Menu
Η βία ως παραγώμενο “προϊόν”

Η βία ως παραγώμενο “προϊόν”

του Γιάννη Ιωαννίδη Η Κο...

«Σ’ ευχαριστώ Γιάννη που ήμουν η δασκάλα σου... Εγώ σου έμαθα τραγουδάκια, εσύ κι η οικογένεια σου με διδάξατε μαθήματα ζωής»

«Σ’ ευχαριστώ Γιάννη που ήμουν η δα…

• Το αξιοσημείωτο μήνυμα ...

Τα ορφανά της πανδημίας...

Τα ορφανά της πανδημίας...

•Μέχρι τέλη Απριλίου 2021...

«Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω»*

«Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου …

Τις τελευταίες μέρες έχει...

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι νεκροί παγκόσμια!

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρ…

• Στα 194,4 εκ. τα κρούσμ...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιορτή μάσας, ντόπας, μίζας…

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιορτή μάσας, ντ…

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλο...

Η καπιταλιστική εκμετάλλευση είναι ασυμβίβαστη με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος

Η καπιταλιστική εκμετάλλευση είναι …

Του Γιάννη Πρωτούλη* Τον...

Χρ. Κατσαρίνη: «Έχω βρεθεί κυριολεκτικά, μια ανάσα μακριά από το να είμαι ένα ακόμα όνομα στην λίστα των γυναικοκτονιών»

Χρ. Κατσαρίνη: «Έχω βρεθεί κυριολεκ…

• Η συγκλονιστική ανάρτησ...

Οι δισεκατομμυριούχοι στο διάστημα κι αυτά που... κάποιοι αρνούνται να δουν και να γράψουν!

Οι δισεκατομμυριούχοι στο διάστημα …

• ...Και σερβίρουν στον κ...

Τόκιο: Η Coca-Cola πάει και με …κορωνοϊό

Τόκιο: Η Coca-Cola πάει και με …κορ…

Η τελετή έναρξης των ολυμ...

Prev Next

Οι δισεκατομμυριούχοι στο διάστημα κι αυτά που... κάποιοι αρνούνται να δουν και να γράψουν!

• ...Και σερβίρουν στον κόσμο κουτόχορτο και παραμύθια

 

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Διαβάστε τίτλους δύο διαφορετικών δημοσιευμάτων:

  • Ο πρώτος: «Στο διάστημα για... 10 λεπτά», με υπότιτλο «Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, μέσα σε 10 λεπτά και 18 δεύτερα πήγε στο διάστημα και γύρισε πίσω στη Γη. Πρόκειται για μια ιστορική, πλήρως αυτόνομη υποτροχιακή πτήση». Με ένα κείμενο -τίτλοι, φωτογραφία και κείμενο γεμίζουν τα 2/3 της σελίδας της εφημερίδας- που παραπέμπει σε... παραμύθι!
  • Ο δεύτερος: «11 λεπτά διαστημικής καπιταΛηστρικής αθλιότητας». Χωρίς υπότιτλο αυτός, αλλά με κείμενο μεστό, κάτω από 25  λέξεις όλο κι όλο, αλλά με παραπομπές που μας προσγειώνουν στην πικρή, σκληρή και ληστρική, ως προσδορίζει ο τίτλος, καπιταλιστική πραγματικότητα.

Το πρωτο δημοσίευμα το διάβασα προχθές Πέμπτη σε κυπριακή εφημερίδα -και συγκεκριμένα στον “Πολίτη”, αλλά είμαι βέβαιος ότι και οι άλλες κυπριακές εφημερίδες περίπου τα ίδια θα έγραφαν- και το δεύτερο το διάβασα το προηγούμενο βράδυ -Τετάρτη, 21 του Ιούλη- στην ελληνική ιστοσελίδα «Ημεροδρόμος». Και τα δύο δημοσιεύματα ασχολούνται με το ίδιο ακριβώς θέμα: Το ταξίδι του Τζεφ Μπέζος, ιδιοκτήτη της ΑΜΑΖΟΝ, και της παρέας του στο διάστημα. Συνολικά τέσσερα άτομα μετρούσε η παρέα αυτή, προφανώς του κλαμπ των εκατομμριούχων και δισεκατομμυριούχων.

