Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Πρώτη φορά απεργία στα McDonald’s στην Βρετανία

  • Written by 
Πρώτη φορά απεργία στα McDonald’s στην Βρετανία

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βρετανία απεργία στην αλυσίδα fast food McDonald`s, καθώς οι εργαζόμενοι σε δύο εστιατόρια διαμαρτύρονται για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας τους.

Την απεργία στηρίζει το συνδικάτο του τομέα της εστίασης της Βρετανίας, το Bakers, Food and Allied Workers Union (BFAWU), και αφορά δύο εστιατόρια ΜcDonald`s στο Κέμπριτζ και το Κρέιφορντ.

Περίπου 40 εργαζόμενοι συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση και αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Γουέστμινστερ, μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο. Διαμαρτύρονται για τους πολύ χαμηλούς μισθούς τους και τις κακές συνθήκες εργασίας τους, καθώς έχουν προσληφθεί με συμβόλαια μηδενικών ωρών, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είναι εξασφαλισμένο κάποιο ωράριο, αλλά ούτε και συγκεκριμένος μισθός.

Οι εργαζόμενοι ζητούν μισθό τουλάχιστον 10 λίρες την ώρα και περισσότερη ασφάλεια αναφορικά με τις ώρες εργασίας. "Εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι σε αλυσίδες fast food, όπως η McDonald`s, αναγκάζονται να υποστούν κακές συνθήκες εργασίας, δραστικές μειώσεις στον αριθμό ωρών εργασίας καθώς και παρενοχλήσεις στον χώρο εργασίας τους", καταγγέλλει ο Πρόεδρος του BFAWU ναν Χόντσον.

Από την πλευρά της η McDonald`s απάντησε ότι η απεργία αφορά μόλις 14 άτομα και ότι έχει σχέση με τις πρόσφατες προτάσεις της για νέα συμβόλαια. Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι οι εργαζόμενοί της πλέον μπορούν να επιλέγουν μεταξύ ενός ευέλικτου συμβολαίου, κάτι που προτίμησε η πλειονότητα των εργαζόμενων, ή ενός σταθερού συμβολαίου που ορίζει κατώτατο όριο εγγυημένων ωρών εργασίας.

Με παρουσία στη Βρετανία από το 1974, η αλυσίδα McDonald`s διαθέτει 1.200 εστιατόρια στη χώρα, όπου εργάζονται περίπου 85.000 άνθρωποι.

back to top