεμικό υλικό των ΗΠΑ

Ελληνική κυβέρνηση: Σιγή ασυρμάτου …

• «Δεν υπάρχει δωρεάν γεύ...

Αθλητισμός, δικαίωμα για όλους!

Αθλητισμός, δικαίωμα για όλους!

Από Γιώργος Γεωργίου* Ο ...

Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η φωνή της Ρωμιοσύνης

Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η φωνή της Ρω…

Σαν σήμερα, 7 Απριλίου 20...

Ιμάμογλου - Κ’οσσοβο - Κύπρος: Εθελούσια πολιτική τύφλωση

Ιμάμογλου - Κ’οσσοβο - Κύπρος: Εθελ…

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Ρημέηκ...

Ρημέηκ...

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Καλά...

Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει - Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού

Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει…

Του Κώστα Γουλιάμου* Σε...

«Αμάλθεια» και Κυπριακό...

«Αμάλθεια» και Κυπριακό...

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να σαλπίσουμε πανευρωπαϊκή αντεπίθεση

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό στην Ελλάδα …

Του Δημήτρη Κουτσούμπα* ...

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για μια μεγάλη πανευρωπαϊκή αντεπίθεση!

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για μια μεγά…

• Πολιτική συγκέντρωση το...

Prev Next

Οι βρετανικές βάσεις στις κατευθύνσεις για τη διαπραγμάτευση του Brexit

Οι βρετανικές βάσεις στις κατευθύνσεις για τη διαπραγμάτευση του Brexit

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέδωσε χθες τις κατευθυντήριες γραμμές της διαπραγμάτευσης σε συνέχεια της κοινοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου βάσει του άρθρου 50 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες. Η σχετική επίσημη διαδικασία διήρκεσε μόνο 60 δευτερόλεπτα. Το σημαντικό για την Κύπρο είναι ότι οι κατευθυντήριες αυτές γραμμές αφορούν μεταξύ άλλων και το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στο νησί. Όχι, όμως, για την αποχώρησή τους, αλλά αναφέροντας ότι: η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναγνωρίσει διμερείς συμφωνίες και ρυθμίσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι συμβατές με το Δίκαιο της Ένωσης, "ιδίως όσον αφορά τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν ή εργάζονται στις περιοχές των Κυρίαρχων Βάσεων"...

Όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής του ΚΥΠΕ, Θάνος Αθανασίου, οι κατευθυντήριες γραμμές προβλέπουν διαπραγμάτευση σε δύο φάσεις, προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, αντιμετώπιση των σχετικών δαπανών, μελλοντικές συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών, προϋποθέσεις πρόσβασης στην ενιαία αγορά και μετεγκατάσταση των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 σημείωσε ότι "στις 29 Μαρτίου 2017, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έλαβε την ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρατόμ, πράγμα που επιτρέπει την έναρξη διαπραγματεύσεων όπως προβλέπεται στη Συνθήκη".

Έφερε, λένε, “στην Ευρώπη ειρήνη και ευημερία”...

"Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έφερε στην Ευρώπη ειρήνη και ευημερία και επέτρεψε ένα πρωτοφανές επίπεδο και πεδίο συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο. Ως εκ τούτου, ο γενικός στόχος της Ένωσης στις διαπραγματεύσεις αυτές θα είναι η διαφύλαξη των συμφερόντων της, των πολιτών της, των επιχειρήσεων της και των κρατών μελών της ".

Ειδικότερα, οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεσμεύονται για τη διατήρηση της ακεραιότητας της ενιαίας αγοράς αποκλείουν τη συμμετοχή βάσει μιας τομεακής προσέγγισης. Μια χώρα μη μέλος της Ένωσης που δεν εκπληρώνει τις ίδιες υποχρεώσεις με ένα μέλος δεν μπορεί να έχει τα ίδια δικαιώματα και να απολαμβάνει τα ίδια οφέλη με ένα μέλος.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει την ικανοποίησή του για την αναγνώριση από τη βρετανική κυβέρνηση ότι οι τέσσερις ελευθερίες της ενιαίας αγοράς είναι αδιαίρετες και ότι δεν μπορεί να υπάρξει προσέγγιση α λα καρτ. Η Ένωση θα διατηρήσει την αυτονομία της όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων καθώς και το ρόλο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σταδιακή προσέγγιση...

Η προσέγγιση θα είναι "σταδιακή" με στόχο "να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερη σαφήνεια και ασφάλεια δικαίου στους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τα ενδιαφερόμενα μέρη και τους διεθνείς εταίρους σχετικά με τα άμεσα αποτελέσματα της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση, θα διευθετήσει την αποδέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση και από όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν ή από δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί ως κράτος μέλος".

