Menu
Ρόζα Παρκς: Πρώτη θέση στον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό

Ρόζα Παρκς: Πρώτη θέση στον αγώνα ε…

Σαν σήμερα, 24 Οκτωβρίου ...

Το σχολείο του σήμερα και του αύριο, με μια «ματιά» στο χθες…

Το σχολείο του σήμερα και του αύριο…

«(... ) πώς θα μπορέσουμε...

Ευρωζώνη: «Σκοτσέζικο ντους» για το κεφάλαιο οι προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας

Ευρωζώνη: «Σκοτσέζικο ντους» για το…

• Οι πολλές αβεβαιότητες ...

Ο διεθνής ταραξίας δεν θωπεύεται

Ο διεθνής ταραξίας δεν θωπεύεται

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Η ναζιστική ιδεολογία είναι σύμφυτη με το έγκλημα

Η ναζιστική ιδεολογία είναι σύμφυτη…

• Η υπόθεση της επίθεσης ...

Βρετανία: «Έκρηξη» χρεών για εκατομμύρια φτωχά νοικοκυριά

Βρετανία: «Έκρηξη» χρεών για εκατομ…

Περίπου 4 εκατομμύρια φτω...

Ορολογία ενοχικού σιέλου

Ορολογία ενοχικού σιέλου

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Χ...

Μάνος Χατζιδάκις: «Πιστεύω στο τραγούδι που μας αποκαλύπτει και μας εκφράζει εκ βαθέων»

Μάνος Χατζιδάκις: «Πιστεύω στο τραγ…

Σαν σήμερα, στις 23 Οκτωβ...

Η πράσινη μετάβαση, ο υπ. Οικονομκών, το κόστος και οι πραγματικές αλήθειες που δεν λέγονται...

Η πράσινη μετάβαση, ο υπ. Οικονομκώ…

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρ...

Δίωξη Μπογιόπουλου: «Διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου, το δικαίωμά σου να το λες» (Βολταίρος)

Δίωξη Μπογιόπουλου: «Διαφωνώ με αυτ…

του Γιώργου Ροΐδη* Σήμερ...

Prev Next

Εκδήλωση στη Σταυρολύπολη: Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι εγγύηση για το λαό...

Εκδήλωση στη Σταυρολύπολη: Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι εγγύηση για το λαό...

• ...Αντιπαλεύουν τον φασισμό και την εκμετάλλευση που τον γεννά (VIDEO)

 

«Ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος! Τσάκισε τον! Με οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα! Με δυνατό ΚΚΕ!». Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα έστειλαν οι Οργανώσεις Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με την μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση που διοργάνωσαν στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Τερψιθέας.

«Εδώ από την καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης στέλνουμε ηχηρό μήνυμα! Είμαστε εδώ που ο λαός, η νεολαία της Σταυρούπολης σήκωσαν ανάστημα απέναντι στις φασιστικές ομάδες. Εδώ σε αυτή την πλατεία που κλονίστηκε από τους χιλιάδες που διαδήλωσαν μαζικά, άμεσα, δημιουργώντας ένα ανθρώπινο ποτάμι. Εδώ που κρατήθηκε ψηλά το ηθικό και η τιμή της πόλης, όταν πολλοί λύσσαξαν και κοιτούσαν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις. Εμείς δηλώσαμε παρών! Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν και θα είναι εδώ! Εγγύηση για το λαό!», ξεκαθάρισε από την αρχή της ομιλίας του ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ (διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία). 

Η πολιτική συγκέντρωση ξεκίνησε με μουσικό πρόγραμμα, όπου ακούστηκαν δυνατά τα τραγούδια του αγώνα.

video:

Μουσικό πρόγραμμα στη συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Σταυρούπολη

Μετά την ομιλία του Θανάση Σγούρου έγινε πορεία στους δρόμους της Σταυρούπολης και αντήχησαν δυνατά τα συνθήματα. «Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε τον αγώνα, μαζί με το λαό και τη νεολαία, τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά», τόνισε ο Γιάννης Βασιλειάδης, γραμματέας της ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ όταν ολοκληρώθηκε η πορεία (δείτε εδώ το video). 

«Οι δολοφονικές επιθέσεις των ναζιστικών και φασιστικών ομάδων τις προηγούμενες μέρες, στη Δυτική Θεσσαλονίκη παίρνουν ακόμα μια απάντηση σήμερα εδώ μέσα από αυτή την μαζική συγκέντρωση», δήλωσε νωρίτερα ο  Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ (δείτε εδώ το video). 

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν και θα είναι εδώ!

video:

Πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Σταυρούπολη

Η ομιλία Θανάση Σγουρού

Παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία του Θανάση Σγούρου, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ:

video:

Ομιλία του Θ. Σγουρού στη συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Σταυρούπολη

Εδώ από την καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης στέλνουμε ηχηρό μήνυμα! Είμαστε εδώ που ο λαός, η νεολαία της Σταυρούπολης σήκωσαν ανάστημα απέναντι στις φασιστικές ομάδες. Εδώ σε αυτή την πλατεία που κλονίστηκε από τους χιλιάδες που διαδήλωσαν μαζικά, άμεσα, δημιουργώντας ένα ανθρώπινο ποτάμι.Εδώ που κρατήθηκε ψηλά το ηθικό και η τιμή της πόλης, όταν πολλοί λύσσαξαν και κοιτούσαν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις.

Εμείς δηλώσαμε παρών! Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν και θα είναι εδώ! Εγγύηση για το λαό!

Εδώ σε αυτά τα σχολεία μια μικρή μαθήτρια σήκωσε το ανάστημα της πιο ψηλά από το μπόι της, δείχνοντας τι θα πει μαγκιά. Έγινε για όλους μας όπως εύστοχα έγραψαν «η ανθρώπινη μορφή του αγώνα μας που προχωράει, με κόπο, κόντρα σε λυσσασμένα στόματα κι άσπλαχνα χέρια»!

