Menu
Δευτέρα και Τρίτη η παράδοση ψηφοδελτίων για τις προεδρικές εκλογές

Δευτέρα και Τρίτη η παράδοση ψηφοδε…

* Που θα λειτουργήσουν τα...

Προσπάθεια απόδοσης της διζωνικής στον Μακάριο, υποσκάπτει τη μνήμη του

Προσπάθεια απόδοσης της διζωνικής σ…

* Ανέφερε ο Γιώργος Λιλλή...

Εκτός «κυβέρνησης» το ΚΕΕ και το κόμμα Αναγέννησης

Εκτός «κυβέρνησης» το ΚΕΕ και το κό…

Ενώ στα σκαριά βρίσκεται ...

Γιατί η έντονη επιθυμία για... σοκολάτα;

Γιατί η έντονη επιθυμία για... σοκο…

* Ερευνητές ταυτοποιούν τ...

Όταν οι Ιεράρχες δίνουν σημασία κι ασχολούνται με τους απλούς ανθρώπους...

Όταν οι Ιεράρχες δίνουν σημασία κι …

* Στα 11 χιλιάδες μέτρα ο...

Όταν Ιεράρχες ασχολούνται με επίκαιρα σοβαρά θέματα..

Όταν Ιεράρχες ασχολούνται με επίκαι…

* Αγανάκτηση Οικουμενικού...

Συνέβη στην Ελλάδα: Άξιοι πολιτικοί απόγονοι των ναζί και των ταγματασφαλιτών

Συνέβη στην Ελλάδα: Άξιοι πολιτικο…

Συνέβη στην Ελλάδα: Βεβήλ...

Δεν θα εκταμιευθούν 45 εκ. δολάρια για επισιτιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους

Δεν θα εκταμιευθούν 45 εκ. δολάρια …

Από τις ΗΠΑ, μέχρι... νεω...

Ταυτοποιήθηκαν δύο νέοι πίνακες του Βαν Γκογκ

Ταυτοποιήθηκαν δύο νέοι πίνακες του…

Δύο νέους πίνακες ως αυθε...

Τα όρια για την κριτική

Τα όρια για την κριτική

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Prev Next
eKypros

eKypros

Δευτέρα και Τρίτη η παράδοση ψηφοδελτίων για τις προεδρικές εκλογές

* Που θα λειτουργήσουν τα εκλογικά κέντρα εξωτερικού

 

Γράφει: Μαρία Κονιώτου*

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η παράδοση των ψηφοδελτίων για τις προεδρικές εκλογές στους Εφόρους Εκλογής από το Κυβερνητικό Τυπογραφείο, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν και συναντήσεις του Γενικού Εφόρου Προεδρικής Εκλογής Κυπριανού Κυπριανού με τους προεδρεύοντες κατά επαρχία για τις τελευταίες οδηγίες πριν τις εκλογές της 28ης Ιανουαρίου.

«Είμαστε στο στάδιο στο οποίο μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο βοηθός γενικός Έφορος προεδρικής εκλογής, προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου, σημειώνοντας πως μετά την παράδοση των ψηφοδελτίων ο κάθε Έφορος θα αρχίσει την προετοιμασία των καλπών του, βάζοντας μέσα τα ψηφοδέλτια, τον εκλογικό κατάλογο και την απαραίτητη γραφική ύλη.

Προσπάθεια απόδοσης της διζωνικής στον Μακάριο, υποσκάπτει τη μνήμη του

* Ανέφερε ο Γιώργος Λιλλήκας, σε ομιλία του στο εκκλησιαστικό μνημόσυνο με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

 

Γράφει: Κική Περικλέους*

Η προσπάθεια απόδοσης της δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας στον Μακάριο, ακούσια ή εκούσια, αποτελεί υπόσκαψη της μνήμης, των πιστεύω, των αρχών και των αγώνων του Μακάριου, είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας πως όσοι γνώρισαν τον Μακάριο, αλλά και όσοι μελέτησαν τον Μακάριο, γνωρίζουν πως ποτέ ο Μακάριος δεν θα συναινούσε σε κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας για να δημιουργηθεί ένα νέο συνεταιριστικό κράτος. 

Σε ομιλία του στο εκκλησιαστικό μνημόσυνο με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ανέφερε πως ο Εθνάρχης Μακάριος συνδύαζε το όραμα με τον πατριωτικό ρεαλισμό. «Οραματιστής, αγωνιζόταν για το ιδεώδες, το ιδανικό, το δίκαιο, το αληθινό. Και όπως έγραψε ο εθνικός μας ποιητής, «το Εθνικό είναι το αληθινό» » σημείωσε.

Εκτός «κυβέρνησης» το ΚΕΕ και το κόμμα Αναγέννησης

Ενώ στα σκαριά βρίσκεται τετρακομματική «κυβέρνηση», ο Οζκιουργκούν μιλά για “πολιτικό πραξικόπημα” - Νέος “πρωθυπουργός” φέρεται να είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν...

 

Γράφουν: Ραλλή Παπαγεωργίου - Οντούλ Ασίκ Ουλκέρ*

Εκτός νέας «κυβέρνησης» μένουν Κόμμα Εθνικής Ενότητας και Κόμμα της Αναγέννησης (των εποίκων), με τον πρόεδρο του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν να δηλώνει μετά την υποβολή της παραίτησης σήμερα της απερχόμενης «κυβέρνησης» στον Μουσταφά Ακιντζί, ότι είναι ενάντια σε μια συνεργασία με το ζόρι.

Η συνάντηση (φωτογραφία) διήρκεσε 40 λεπτά στο «προεδρικό» και εξερχόμενος ο κ. Οζγκιουργκιούν μίλησε για πολιτικό πραξικόπημα εναντίον του κόμματός του που ήρθε πρώτο στις «εκλογές» της 7ης Ιανουαρίου και πως η νέα «κυβέρνηση» δεν θα έχει την ανταπόκριση του «λαού».

Γιατί η έντονη επιθυμία για... σοκολάτα;

* Ερευνητές ταυτοποιούν τους... “φταίχτες” νευρώνες

 

Γιατί πέφτουμε με τα μούτρα στη σοκολάτα και σε άλλα γλυκίσματα όταν αγχωνόμαστε; Ομάδα Ιαπώνων ερευνητών ταυτοποίησε τους "φταίχτες" νευρώνες προσφέροντας ελπίδα για την προώθηση της έρευνας που διεξάγεται για τα υπέρβαρα άτομα.

Επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Φυσιολογικών Επιστημών, που βρίσκεται στη νομαρχία Αίτσι, ανακάλυψαν πως όταν ενεργοποιούνταν στα ποντίκια νευρώνες γνωστοί ότι αντιδρούν στο στρες, εντεινόταν η μεγάλη τους επιθυμία για υδατάνθρακες.

Subscribe to this RSS feed