Menu
Ευρωζώνη: «Σκοτσέζικο ντους» για το κεφάλαιο οι προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας

Ευρωζώνη: «Σκοτσέζικο ντους» για το…

• Οι πολλές αβεβαιότητες ...

Ο διεθνής ταραξίας δεν θωπεύεται

Ο διεθνής ταραξίας δεν θωπεύεται

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Η ναζιστική ιδεολογία είναι σύμφυτη με το έγκλημα

Η ναζιστική ιδεολογία είναι σύμφυτη…

• Η υπόθεση της επίθεσης ...

Βρετανία: «Έκρηξη» χρεών για εκατομμύρια φτωχά νοικοκυριά

Βρετανία: «Έκρηξη» χρεών για εκατομ…

Περίπου 4 εκατομμύρια φτω...

Ορολογία ενοχικού σιέλου

Ορολογία ενοχικού σιέλου

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Χ...

Μάνος Χατζιδάκις: «Πιστεύω στο τραγούδι που μας αποκαλύπτει και μας εκφράζει εκ βαθέων»

Μάνος Χατζιδάκις: «Πιστεύω στο τραγ…

Σαν σήμερα, στις 23 Οκτωβ...

Η πράσινη μετάβαση, ο υπ. Οικονομκών, το κόστος και οι πραγματικές αλήθειες που δεν λέγονται...

Η πράσινη μετάβαση, ο υπ. Οικονομκώ…

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Δίωξη Μπογιόπουλου: «Διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου, το δικαίωμά σου να το λες» (Βολταίρος)

Δίωξη Μπογιόπουλου: «Διαφωνώ με αυτ…

του Γιώργου Ροΐδη* Σήμερ...

ΚΚΕ: Να βάλουμε το άλογο μπροστά από το κάρο!

ΚΚΕ: Να βάλουμε το άλογο μπροστά απ…

• Ειρήνη ασφάλεια - εδαφι...

Ένας ανατριχιαστικός χάρτης με τις …“αξίες” της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ένας ανατριχιαστικός χάρτης με τις …

Τις τελευταίες ώρες κυκλο...

Prev Next

Η Δημοκρατία απέναντι στον κόσμο του πραγματικού ψεύδους

Η Δημοκρατία απέναντι στον κόσμο του πραγματικού ψεύδους
Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλής

Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με χιλιάδες ετερόκλητα πλήθη διαμαρτυρομένων ανά τον κόσμο που εκπροσωπούν τον κόσμο των «λοκντάουν» επειδή οι θεωρίες τους αρνούνται να αποδεχθούν τις επιστημονικές λύσεις που δίδονται από μια σειρά επιστημονικών κέντρων και της υιοθέτησης του εμβολιασμού για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας Covid 19 και των μεταλλάξεων της.

Ένας αριθμός ανεμβολιαστων και σοβαρών ιδεολογιών διεθνούς ακτινοβολίας επιρρίπτουν την ευθύνη στις συλλογικές ευθύνες που πάρθηκαν κατά καιρούς από τις φιλελεύθερες κυβερνήσεις λόγω της εξοντωτικής λιτότητας, αποσάθρωση κοινωνικού κράτους κλπ.

Αυτές οι εκφραζόμενες πολιτικές δεν αρκούν και οδηγούν το κοινωνικό περιβάλλον στην απώλεια της εμπιστοσύνης στους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς θεσμούς που προήλθα από την οικονομική κρίση του 2008 και επεκτείνεται παγκόσμια καθημερινά μέσω των βλαβερών ψηφιακών δεικτών 5G ότι ο κορονοϊός είναι πολιτικό κατασκεύασμα.

Αυτές οι κινητοποιήσεις μέσω των ψηφιακών δικτύων 5G στοχεύουν στην αυτοϋπονόμευση και του σαμποταρίσματος του ίδιου συστήματος.

Αυτό το πολιτικό ψεύδος έχει μια μακρά πολιτική πορεία και υποστηρίχθηκε από τους στοχαστές Μακιαβέλλι, Νίτσε και Χάνα Αρεντ επειδή η πολιτική δράση σύμφωνα με αυτούς χωρίς τη χρήση του ψεύδους, δευδαισθήσεων, μύθων, αλλοίωσης της πραγματικότητας και ονείρων δεν μπορεί να επικρατήσει όπως και εκείνων των δεχθέντων από την Μαρκαρετ Θάτσερ για τον σύγχρονο καπιταλισμό και του αμερικάνικου ονείρου.

