Menu
Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μπαίνει σε λειτουργία

Νταχάου: Μάρτης 1933 - Το πρώτο στρ…

• Γερμανοί κομμουνιστές κ...

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίνδυνη κλιμάκωση και συνεχόμενα αντίποινα από το Ιράν

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Επικίν…

• Πλήγματα Αμερικανο-ισρα...

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Απ' το μπαλόνι στον τομογράφο

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ο κό...

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώπης για την επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ;

Τι κρύβει η αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ευρώ…

• Το κάλπικο αφήγημα ότι ...

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Πόλεμος ηγεμονίας και επεκτατισμού …

• Στόχος των ΗΠΑ η εξασθέ...

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομοκράτη με τον Τζένκινς Χαν ενώ για την «ευλογημένη Νέα Μέση Ανατολή» των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ χτυπά ξανά τη Συρία

Ο σφαγέας παρομοίασε το κράτος-τρομ…

• Την ίδια στιγμή ο Τραμπ...

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο

Επιπλέον 200 δισ. δολάρια...

Ανεπίστρεπτη πορεία

Ανεπίστρεπτη πορεία

Καθώς ο ιμπεριαλιστικός π...

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του Ιράν και οι προεκτάσεις

Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον του…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με κριτική στον Τραμπ

ΗΠΑ: Παραίτηση του διευθυντή του Κέ…

• «Το Ιράν δεν συνιστούσε...

Prev Next

Το πάντα, το κύπελλο και η... παρ’ ολίγον ζαβολιά!

  • Written by 
Το πάντα, το κύπελλο και η... παρ’ ολίγον ζαβολιά!

• Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στα βιβλιοπωλεία, το νέο βιβλίο του Κύπρου Κουρτελλάρη • Η παρουσίασή του θα γίνει από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Φίλιο Φυλακτού, στις 29 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης Α’

 

Τι μπορεί να φτιάξουν ένα ρούχινο πάντα, ένα κύπελλο, κάμποσα πιτσιρίκια της πρώτης τάξης του δημοτικού κι η δασκάλα τους, ένας κακός μάγος και μια καλή νεράιδα με την νεραϊδόσκονη της; Προσοχή: Μην πάει ο νους σας σε κάτι δύσκολο, σύνθετο και πολύπλοκο. Γιατί; Μα διότι είναι απλό:

Όλα αυτά, όταν τα βάλεις σε μια... τάξη, τα λούσεις με κάμποση νεραϊδόσκονη ανακατεμένη με μπόλικη αστερόσκονη και τα ντύσεις με μπόλικη... φαντασία, τι άλλο θα μπορούσαν να βγάλουν, εξόν από ένα... παραμύθι; Μάλιστα, ένα παραμύθι. Εμ πως: Γίνεται ποτέ να υπάρχουν μαζί σ’ ένα τόπο τόσα παιδιά -με μπόλικη φαντασία, μάλιστα- ένας μάγος και μια νεράιδα και να μην μυρίζει ο τόπος παραμύθι; Δεν γίνεται!

Ένα παραμύθι, λοιπόν, για παιδιά κάθε ηλικίας, με τίτλο “Το πάντα, το κύπελλο και η... παρ’ ολίγον ζαβολιά”, είναι το νέο βιβλίο του Κύπρου Κουρτελλάρη, το οποίο θα κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες στα βιβλιοπωλεία. Και στο οποίο τα πιτσιρίκια της πρώτης τάξης όχι μόνο έπαιξαν ρόλο πρωταγωνιστικό, αλλά έκαναν κι από πάνω κάμποσες ζωγραφιές και το έντυσαν με φαντασία περισσή!

Αυτό το παραμύθι, λοιπόν, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή, 29 του Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα. Που; Μα εκεί που βρίσκονται οι πρωταγωνιστές του παραμυθιού: Στο Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης Α’! Σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου.. Κι η παρουσίαση θα γίνει παρέα με τα παιδιά, τις δασκάλες και τους δασκάλους τους, τους γονείς, τους παππούδες και γιαγιάδες τους και όποιους άλλους θέλουν να μπουν στην παρέα αυτή. Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ κ. Φίλιος Φυλακτού.

Το νέο αυτό βιβλίο του Κύπρου Κουρτελλάρη έρχεται να προστεθεί σε μια πλειάδα άλλων βιβλίων και συγγραφικού του έργου. Συγγραφέας με μια πλατιά γκάμα ως προς το είδος και περιεχόμενο της βιβλιογραφίας που έχει μέχρι σήμερα παρουσιάσει, με το τελευταίο του έργο ο Κύπρος Κουρτελλάρης μπαίνει βαθύτερα στο παιδικό βιβλίο. Προηγήθηκε, ως γνωστό, η τρίτομη εικονογραφημένη σειρά “Ιστορίες τζιαι παροιμίες του παππού” τον Νοέμβρη του 2011. Ενδιάμεσα αυτών των δύο εκδοσεων, ο Κύπρος Κουρτελλάρης κυκλοφόρησε -τον Μάρτιο 2016- το βιβλίο “Υπηρετώνας την πατρίδα”.

back to top