Menu
Η βία ως παραγώμενο “προϊόν”

Η βία ως παραγώμενο “προϊόν”

του Γιάννη Ιωαννίδη Η Κο...

«Σ’ ευχαριστώ Γιάννη που ήμουν η δασκάλα σου... Εγώ σου έμαθα τραγουδάκια, εσύ κι η οικογένεια σου με διδάξατε μαθήματα ζωής»

«Σ’ ευχαριστώ Γιάννη που ήμουν η δα…

• Το αξιοσημείωτο μήνυμα ...

Τα ορφανά της πανδημίας...

Τα ορφανά της πανδημίας...

•Μέχρι τέλη Απριλίου 2021...

«Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω»*

«Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου …

Τις τελευταίες μέρες έχει...

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι νεκροί παγκόσμια!

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρ…

• Στα 194,4 εκ. τα κρούσμ...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιορτή μάσας, ντόπας, μίζας…

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιορτή μάσας, ντ…

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλο...

Η καπιταλιστική εκμετάλλευση είναι ασυμβίβαστη με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος

Η καπιταλιστική εκμετάλλευση είναι …

Του Γιάννη Πρωτούλη* Τον...

Χρ. Κατσαρίνη: «Έχω βρεθεί κυριολεκτικά, μια ανάσα μακριά από το να είμαι ένα ακόμα όνομα στην λίστα των γυναικοκτονιών»

Χρ. Κατσαρίνη: «Έχω βρεθεί κυριολεκ…

• Η συγκλονιστική ανάρτησ...

Οι δισεκατομμυριούχοι στο διάστημα κι αυτά που... κάποιοι αρνούνται να δουν και να γράψουν!

Οι δισεκατομμυριούχοι στο διάστημα …

• ...Και σερβίρουν στον κ...

Τόκιο: Η Coca-Cola πάει και με …κορωνοϊό

Τόκιο: Η Coca-Cola πάει και με …κορ…

Η τελετή έναρξης των ολυμ...

Prev Next

Το αργότερο μέχρι 28 Ιανουαρίου η εφαρμογή της κάρτας εισόδου/εξόδου στα σχολεία...

Το αργότερο μέχρι 28 Ιανουαρίου η εφαρμογή της κάρτας εισόδου/εξόδου στα σχολεία...

• Αλλά “το χαρτάκι που ονομάστηκε κάρτα εισόδου/εξόδου θα τυπωθεί από τους δασκάλους, θα κοπεί με τον χαρτοκόπτη, θα πλαστικοποιηθεί στο σχολείο κ.λπ. κ.λπ.”, δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ

 

Διαδικασία εισόδου/εξόδου υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στα σχολεία και ιδιαίτερα κατά την παραλαβή παιδιών πριν τη λήξη των μαθημάτων, αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού (φωτογραφία δεξιά), σημειώνοντας πως «το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προτρέχει και πάλι και απέστειλε εγκύκλιο για την “περιβόητη” κάρτα εισόδου/εξόδου».

Την αντίδραση του προέδρου της ΠΟΕΔ έφερε η εγκύκλιος του διευθυντή δημοτικής εκπαίδευσης Χρίστου Χατζηαθανασίου προς τους διευθυντές και διευθύντριες των δημοτικών σχολείων, δημόσιων νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων, σύμφωνα με την οποία η διαδικασία ελέγχου εισόδου και εξόδου των μαθητών και μαθητριών κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, μέσω της εισαγωγής του θεσμού της κάρτας εισόδου/εξόδου, για την τρέχουσα σχολική χρονιά, πρέπει να εφαρμοστεί στα σχολεία το αργότερο μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου 2019.

“Τις απόψεις μας και τις επιφυλάξεις μας τις εκφράσαμε ξεκάθαρα, όταν στην Επιτροπή Ασφάλειας και Υγείας τέθηκε το συγκεκριμένο θέμα”, αναφέρει ο κ. Φυλακτού και διερωτάται ποια η πρόσθετη αξία του για την ασφάλεια, χωρίς ψηλές περιφράξεις, θυροτηλεοράσεις και φρουρούς.

“Γι’ αυτό προτείναμε να εφαρμοστεί δοκιμαστικά σε μερικά σχολεία που πληρούν τα πιο πάνω και να καταγραφούν τα θετικά, τα αρνητικά κ.λπ.”, προσθέτει και σημειώνει πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού “απλώς προχωρεί και εξαγγέλλει!”.

“Το χαρτάκι που ονομάστηκε κάρτα εισόδου/εξόδου θα τυπωθεί από τους δασκάλους, θα κοπεί με τον χαρτοκόπτη, θα πλαστικοποιηθεί στο σχολείο κ.λπ. κ.λπ.", σημειώνει.

Το παράδοξο, προσθέτει, είναι ότι στην εγκύκλιο αναφέρεται ο υπεύθυνος τμήματος. "Ένας θεσμός που αμφισβητήθηκε τόσο από τον ίδιο τον Υπουργό" και που δεν υπάρχει ιδιαίτερα στα νηπιαγωγεία, καταλήγει ο κ. Φυλακτού.

Η εγκύκλιος του διευθυντή δημοτικής εκπαίδευσης

Στην εγκύκλιο σημειώνεται πως μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 9 Οκτωβρίου 2018, που αφορά στην εφαρμογή και βελτίωση των μέτρων ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μονάδες, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την έκδοση της κάρτας εισόδου/ εξόδου των εξουσιοδοτημένων ατόμων παραλαβής/ παράδοσης των μαθητών και μαθητριών από τις σχολικές μονάδες.

Στην εγκύκλιο επισυνάπτονται έντυπα για την υλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης κάρτας, και καλούνται οι Διευθυντές και οι Διευθύντριες να μεριμνήσουν αμέσως για την έκδοση των καρτών εισόδου/εξόδου, σύμφωνα με τα δεδομένα και τις διαδικασίες που αναφέρονται στην εγκύκλιο για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Όπως αναφέρεται "οποιαδήποτε διαφοροποίηση τυχόν χρειαστεί, σε περίπτωση που εντοπιστούν προβλήματα/αδυναμίες, θα εξεταστεί για την επόμενη σχολική χρονιά, 2019-2020".

Ο κ. Χατζηαθανασίου τονίζει στην εγκύκλιο πως "η καλλιέργεια κουλτούρας ασφάλειας στα σχολεία μας είναι πρωταρχικής και

ουσιώδους σημασίας. Η παροχή επαρκούς ασφάλειας και προστασίας στους μαθητές και στις μαθήτριες κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, λαμβάνοντας συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα για την ασφάλειά τους, ανάλογα με τις

ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε κάθε σχολική μονάδα, αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και για όλους τους εκπαιδευτικούς", σημειώνει.

Ως εκ τούτου, προσθέτει, "βασιζόμαστε στη συνεργασία σας για την επιτυχή εφαρμογή του μέτρου αυτού".

Οι Διευθυντές και οι Διευθύντριες ενθαρρύνονται όπως, στο τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, καταγράψουν και προωθήσουν στο Γραφείο Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας όποιες εισηγήσεις κρίνουν απαραίτητες, ώστε να γίνουν βελτιώσεις στο μέλλον.

Η εγκύκλιος κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους φορείς, μεταξύ άλλων στην ΠΟΕΔ, στην Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, στην Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων και στους Προέδρους Σχολικών Εφορειών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top