Στην πόλη των εργατογειτονιών, των προσφύγων, των δολοφονημένων καπνεργατών, στην πόλη με τους χιλιάδες μικρούς και μεγάλους αγώνες, των δεκάδων νεκρών στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή δεν μπορεί να έχουν σπιθαμή γης οι φασίστες.

Εδώ στο Δήμο Παύλου Μελά που λίγα μέτρα πιο πάνω, στο πρώην στρατόπεδο, το χώμα είναι ποτισμένο με το αίμα των εκτελεσμένων κομμουνιστών, που έδωσαν τη ζωή τους απέναντι στο φασισμό, για μια ελεύθερη πατρίδα, με το λαό στην εξουσία. Σε αυτό το Δήμο δεν χωρά το φασιστικό δηλητήριο.

Με τους κομμουνιστές μπροστά έσπασε ο φόβος! Απομονώθηκαν από το λαό !

Δόθηκε μαζική απάντηση από το κίνημα, από τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, την ίδια τη μαθητική κοινότητα. Δε θα υποχωρήσουμε, δεν έχουν θέση οι φασίστες στις εργατογειτονιές, στα λαϊκά σπίτια, στα σχολεία που προσπαθούν να μορφωθούν μέσα από δυσκολίες τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών ! Εκεί έχουν θέση μόνο τα καθαρά πρόσωπα, τα καθαρά βλέμματα, αυτοί που δίνουν τον καθημερινό αγώνα του μεροκάματου, της επιβίωσης, αλλά και της καλύτερης ζωής. Έχουν θέση μόνο τα όνειρα, η προσδοκία για να κατακτήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε, όλα όσα πρέπει να έχει ο σύγχρονος άνθρωπος. Έχουν θέση μόνο αξίες και ιδανικά που κάνουν τον άνθρωπο να μπορεί να περπατά όρθιος με το κεφάλι ψηλά κόντρα στον ήλιο και όχι σκυφτός όπως η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η αγάπη για τον διαφορετικό άνθρωπο, η συντροφικότητα, ο αγώνας, το ανυπότακτο και ασυμβίβαστο πνεύμα, όλα όσα μπορούν να δώσουν δύναμη να αντιμετωπίσουμε την αδικία που γεννά αυτό το σύστημα. Όλα όσα μας κάνουν να γεμίζουν τα στήθη μας με καθαρό αέρα , όσα μας δίνουν ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Δεν έχουν θέση όμως, ούτε στις ομάδες της πόλης, γιατί όλες και ειδικά ο ΠΑΟΚ είναι ομάδες δεμένες με τον εργατικό λαϊκό κόσμο, με τον κόσμο της προσφυγιάς.

Κανένας εφησυχασμός από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας εδώ στις Δυτικές συνοικίες, η προκλητική δράση των φασιστικών ομάδων, η δολοφονική επίθεση απέναντι σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η επίθεση απέναντι σε μαθητές μέσα στο σχολείο αποδεικνύουν όσα έλεγε το ΚΚΕ αμέσως μετά την περσινή καταδίκη της ΧΑ: Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός! Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά! Ο αγώνας για να ηττηθεί οριστικά κι αμετάκλητα ο φασισμός κι οι παραφυάδες του δεν τελειώνει και δεν κρίνεται τόσο στις αίθουσες των δικαστηρίων, παρά την αυτονόητη και αναγκαία ποινική καταδίκη της ναζιστικής-εγκληματικής ΧΑ.

Γιατί δεν έφυγαν ποτέ όλες εκείνες οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φασισμό, που τον κρατούν ζωντανό!

Δεν έφυγαν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, όλα τα νήματα που συνδέουν απευθείας κομμάτια της αστικής τάξης με την ανάγκη ύπαρξης και δράσης των φασιστικών ομάδων. Είναι χαρακτηριστικές οι παρεμβάσεις παλιότερα της ΧΑ στη Βουλή για τα προνόμια στους εφοπλιστές, η δημιουργία δουλεμπορικών γραφείων, η επίθεση σε συνδικαλιστές-κομμουνιστές στο Πέραμα. Μόνοι τους αποκαλύπτονταν όταν έλεγαν: «Μπορούμε να εγγυηθούμε στους Έλληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ, θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια». Αλήθεια που ήταν όλοι αυτοί οι «Ελληναράδες» όταν ο λαός των Δυτικών πνιγόταν από τη δυσοσμία; Φαίνεται για κάποιους η λέξη ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ κάνουν «τζίζ». Βέβαια και η «πράσινη» ανάπτυξη χρειάζεται «μαύρα» δικαιώματα, οπότε αυτές οι δυνάμεις είναι για κάθε χρήση.

Δεν έφυγε η ανάγκη χτυπήματος του λαϊκού κινήματος. Είναι απαραίτητη για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Πως θα γίνει εφικτή η εφαρμογή του άθλιου νόμου για την κατάργηση του 8ωρου, αν οι εργαζόμενοι είναι συσπειρωμένοι στα σωματεία τους όπως αυτοί της e-food; Πως θα εφαρμοστούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι αν οι μαθητές οργανώνονται και είναι στο δρόμο, αν οι καθηγητές απεργούν μαζικά όπως ετοιμάζονται να κάνουν τη Δευτέρα; Γι αυτό και οι φασιστικές ομάδες εδώ στα Δυτικά, έβαλαν στο στόχο τους τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, εκλεγμένους μαθητές στο 15μελες.