"Οι κατευθυντήριες γραμμές ορίζουν ότι μια συμφωνία σχετικά με μια μελλοντική σχέση μεταξύ της Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να οριστικοποιηθεί και να ολοκληρωθεί μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο γίνει τρίτη χώρα". Το άρθρο 50 ΣΕΕ απαιτεί να ληφθεί υπόψη το πλαίσιο για το μέλλον του. Για το σκοπό αυτό πρέπει να προσδιοριστεί μια συνολική κατανόηση σχετικά με το πλαίσιο για τη μελλοντική σχέση κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης φάσης των διαπραγματεύσεων βάσει του άρθρου 50 της ΣΕΕ.

Το διετές χρονοδιάγραμμα που ορίζεται στο άρθρο 50 της ΣΕΕ λήγει στις 29 Μαρτίου 2019.

Συμφωνία αμοιβαίων εγγυήσεων

Η παράγραφος 8 ορίζει ότι "το δικαίωμα κάθε πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μελών της οικογένειάς του να ζει, να εργάζεται ή να σπουδάσει σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ αποτελεί θεμελιώδη πτυχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μαζί με άλλα δικαιώματα που προβλέπει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει διαμορφώσει τις ζωές και τις επιλογές εκατομμυρίων ανθρώπων.”

Θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία αμοιβαίων εγγυήσεων για την προστασία του καθεστώτος και των δικαιωμάτων που απορρέουν από το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την ημερομηνία αποχώρησης, των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου και των οικογενειών τους που πλήττονται από την απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση. Αυτό θα αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα των διαπραγματεύσεων.

Οι εγγυήσεις, λένε οι 27, πρέπει να είναι αποτελεσματικές, εκτελεστές, αμερόληπτες και περιεκτικές, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος απόκτησης μόνιμης κατοικίας μετά από μια συνεχή πενταετή περίοδο νόμιμης διαμονής μέσω απλών και απλών διοικητικών διαδικασιών.

Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να αποβλέπουν στην αποφυγή νομικού κενού

Στην παράγραφο 9 επισημαίνεται ότι "η εγκατάλειψη της Ένωσης θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εμπορεύονται και λειτουργούν με τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ηνωμένου Βασιλείου που εμπορεύονται και λειτουργούν στην Ένωση. Παρομοίως, μπορεί να επηρεάσει όσους έχουν συνάψει συμβάσεις και επιχειρηματικές συμφωνίες ή συμμετέχουν σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση την υπόθεση της συνέχισης της ένταξης της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να αποβλέπουν στην αποφυγή νομικού κενού όταν οι Συνθήκες παύσουν να εφαρμόζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και, στο μέτρο του δυνατού, να αντιμετωπίζουν τις αβεβαιότητες".

Μια ενιαία δημοσιονομική διευθέτηση - συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων που απορρέουν από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, καθώς και εκείνων που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης (ΕΤΑ) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) - πρέπει να διασφαλίζει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το σύνολο της περιόδου ένταξης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ένωση. Ο διακανονισμός πρέπει να καλύπτει όλες τις αναλήψεις υποχρεώσεων καθώς και τις υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων των ενδεχόμενων υποχρεώσεων.

Το ζήτημα της Ιρλανδίας και οι βάσεις στην Κύπρο

Το ζήτημα της Ιρλανδίας εξετάζεται στην παράγραφο 11. "Η Ένωση έχει υποστηρίξει με συνέπεια τον στόχο της ειρήνης και της συμφιλίωσης που κατοχυρώνεται στη συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής σε όλα τα μέρη της και θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει και να προστατεύει τα επιτεύγματα, τα οφέλη και τις δεσμεύσεις της Ειρηνευτικής Διαδικασίας. Δεδομένης της μοναδικής κατάστασης που επικρατεί στη νήσο της Ιρλανδίας, θα απαιτηθούν ευέλικτες και ευφάνταστες λύσεις, μεταξύ άλλων με στόχο την αποφυγή ενός σκληρού συνόρου, με παράλληλο σεβασμό της ακεραιότητας της έννομης τάξης της Ένωσης. Θα πρέπει επίσης να αναγνωρίσει τις υπάρχουσες διμερείς συμφωνίες και διακανονισμούς μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας που είναι συμβατές με το δίκαιο της ΕΕ", σημειώνεται.

Τέλος, το ζήτημα των στρατιωτικών βάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο ορίζεται στην παράγραφο 12, η οποία αναφέρει ότι "η Ένωση πρέπει να συμφωνήσει με το Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά τις ρυθμίσεις όσον αφορά τις περιοχές των Κυρίαρχων Βάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο και να αναγνωρίσει στο πλαίσιο αυτό διμερείς συμφωνίες και διακανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι συμβατά με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως όσον αφορά τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν ή εργάζονται στις Περιοχές των Κυρίαρχων Βάσεων".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top