Read more...

Ο Αναστασιάδης, οι βανδαλισμοί, το 1974 και η... κατάλυση του κράτους

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Ώστε έτσι, λοιπόν... Οι βάνδαλοι -κατ’ άλλους διαμαρτυρόμενοι που προέβησαν σε βανδαλισμούς- που επέδραμαν το βράδυ της Κυριακής στο συγκρότημα “ΔΙΑΣπροσπάθησαν να καταλύσουν το κράτος!!! Ναι ναι, καλά διαβάσατε: Προσπάθησαν να καταλύσουν του κράτος... Κι αυτό δεν το λέω εγώ -καθότι εγώ διαφωνώ με μια τέτοια θεωρία- αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Βέβαια, για να το λέει αυτός, εικάζω ότι κάτι θα ξέρει περισσότερο από εμένα. Όχι βέβαια γιατί είναι και νομικός στο επάγγελμα, αλλά γιατί σε δηλώσεις του μετά από επιτόπου επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Συγκροτήματος το πρωί της Δευτέρας συνέδεσε τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές αφ’ ενός με πρσπάθεια κατάλυσης του κράτους και αφ’ ετέρου με την προ του 1974 κατάσταση...

Read more...

Η απενοχοποίηση της ΕΟΚΑ Β’ από τον Συναγερμό και την κυβέρνησή του

Γράφει: Κύπρος Κουρτελλάρης

Ότι δεν γυρίζει η γλώσσα των Συναγερμικών -και των δύο συναγερμικών διακυβερνήσεων, Γλαύκου Κληρίδη και Νίκου Αναστασιάδη- να μιλήσουν καθαρά και να αναφέρουν ονομαστικά τα γεγονότα του 1974 -και πριν από αυτά- με το όνομά τους, να καταλογίσουν, ως οφείλουν -τουλάχιστον σε επίπεδο συναγερμικών διακυβερνήσεων- στην ΕΟΚΑ Β’ -και ότι αυτή περιελάμβανε- τις υπαρκτές και εξόχως εκκωφαντικές ευθύνες της για την τραγωδία που ο λαός μας βιώνει τα τελευταία 47 χρόνια, δεν είναι άσχετο με τη σχέση του κυβερνώντος κόμματος με την παράνομη αυτή οργάνωση και την έκνομη, εγκληματική και προδοτική δράση της. Σχέση πρώτου βαθμού συγγένειας, αν το θέταμε σε επίπεδο οικογένειας. Κι είναι τούτο αλήθεια, αφού όπως έγραψα σε προηγούμενο εν Τύποις πόνημα, η ΕΟΚΑ Β’, σώμα από το σώμα και αίμα από το αίμα της ΕΟΚΑ 1955 - 1959, αμφότερες δημιούργημα του Γρίβα και συνεχιστής η δεύτερη της πρώτης, είναι μαζί και παράλληλα σώμα από το σώμα και αίμα από το αίμα και του Συναγερμού.

Αυτό, βέβαια, δεν είναι δική μου διαπίστωση, ή έστω πολιτικό συμπέρασμα. Είναι γεγονός που εδράζεται σε συγκεκριμένα γεγονότα, δράσεις και αποφάσεις. Ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο, όταν ο Συναγερμός αναρριχήθηκε για πρώτη φορά στην εξουσία τον Μάρτη του 1993. Είναι γεγονός που το καταδεικνύει η παράλληλη δραστηριοποίηση κορυφαίων στελεχών της ΕΟΚΑ Β’ [οι οποίοι βέβαια φορούν και τον μανδύα της ΕΟΚΑ 1955-1959] στο κυβερνητικό κόμμα και στην ιδια την συναγερμική διακυβέρνηση.

Read more...
Subscribe to this RSS feed