Δεν έφυγε η ανάγκη περιορισμού της επιρροής των κομμουνιστών για το σύστημα. Ειδικά εδώ στις λαϊκές, εργατικές συνοικίες τους πιάνει κρύος ιδρώτας στη σκέψη ότι μπορεί η ανατρεπτική, επαναστατική ιδεολογία, οι πρωτοπόρες θέσεις του ΚΚΕ, να συναντηθούν με όσους δέχονται την πιο σκληρή εκμετάλλευση. Να συνδεθούν με τα λαϊκά - εργατικά προβλήματα. Η μαζική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας ειδικά των Δυτικών συνοικιών στο φετινό φεστιβάλ που πλημμύρισε από χιλιάδες, σίγουρα ανησύχησε πολλούς, για να το αφήσουν να περάσει έτσι.

Δεν έφυγαν οι μεγάλες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην περιοχή μας που έχουν έκφραση και στην πόλη μας. Η μεγάλη κόντρα για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα που θα αγγίξει κάθε πτυχή της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Είναι εδώ τα τύμπανα του πολέμου. Κι όπου ακούγονται αυτά τα τύμπανα πρέπει να βρουν και πρόθυμους να τα χτυπούν. Πρόθυμους να σπείρουν το μίσος, το ρατσισμό, το εθνικιστικό δηλητήριο, τη μισαλλοδοξία, όλα όσα χωρίζουν τους λαούς με πολύ βολικό για το σύστημα, τρόπους. Έχουν ανάγκη όσους θα γαβγίζουν απέναντι στον πρόσφυγα, στο μετανάστη, στον κατατρεγμένο από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αλλά θα είναι υπάκουα σκυλάκια στο ΝΑΤΟ και στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Γι αυτό στηρίζουν ουσιαστικά τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτά τα σχέδια, τη νέα Ελληνογαλλική συμφωνία που μας μπλέκει σε νέους κινδύνους, μέχρι και στο να σκοτώνονται οι Έλληνες φαντάροι στη μακρινή ζώνη του Σαχέλ.

Δεν έφυγαν τέλος ο ανορθολογισμός, οι αντιεπιστημονικές θεωρίες, η προσπάθεια μετατροπής της επιστήμης σε απολογητή αυτού του συστήματος, σε υπερασπιστή της εκμετάλλευσης. Αυτό είναι το έδαφος για να προωθούν διάφορες φασιστικές/εθνικιστικές ομάδες το θολό «αντιεμβολιαστικό κίνημα», αξιοποιώντας και ειλικρινείς προβληματισμούς που υπάρχουν. Μετατρέπονται έτσι στον πιο βολικό αντίπαλο για την κυβέρνηση σε βαθμό που αν δεν υπήρχαν, να έπρεπε κάποιος να τους εφεύρει! Την ίδια ώρα αποπροσανατολίζουν από τις πραγματικές λαϊκές διεκδικήσεις για μαζική εκστρατεία ενημέρωσης, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας, οικογενειακό γιατρό και άλλα που είναι πραγματική ασπίδα προστασίας. Αφοπλίζουν το λαό από σημαντικά όπλα όπως η μάσκα και τα εμβόλια που φυσικά δεν αρκούν. Και μαζί με αυτά δεν χάνουν την ευκαιρία να ρίξουν το φασιστικό/εθνικιστικό τους δηλητήριο από την πίσω πόρτα.

Το σύστημα της εκμετάλλευσης γεννά τον φασισμό

Δεν γεννά η φτώχεια και η ανεργία γενικά και αόριστα το φασισμό. Τον γεννά το σύστημα που δημιουργεί μαζικά φτωχούς και ανέργους και στη συνέχεια θέλει να τους ενσωματώσει, να τους εγκλωβίσει, να τους αποκόψει από την οργανωμένη πάλη. Τον γεννά το σύστημα που σπέρνει το φασισμό στα πιο καταπιεσμένα κομμάτια της εργατικής τάξης, που θέλει να τους κρατήσει στα όρια της θολούρας και της άγνοιας για την πραγματική αιτία των προβλημάτων της.

Ξέρουμε πολύ καλά πως τους ενισχύουν σε «κρίσιμες» για την υπεράσπιση της κυριαρχίας τους στιγμές. Τους έβγαλαν μπροστά σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, αστάθειας του πολιτικού σκηνικού. Τώρα που πολλά κομμάτια του είναι σε αναδιάταξη , ψάχνουν εκτός των άλλων και νέο ακροδεξιό ανάχωμα. Τους ενισχύουν μπροστά στην πολεμική απειλή, όταν θέλουν να σπείρουν το μίσος και τον εθνικισμό.

Οι πυρήνες των φασιστικών ομάδων θα μένουν ζωντανοί, θα γεννιούνται καινούργιοι όσο υπάρχουν όλες οι παραπάνω αιτίες. Τα γεγονότα όμως των τελευταίων ημερών ανέδειξαν ότι ένα πράγμα μένει σταθερό ό,τι προβιά κι αν φορέσουν. Ο φασιστικός - ναζιστικός τους χαρακτήρας, από τον οποίο προκύπτει και η εγκληματική τους δράση, η ανοχή, στήριξη στα όρια συνεργασίας από τον κρατικό μηχανισμό ή κομμάτια του, το μίσος τους απέναντι στο οργανωμένο κίνημα και την πρωτοπορία του. Όσα διαδραματίστηκαν είναι αποκαλυπτικά.