Αυτές οι αναπτυσσόμενες λογικές εκτοπίζουν τις πραγματικές αλήθειες και αποϊδεολογούν την μαχητικότητα γύρω από τα υπάρχοντα πολιτικά, οικονομικά, την άνιση κατανομή εξουσίας και των υπόλοιπων πόρων καθώς και εκείνης της υπερεξουσίας της τεχνολογίας που παραπλανά την κοινωνία.

Σήμερα, η απανταχού ανθρωπότητα μάχεται κατά των ψευδολογιών γύρω από τον αγώνα της κοινωνικής δικαιοσύνης των ανεπτυγμένων ιδεολογιών των τεχνοκρατικών ελίτ, του παραλογισμού γύρω από τον ανεμβολιασμό κλπ.

Η επικράτηση της λογικής του ψεύδους όπως υιοθετείται είναι μια γενικευμένη διαμάχη ενάντια στην Δημοκρατία επειδή ΄όλοι μας ζούμε σ’ ένα αβέβαιο όσο ποτέ, καθώς επίσης επισφαλή και παράξενο όπου τα όρια του ψεύδους και της αλήθειας που δεν είναι αρκετά ευδιάκριτα χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε λιγότερο πραγματικοί.

Στην μάχη κατά του πραγματικού ψεύδους, η μυθολογική του διάσταση είναι πιο θεαματική επειδή όλοι μας αναζητούμε συλλογικούς θυμούς που αφήνει πίσω της η λαίλαπα του καπιταλιστικού ορθολογισμού και εκείνες των φανταστικών σειρών:- χάκερ, ριζοσπαστικά video gamers κλπ.

Σύμφωνα με τον Κορνήλιο Καστορίδη θα πρέπει να διανοιχθούν προοδευτικά παράθυρα ενάντια στο επικροτούμενο χάος όπου θα γίνεται μια ευφαντασία και ριζοσπαστική κριτική ενάντια στο Πραγματικό Ψεύδος που παρεμποδίζει τον εμβολιασμό που παρόλο ξοδεύτηκα δισεκατομμύρια χρηματικά ποσά για επιστημονικές έρευνες και ανεύρεση εμβολίων για να αντιμετωπισθεί η φονική πανδημία που οδήγησε στην αξιακή ανατίμηση της ανθρώπινης ζωής.

Η αποδοχή της ανθρώπινης ζωής συνιστά και την αποδοχή της αξίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας που εμπίπτει στο όριο και στο ατομικό δικαίωμα που έχει ο καθένας μας να επιλέγει πως θα διαθέτει το σώμα του.

Όσοι αρνούνται αυτό το δικαίωμα στους συμπολίτες τους στρέφονται απόλυτα ενάντια στην υγεία και την ίδια ζωή των συμπολιτών τους που σχετίζεται άμεσα με το δικαίωμα στην ζωή και της αξίας της ανθρώπινης ζωής.

Οι αρνητές του εμβολιασμού που στηρίζονται στα κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα τους αγνοούν πλήρως τις συνέπειες που προασκούν οι αρνήσεις τους στους άλλους λόγω της μη εφαρμογής των κανόνων περί δημόσιας υγείας.

Αυτή η άρνηση κατά γενική ομολογία οφείλεται στον κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού, της υποτίμησης των αξιών της αλληλεγγύης της ηθικής της ευθύνης, του πολιτικού δεσμού και περιπλέον στην κρίση που διερχόμαστε από την λειτουργία των δημοκρατικών πολιτικών θεσμών που η λειτουργία τους δημιουργά την πολιτική συνείδηση και κατασπαράζει τον υποσιτισμό του καθενός μας που έγινε αποικία των αδηφάγων.

΄Όλες αυτές οι αναφερόμενες αδυναμίες κατατρώγουν την λειτουργία και εφαρμογή της δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ισότητας, εφαρμογή της δίκαιης δικαιοσύνης και δίκαιου κράτους όπου επιτρέπουν στους κάθε είδους κράχτες να αναπτύσσουν τους βαθιά κοινωνικούς διχασμούς τους που δολοφονούν ετσιθελικά με τις κατουποριστικές θέσεις τους, τους δημοκρατικούς πολιτικούς θεσμούς που απειλούνται από παντού λόγω της απουσίας ενός παγκόσμιου νέου κοινωνικού συμβολαίου για πιο δίκαιες και δημοκρατικές κοινωνίες.

Σ’ αυτές τις κρίσεις είναι επιβεβλημένος ένας ανανεωτικός ρόλος της Αριστεράς με σύγχρονες ιδέες και προτάσεις.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top