Menu
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Κύπρος

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Κύπρος

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισρα…

• Χτυπήθηκε η μεγαλύτερη ...

Το ... μαντείο της MONOPOLI

Το ... μαντείο της MONOPOLI

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ηθελ...

Σάμιουελ Μπέκετ: Ένας αναμορφωτής του θεάτρου

Σάμιουελ Μπέκετ: Ένας αναμορφωτής τ…

Σάμιουελ Μπέκετ, Ιρλανδός...

Μέση Ανατολή: «Λάδι στη φωτιά» της έντασης από το κράτος  - δολοφόνο του Ισραήλ

Μέση Ανατολή: «Λάδι στη φωτιά» της …

«Λάδι στη φωτιά» της έντα...

Η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει Καβάφη

Η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει Καβάφη

Σαν σήμερα,  13 Απριλίου ...

Το Ισραήλ βομβαρδίζει Γάζα και Λίβανο

Το Ισραήλ βομβαρδίζει Γάζα και Λίβα…

Δολοφονική επίθεση Ισραηλ...

Όταν ο βασιλιάς Εδουάρδος Β΄ απαγόρευσε το ποδόσφαιρο στο Λονδίνο

Όταν ο βασιλιάς Εδουάρδος Β΄ απαγόρ…

Από Ανδρέας Δενεζάκης* Α...

75 χρόνια ΝΑΤΟ και Ελλάδα

75 χρόνια ΝΑΤΟ και Ελλάδα

Από Γιάννης Ντουνιαδάκης*...

Θάνος Μικρούτσικος: Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία

Θάνος Μικρούτσικος: Χόρεψε πάνω στο…

Ο Θάνος Μικρούτσικος γενν...

Prev Next
eKypros

eKypros

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

• Χτυπήθηκε η μεγαλύτερη αεροπορική βάση του Ισραήλ • «Πράσινο φώς» στο Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ για αντίποινα στο Ιράν

 

Επίθεση με drones, πυραύλους cruise και βαλλιστικούς, εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ την νύχτα του Σαββάτου 13 προς Κυριακή 14 Απρίλη, σηματοδοτώντας μια επικίνδυνη κλιμάκωση που μπορεί να οδηγήσει ανά πάσα στιγμή σε γενίκευση της σύγκρουσης στην ευρύτερη περιοχή.

Η επιχείρηση «Αληθινή Υπόσχεση» ξεκίνησε με την εξαπόλυση εκατοντάδων drones από το Ιράν προς το Ισραήλ, πυραύλων κρούζ και βαλλιστικών πυραύλων, λίγο μετά τις 11 μ.μ., ως απάντηση στον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στην Δαμασκό την 1η Απρίλη.

Το ... μαντείο της MONOPOLI

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ*

Ηθελα να 'ξερα τι χρησμούς θα περιέχει το καινούργιο παιχνίδι της Μονόπολης, που τώρα στήνεται, πίσω από fora σαν αυτό των Δελφών, που προωθούν ...μη κερδοσκοπικά καινοτόμες ιδέες για την οικονομία στην Ευρώπη, στη Μεσόγειο ή όπου αλλού. Δεν ξέρω μάλιστα αν θα μπορούν να το παίζουν οι αγεωγράφητοι, που δε θα ξέρουν που πέφτει το Κόσοβο ή το Ντονμπάς, κι αν συμφέρει ο τουρισμός ή ο αγροτοτουρισμός, ή και τα καζίνα ακόμα, σε τέως και νυν και αεί εμπόλεμες περιοχές. Οι απορίες μου γεννήθηκαν ακούγοντας όσα είπε στους Δελφούς ο ιλαροτραγικός πολέμαρχος της Ουκρανίας, που έστησε ως πετυχημένος κωμικός μια χρονιά ένα κόμμα, την επόμενη κέρδισε τις εκλογές, που δεν θα ξαναγίνουν φέτος στη λήξη της πενταετούς θητείας του, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στη χώρα του. Ο Ζελένσκι προσπάθησε να πείσει τους ΝΑΤΟικούς χορηγούς του ότι θα πάνε στράφι οι επενδύσεις τους αν δεν του δώσουν καινούργια πολεμικά παιχνίδια, και η αξία της γης τους στη Μονόπολη θα πέσει, γιατί τα ζάρια είναι πειραγμένα από τους Ρώσους.

Σάμιουελ Μπέκετ: Ένας αναμορφωτής του θεάτρου

Σάμιουελ Μπέκετ, Ιρλανδός λογοτέχνης, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, ένας από τους αναμορφωτές του σύγχρονου θεάτρου.

Ο Μπέκετ γεννήθηκε, σαν σήμερα, στις 13 Απριλίου του 1906. Σπούδασε γαλλικά, ιταλικά και αγγλικά στο Trinity College στο Δουβλίνο από το 1923 έως το 1927.  Γνώρισε το Ιρλανδό συγγραφέα Τζέιμς Τζόις, όταν διορίστηκε ως καθηγητής αγγλικών στην Ecole Normale Supérieure στο Παρίσι.  Η γνωριμία αυτή τον επηρέασε πολύ.

Μέση Ανατολή: «Λάδι στη φωτιά» της έντασης από το κράτος  - δολοφόνο του Ισραήλ

«Λάδι στη φωτιά» της έντασης στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να ρίχνει το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, έχοντας την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ, απειλώντας με γενίκευση της σύγκρουσης στην ευρύτερη περιοχή.

Το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν το φορτηγό πλοίο πορτογαλικής σημαίας MSC Aries, που «συνδέεται με το Ισραήλ», στα Στενά του Ορμούζ.

Subscribe to this RSS feed