Οι ομάδες αυτές έδρασαν οργανωμένα, με ραντεβού, με συνεννόηση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Είχαν επικεφαλή που έδωσε το σήμα για την αρχή και για το τέλος της επίθεσης. Οι επιθέσεις τους είχαν καταδρομικό χαρακτήρα, επιτέθηκαν θρασύδειλα: Πολλοί ενάντια σε λίγους, οπλισμένοι απέναντι σε άοπλους, στα κρυφά πριν προλάβει ο οποιοσδήποτε να τους καταλάβει, με καλυμμένα πρόσωπα τις περισσότερες φορές. Είχαν εγκληματικά - δολοφονικά εργαλεία, που η χρήση τους εν γνώσεις τους μπορούσε να αποφέρει μέχρι και το θάνατο: Μαχαίρια, αλυσίδες, τέιζερ, βόμβες μολότοφ. Ο χαρακτήρας τους δεν ήταν οπαδικός, ήταν ξεκάθαρα φασιστικός ναζιστικός. Αποκαλύπτεται από το γνωστό χαιρετισμό με την ανάταση του δεξιού χεριού. Με αυτό το σύμβολο της φρίκης που οδήγησε σε ολοκαυτώματα, σε μαζικές εκτελέσεις, σε εξορίες , που σκότωσε εκατομμύρια. Κάθε σπιθαμή αυτής της πόλης έχει το αίμα κάποιου που σκοτώθηκε με την υπόδειξη ενός τέτοιου χεριού υψωμένο στον αέρα! Σε αυτή την πόλη έφευγαν τα βαγόνια με τους Εβραίους για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που δεν ξαναγύρισαν ποτέ. Πως τους πέρασε από το μυαλό ότι χωρά ξανά στη Θεσσαλονίκη; Γι αυτό ήταν και εγκληματικές οι επιθέσεις τους. Εκπορεύονται από αυτή την ιδεολογία.

Βέβαια αυτές οι ομάδες δεν έχουν περιοριστεί να ξεπατικώσουν μόνο το καλούπι των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου. Έχουν αντιγράψει και τη θρασυδειλία που ακολουθεί, τον τρόπο για να λουφάζουν όταν αποκαλύπτονται στο λαό. «Δεν ανήκω πουθενά» δήλωσε ο κατηγορούμενος που συμμετείχε με γνωστά ακροδεξιά στοιχεία στην επίθεση στην Ηλιούπολη. Ούτε που ανήκουν δεν μπορούν να υπερασπιστούν! Δεν μας εκπλήσσει, έτσι έκαναν και οι Χρυσαυγίτες. Η στάση τους στα έδρανα του δικαστηρίου στη δίκη της ΧΑ ήταν χαρακτηριστική:

«Εγώ πήγαινα πιο πολύ για όφελος, να παίρνω καμία τσάντα παραπάνω για τρόφιμα», δήλωνε ο Παπαβασιλείου, μέλος ταγμάτων εφόδου σε τζαμιά και μαγαζιά αλλοδαπών.

«Έτσι χαιρετάω στο χωριό μου, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να χαιρετήσω. Τι σημαίνει έτσι χαιρετούσε ο Χίτλερ; Και ο Χίτλερ πήγαινε τουαλέτα, τι σημαίνει;, δήλωνε ο Μπαρμπαρούσης για το ναζιστικό χαιρετισμό.

«Φωτομοντάζ ο αγκυλωτός Σταυρός» για τον «περήφανο Έλληνα» Κασιδιάρη».

Για να μην θυμηθούμε τα κλάματα στο τηλέφωνο του Τσακανίκα, πυρηνάρχη Νίκαιας της ΧΑ, όταν πλησίαζε η σύλληψη, τα κλαψουρίσματα του «μετανοημένου» βουλευτή Μπόυκουρα σε πανελλήνια μετάδοση, που θυμήθηκε ότι ήταν ΠΑΣΟΚ, τη λιποθυμία του «νταή» Παναγιώταρου, κ.ο.κ. Έτσι είναι όλοι οι φασίστες, θρασύδειλοι σε βαθμό γελοιότητας.

Η θεωρία των «δύο άκρων» δίνει άλλοθι στις φασιστικές ομάδες

Οι φασιστικές, ακροδεξιές ομάδες νιώθουν θαλπωρή μέσα στην αστική δημοκρατία. Είναι τεράστιες οι κυβερνητικές και κρατικές ευθύνες! Πρώτα τα στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ έτρεξαν να δώσουν άλλοθι στη φασιστική δράση χρησιμοποιώντας το χυδαίο «καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται».

Όταν ξέρουν ότι προέρχεται ξεκάθαρα μόνο από ένα σημείο. Όταν είναι με όλο τους το «είναι» υπέρ της βίας που οδηγεί στη συντήρηση και στην οπισθοδρόμηση.

Όταν εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν τα σώματα καταστολής για να ασκούν και να εξαντλούν όλη τους τη βία πάνω σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους, αγρότες κ.ο.κ. Γιατί σε αυτό το κράτος, το αστικό κράτος, έναν φοιτητή που θέλει να γυρίσει πίσω στη σχολή του μπορεί να τον παίρνουν τέσσερις σαν γουρούνι στο σακί, αλλά οι φασιστικές ομάδες μπορούν να μπαίνουν ανενόχλητες από την πίσω πόρτα του σχολείου μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων.

Η ΝΔ πρωτοστατεί, μαζί με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ώστε η ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων», να γίνει επίσημη ιδεολογία του κράτους και του εκπαιδευτικού συστήματος. Να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι κατευθύνσεις της ΕΕ. Όλοι μαζί από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μέχρι ΚΙΝΑΛ και ΜΕΡΑ25 ορκίζονται στην ένωση των μονοπωλίων. Στην ΕΕ που μπορεί να απαγορεύονται τα κομμουνιστικά σύμβολα, αλλά επιτρέπεται η ανάδειξη των συνεργατών των SS σε ηρώων, όπως στην Πολωνία. Στην ΕΕ που δεν έχει πρόβλημα να συνεργάζεται με κυβέρνηση που συμμετέχουν ναζιστές στην Ουκρανία, που παρακολουθούσε αμέτοχη το κτίριο των συνδικάτων να γίνεται παρανάλωμα από ναζιστικά τάγματα. Στην ΕΕ των εκατομμυρίων νέων ανέργων, της φτώχειας, των πανύψηλων τειχών και push backs των κυνηγημένων προσφύγων που και αυτή δημιουργεί.

Αυτοί τολμούν να συγκρίνουν τους φασίστες, τους ναζιστές, με τι πράγμα ακριβώς;;;

  1. Με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, που βασικός τους αιμοδότης ήταν το ΚΚΕ; Με το ΕΑΜ που συσπείρωσε την πλατιά πλειοψηφία του ελληνικού λαού τη δεκαετία του 40; Με το ΕΑΜ που το χειμώνα του 41-42 έσωσε τον Ελληνικό λαό από την πείνα με χιλλιάδες συσσίτια ; Με τους 48000 εκτελεσμένα μέλη του ΕΑΜ και του ΚΚΕ από τους ναζί;
  2. Με την τεράστια θυσία του σοβιετικού λαούς; Με τα 20 εκατ. Νεκρούς ; Με την απελευθέρωση δεκάδων πόλεων , των στρατοπέδων συγκέντρωσης , με πιο εμβληματικό το κολαστήριο του Άουσβιτς ;
  3. Με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών, αγωνιστών, συνδικαλιστών που μπαίνουν μπροστά σε κάθε μικρό και μεγάλο λαϊκό πρόβλημα, με καθαρά πρόσωπα, με μόνα τους όπλα τη φωνή τους και τις ιδέες τους;

Στο κάτω κάτω μπορεί να συγκριθεί η πάλη για μια κοινωνία ανώτερη που θα απελευθερώσει οριστικά τον άνθρωπο από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, από τα δεσμά κάθε καταπίεσης, που θα αντικαταστήσει την τυπική ισότητα με πραγματική, τη δημοκρατία για λίγους με τη δημοκρατία για τους πολλούς, με ο,τι πιο μαύρο έχει γεννήσει ο ανθρώπινος νους, με την προοπτική πλήρους εξανδραποδισμού για λογαριασμό του κεφαλαίου; Γιατί αυτό είναι ο ναζισμός!

Η μήπως μπορεί να συγκριθεί η στάση των ναζί και των φασιστών όποτε βρίσκονται στις αίθουσες των δικαστηρίων με τη στάση των κομμουνιστών. Οποιαδήποτε βέβαια σύγκριση θα ήταν προσβολή, αλλά ας αναφέρουμε κάποια για όσους δεν ξέρουν.

Οι κομμουνιστές όχι μόνο δεν αρνήθηκαν την ιδεολογία τους, αλλά μετέτρεπαν τι δικαστήριο σε δίκη των δικαστών τους. Σε αίθουσα που θα ακουστεί πιο δυνατά η ιδεολογία τους. Έδειχναν άφοβοι ακόμα και μπροστά στην εσχάτη των ποινών γιατί ήξερα ότι είχαν δίκιο. Γιατί ήξεραν ότι κατηγορούνται για μια ιδεολογία που εξυψώνει τον άνθρωπο, που σκοπό έχει να απελευθερώσει το λαό από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Και αυτό ήταν και το μόνο τους έγκλημα.

Δε χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα άλλο εκτός από ένα απόσπασμα από τη συγκλονιστική απολογία του Ν. Μπελογιάννη: «Εμείς πιστεύουμε στην πιο σωστή θεωρία που διανοήθηκαν τα πιο προοδευτικά μυαλά της ανθρωπότητας. Και η προσπάθεια μας ο αγώνας μας είναι να γίνει η θεωρία αυτή πραγματικότητα για την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο! Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας .Για τον σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας ! Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα, με την καρδιά μας και με το αίμα μας»!. 

Και μιας και μιλάμε για πατριωτισμό, ας μας απαντήσουν όσοι ντρέπονται που είναι φασίστες και εθνικιστές και κρύβονται πίσω από τη λέξη πατριώτης, που την χρησιμοποιούν μόνο για να τη βρωμίσουν, γιατί στην πραγματικότητα είναι πατριδοκάπηλοι. Πως είναι δυνατόν να λέγεται πατριώτης όποιος:

  1. Νοσταλγεί αυτούς που σκότωναν Έλληνες στην κατοχή, χειροκροτεί τα ξερονήσια, τους τόπους εξορίας;
  2. Στήριζε ή στηρίζει όσους ήταν μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ, που χτυπούσε Έλληνες εργάτες στη ζώνη του Περάματος, που δολοφονεί Έλληνα μουσικό, απλά για τα πιστεύω του;
  3. Όταν καταργείται το 8ωρο, η κυριακάτικη αργία των Ελλήνων εργατών κάθεται στα αυγά του, δε βγάζει τσιμουδιά, παραμένει τσιράκι των αφεντικών;
  4. Αλλά και όποιος «αγαπά» την πατρίδα του και μισεί την πατρίδα των άλλων;

Να τους ενημερώσουμε λοιπόν ότι εθνικιστής και πατριώτης δεν είναι το ίδιο πράγμα. Εθνικισμός σημαίνει Μικρασία, Σμύρνη, Σαγγάρειο, σημαίνει φέρετρα, μάνες χωρίς γιους για έναν άδικο σκοπό.

Εμείς ξέρουμε ότι πατριώτης είναι αυτός που παλεύει για την πρόοδο του τόπου, για την ευημερία, για τα δικαιώματα του λαού του, αυτός που μπαίνει μπροστά για να οργανώσει την υπεράσπιση του λαού στις κρίσιμες στιγμές, αυτός που δίνει το χέρι του σε όποιον το έχει ανάγκη και είναι διατεθειμένος να φιλοξενήσει στην πατρίδα του κάθε κατατρεγμένους, γιατί ξέρει ότι μπορεί και αυτός αύριο να βρεθεί στην ίδια θέση. Εμείς ξέρουμε ότι ο πατριώτης είναι αυτός που στηρίζει κάθε λαό που αγωνίζεται, αυτός που δε θέλει η χώρα του να μπλέκει σε επικίνδυνα πολεμοχαρή σχέδια. Αυτός είναι ο δικός μας πατριωτισμός, για το λαό και όχι για την αστική τάξη. Για να φτιάξουμε μια πατρίδα που θα είναι φωτεινό παράδειγμα αγώνα και αντίσταση για όλους τους λαούς του κόσμου , στην οποία οι κάτοικοι της θα θέλουν να μείνουν, να παλέψουν, να οικοδομήσουν μια νέα ζωή και όχι να φύγουν όπως όπως για άλλες πολιτείες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ καθοδηγεί με επιμονή όλες τις αντιλαϊκές επιθέσεις παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι απαραίτητες για την εξυπηρέτηση των στόχων του κεφαλαίου. Αυτά κάνουν και απαραίτητο να αξιοποιείται το μακρύ τους χέρι ανά περίσταση. Έχει τεράστιες ευθύνες για την επικράτηση του ανορθολογισμού με την πολιτική αντιμετώπισης του κορονοϊού. Έχει σαρώσει το λαϊκό εισόδημα με το νέο κύμα ακρίβειας που έφερε η καπιταλιστική ανάπτυξη. Έχει τσακίσει τα λαϊκά εργατικά δικαιώματα με τους νόμους όλου του προηγούμενου διαστήματος που ήρθαν να προστεθούν στο αντιλαϊκό οπλοστάσιο που χτίζεται όλη αυτή τη δεκαετία.

Η ΝΔ σε στρατηγική συμφωνία και με τον ΣΥΡΙΖΑ μπλέκει τη χώρα μας πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντας την σε ορμητήριο για νέα σχέδια. Δίνοντας νέες βάσεις, λιμάνια. Συμμετέχει σε νέες αποστολές, στέλνοντας στρατιωτικό προσωπικό στη Σαουδική Αραβία. Προωθεί νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ, την ίδια ώρα που υπέγραψε την επικίνδυνη ελληνογαλλική συμφωνία. Διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις αξιοποιούν πότε τον εθνικισμό στην αντιπαράθεση της με την αστική τάξη της Τουρκίας, πότε τον κοσμοπολιτισμό για να φτιάξουν τις σχέσεις με άλλες. Αυτούς τους ρόλους μοιράστηκαν και με τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στη συμφωνία των Πρεσπών.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται να πέφτει από τα σύννεφα για τη δράση των φασιστών. Δεν είχε όμως την ίδια ευαισθησία και στην περίπτωση της συγκυβέρνησης με τον ακροδεξιό Καμμένο, στην ενσωμάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ στελεχών τύπου Ραχήλ Μακρή, στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο που υπέγραψε ο Αλ. Τσίπρας το 2019 στη Ρουμανία, στα πρόσφατα καλέσματα του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Τόσκα για μέτωπο με τους εθνικιστές και σε άλλες περιπτώσεις. Ούτε στην τεράστια καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ ή στις βόλτες στελεχών του με Χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι -αν και με διαφορές- υπήρξε και υπάρχει για εκλογικούς ή άλλους λόγους ανοχή προς την ακροδεξιά και από άλλα κόμματα του αστικού πολιτικού συστήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν παρουσιάζεται ως τίμιος θεματοφύλακας της ΕΕ, ουσιαστικά την «ξεπλένει» από τις μεγάλες αμαρτίες της, όπως το γεγονός ότι η ΕΕ έχει επίσημη ιδεολογία της την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων και τον αντικομμουνισμό.

Με λίγα λόγια τώρα πρέπει και μπορούν να βγούν συμπεράσματα. Η ιστορική πείρα, η σύγχρονη εμπειρία αποδεικνύει ότι:

Δεν μπορεί να εγγυηθεί καμία δύναμη, καμία κυβέρνηση την απομόνωση των φασιστικών/ακροδεξιών ομάδων και στοιχείων, όσο είναι συνδεδεμένη με την διαχείριση αυτού του συστήματος.

Δεν μπορεί να φτιαχτεί μέτωπο με κανένα κόμμα απέναντι στο φασισμό που κάνει τεμενάδες και υπερασπίζεται την ΕΕ.

Δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική κοινή αντιφασιστική πάλη με όσους προπαγανδίζουν ότι το βασικό ζήτημα είναι απλά να φύγει η δεξιά κυβέρνηση για να έρθει μια άλλη. Ή με όσους αποκόπτουν το ζήτημα του φασισμού από τη συνολική πάλη για την κοινωνική αλλαγή.

Τα «αντιφασιστικά μέτωπα» ανεξαρτήτως προθέσεων έχουν «κοντά» ποδάρια αν δεν συνδεθούν άμεσα με την πάλη για κοινωνική αλλαγή. Αυτό αποδεικνύουν οι θυελλώδεις δεκαετίες του 30 και του 40. Αυτό αποδεικνύει η ηρωική, μαχητική πείρα, οι χρυσές σελίδες του ΕΑΜ,  του κόμματός μας που πριν από 80 χρόνια ηγήθηκε στην πάλη απέναντι στο φασισμό. Αυτό δεν αναιρεί ότι όσο δεν είναι ξεκάθαρη η στρατηγική αυτή, η πάλη δεν θα οδηγεί στην ανατροπή της κοινωνίας των εκμεταλλευτών .

Αυτό αποδεικνύουν και οι κυβερνήσεις που στηρίχτηκαν, στα πλαίσια τέτοιας λανθασμένης στρατηγικής, από την «αριστερά» ακόμη και τους κομμουνιστές για να «αντιμετωπιστεί» η ακροδεξιά και τελικά οδήγησαν σε νέο γύρο αντιλαϊκής πολιτικής και μέτρων, σε νέα άνοδο της .

Ο φασισμός δε νικιέται με όρους απλής αντιπαράθεσης ομάδων στους δρόμους, με ρευστά αντιφασιστικά μέτωπα χωρίς αρχές και στόχους. Ούτε καν ακόμη και με τις πιο μαχητικές μορφές αντιπαράθεσης όπως έκαναν οι κομμουνιστές στη Γερμανία τη δεκαετία του ‘20, αν δεν ριζώνει το κόμμα, το κίνημα στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές. Η αντιμετώπιση του φασισμού δεν είναι απλά υπόθεση των κομμουνιστών ή κάποια βεντέτα με ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα . Είναι πρώτα από όλα σκληρή ιδεολογική πολιτική αντιπαράθεση για το ξερίζωμα των ιδεών τους από τις εργατικές συνειδήσεις που μπορεί να μολύνουν. Είναι επίσης υπόθεση όλου του λαϊκού - εργατικού κινήματος, των μαζικών φορέων και των διαδικασιών τους. Έτσι απομονώθηκαν και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, έτσι θα απομονωθούν ξανά!

Ούτε μπορεί όμως να υπάρχουν αυταπάτες και για το ρόλο συνολικά αυτού του κράτους, των νόμων του της δικαιοσύνης του. Είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα όσων θέλουν να συντηρούν το αυγό του φιδιού. Δείτε τι έγινε με τη δίκη της ΧΑ. Υστερα από μια απόφαση που ικανοποίησε το λαϊκό συναίσθημα, τη λαϊκή απαίτηση, ποια ήταν η συνέχεια; Η απόφαση ένα χρόνο μετά δεν έχει καθαρογραφεί, οι περισσότεροι Χρυσαυγίτες κάνουν πλέον διακοπές σε αγροτικές φυλακές, ενώ ο Κασιδιάρης βγάζει περισσότερες ομιλίες μέσα από τη φυλακή παρά από όσες έβγαζε από έξω! Οι δε δράστες της επίθεσης της Κυριακής παραμένουν ασύλληπτοι παρά το ότι υποδείχθηκαν και αναγνωρίστηκαν σχεδόν αμέσως.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης συγκεκριμένα.

Για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης των φασιστικών ομάδων. Για να τιμωρηθούν οι πρωταίτιοι και οι συμμετέχοντες στις δολοφονικές επιθέσεις. Για να διερευνηθούν ευθύνες και να αποδοθούν για την «ολιγωρία» και την ανοχή που έδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις

Η πίεση του κινήματος, όπως και στη δίκη της ΧΑ, έχει στριμώξει την κυβέρνηση, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε προχωρήσει χωρίς τη λαϊκή κινητοποίηση.

Βέβαια, σε ένα κράτος βαθιά αντιλαϊκό, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στοιχειώδη λαϊκά προβλήματα θα ήταν παράλογο να πιστεύει κάποιος ότι θα αντιμετωπιστεί ο πιο πιστός υπερασπιστής του. Οι νόμοι τους και η δικαιοσύνη τους δεν έχουν ουδέτερο χαρακτήρα, εκφράζουν βαθιά ταξικά συμφέροντα, της τάξης των εκμεταλλευτών, των αφεντικών. Οι ίδιοι νόμοι που σου κλέβουν το 8ωρο, που σου κόβουν το μισθό, που αφήνουν γυμνά από χρηματοδότηση σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, είναι οι νόμοι που αφήνουν ελεύθερους να κυκλοφορούν μαχαιροβγάλτες απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, δεν υποχωρούμε

Όπως ο λαός έσωσε το λαό, πήρε την κατάσταση στα χέρια του από του αστικό κράτος στις φωτιές του καλοκαιριού, έτσι και τώρα θα απομονώσει, θα στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όσες φασιστικές ομάδες θεώρησαν ότι έχουν ευκαιρία να ξεμυτίσουν.

Αυτό είναι συμπέρασμα και δίδαγμα διαχρονικό και ιστορικό.

Αυτό διδάσκει η Ιστορία των αγώνων του λαού μας και όλων των λαών.

Από την οργάνωση της πάλης για την επιβίωση και τη λαϊκή αλληλεγγύη.

Από τους αγώνες για την κατάκτηση νέων δικαιωμάτων, την απόκρουση της επίθεσης, την παρεμπόδιση αντιλαϊκών μέτρων.

Από τις μεγάλες στιγμές της λαϊκής πάλης στη χώρα μας.

Από τις μεγάλες εφόδους στους ουρανούς όπως της Παρισινής Κομμούνας, τις νίκες όπως του Οκτώβρη στη Ρωσία, τις νίκες των λαών σε άλλες χώρες του κόσμου.

Όποτε η εργατική τάξη, ο λαός απαίτησε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του, πίστεψε στη δύναμή του και πήρε την τύχη του στα χέρια του, ο τροχός της Ιστορίας γύρισε μπροστά.

Ξέρουμε τι μπορεί να πετύχει ο λαός όταν σηκώσει το ανάστημά του και πιστέψει στη δύναμή του σε κρίσιμες στιγμές.

Αυτό το συμπέρασμα έχει την αξία του και τη σημασία του σήμερα.

Τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών απέδειξαν περίτρανα ότι ο λαός, η νεολαία έχουν συμφέρον από την ύπαρξη ενός πανίσχυρου ΚΚΕ και ΚΝΕ στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές. Τώρα κάθε ένας που είχε δεύτερες σκέψεις να κάνει ένα βήμα μπροστά, χρειάζονται περισσότεροι που θα συμμετέχουν στο δικό μας οργανωμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή επίθεση, να γίνουν βήματα στην ανασύνταξη του κινήματος, να αντιμετωπιστεί το μακρύ τους χέρι, που αποτελείται τα κάθε λογής φασιστικά μορφώματα.

Καλούμε τον καθένα να προβληματιστεί. 'Οταν ο αντίπαλος φτιάχνει μέχρι και τάγματα εφόδου για την υπεράσπιση του, έχει σχέδιο, στόχους, κλιμάκωση, που αφορούν τις ίδιες τις ζωές μας δεν είναι αφελές να πιστεύουμε ότι θα τον αντιμετωπίσουμε ανοργάνωτοι; Αν δεν υπάρχει μια οργανωμένη, αποφασισμένη πρωτοπορία, με δικό της ξεχωριστό σχέδιο, με τη συλλογικότητα και τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό να είναι η δύναμή της; Το να αλλάξουμε όλα όσα μας ενοχλούν σήμερα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Μπορεί να γίνει πραγματικότητα όμως με την παρέμβαση των πιο αποφασισμένων, πιο πρωτοπόρων ανθρώπων σε κάθε χώρο μόρφωσης, δουλειάς, κατοικίας. Και αυτοί πρέπει εδώ και τώρα να οργανώνονται .

Η ουδετερότητα, η αδιαφορία, ο φόβος δεν είναι η λύση. Οι «ίσες αποστάσεις» και ο «κατευνασμός» μόνο θεριεύουν το φασιστικό, καπιταλιστικό τέρας, γεννούν νέους «Ρουπακιάδες». Ας σκεφτούμε όλοι τι θα γινόταν τώρα στη Σταυρούπολη, στα ΕΠΑΛ , στα σχολεία , αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, αν «έφευγαν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα» όπως μας έλεγαν, ακόμη και κάποιοι εκπαιδευτικοί που σε αντίθεση με την πλειοψηφία ; Οι φασιστικές ομάδες θα αλώνιζαν και ο λαός, κάθε προοδευτικός, τίμιος άνθρωπος θα ήταν φοβισμένος.

Τώρα λοιπόν με το ΚΚΕ για όλα αυτά και γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί ότι η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης θα έχει συνέχεια, διάρκεια και νικηφόρα προοπτική:

Το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, σύγχρονο επαναστατικό Πρόγραμμα, που φωτίζει τη διέξοδο στους σημερινούς αγώνες για όλα τα εργατικά - λαϊκά προβλήματα, τις προϋποθέσεις για να δοθούν λύσεις σ’ αυτά.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ πρωτοστατούν για να αγκαλιάσει ο δρόμος του αγώνα όλο και περισσότερους και μέσα από τα διάφορα μέτωπα πάλης δείχνουν τις δυνατότητες του σοσιαλισμού, τις δυνατότητες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Ελλάδα.

Διεξάγουν καθημερινά ιδεολογικοπολιτική διαπάλη με τις αντιλήψεις που διακηρύσσουν ότι δεν υπάρχει διέξοδος απ’ τον σημερινό καπιταλιστικό βάλτο της ανασφάλειας και της εκμετάλλευσης και μας καλούν να επιλέξουμε τη δήθεν πιο ανώδυνη μορφή της δικτατορίας του κεφαλαίου, του δήθεν εξανθρωπισμού του καπιταλισμού, της δήθεν «μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων».

Το ΚΚΕ λέει και μπορεί να λέει την αλήθεια στον λαό, γιατί δεν έχει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις απέναντι στην άρχουσα τάξη και τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα, προειδοποίησε για τις ολέθριες συνέπειες των αντιδραστικών ανατροπών στον 20ό αιώνα, για τον επικίνδυνο ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αποκάλυψε τις απατηλές υποσχέσεις μιας δήθεν δίκαιης καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Το ΚΚΕ απέδειξε στην πράξη ότι βρίσκεται στην όχθη της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων, αρνούμενο να στηρίξει ή να συμμετάσχει σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης. Η θέση αυτή αποτελεί εγγύηση για τον λαό και τους νέους που αμφισβητούν το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης.

Το ΚΚΕ αντιπαλεύει την καταστροφική λογική της παραίτησης, της υποχώρησης, της μοιρολατρίας, τις αυταπάτες της «ατομικής» σωτηρίας, τις χρεοκοπημένες ιστορικά θεωρίες που διακηρύσσουν το τέλος της ταξικής πάλης, αντιπαλεύει συνολικά τον αρνητικό συσχετισμό, παλεύει να τον αλλάξει.

Αντιμάχεται τη διαστρέβλωση της Ιστορίας, την αντικομμουνιστική θεωρία των δύο άκρων, που επιχειρεί να εξισώσει τον φασισμό με τον μοναδικό πραγματικό αντίπαλό του, τον σοσιαλισμό.

Από εδώ, από τις δυτικές συνοικίες ξεκαθαρίζουμε: Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, δεν υποχωρούμε στην πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση από αυτό το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, ακόμη και όταν βάζει μπροστά την πιο μαύρη την πιο ωμή μορφή του .

Η ιστορία των λαών, του λαού μας θα προχωρήσει μπροστά και σε αυτήν δεν χωρούν όσα σήμερα προκαλούν την αδικία, δεν χωρούν οι νοσταλγοί των ναζί, δεν χωρούν όσοι θέλουν να ρίξουν μαύρο σε αυτόν τον κόσμο.

Ξέρουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά ακόμη ώσπου «να μάθουμε τον κόσμο να γελάει». Αλλά θα τα καταφέρουμε! Και σε αυτές τις πλατείες, σε αυτούς τους δρόμους, θα περπατούν μόνο χαρούμενα χαμογελαστά πρόσωπα.

Πρόσωπα καθαρά, της δουλειάς, της δημιουργίας, της περηφάνιας για τη νέα κοινωνία που θα φτιάξουμε, για την κοινωνία του σοσιαλισμού - κομμουνισμού!

πηγή: 902.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top