Menu
Η γροθιά απέναντι στη χούφτα

Η γροθιά απέναντι στη χούφτα

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Μ...

Γερμανία: Το φοβερό και δολοφονικό ναζιστικό παρελθόν του νοσοκομείου Σαριτέ

Γερμανία: Το φοβερό και δολοφονικό …

Η φημισμένη πανεπιστημιακ...

Η κυρίαρχη ΑΟΖ σε περιπέτεια

Η κυρίαρχη ΑΟΖ σε περιπέτεια

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Εκατόν χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων (1919 - 2019)

Εκατόν χρόνια από τη Γενοκτονία των…

Γράφει: Αναστάσης ΓΚΙΚΑΣ*...

Ο Άρης Βελουχιώτης για τον ένοπλο αγώνα

Ο Άρης Βελουχιώτης για τον ένοπλο α…

• 1941: Ο Άρης Βελουχιώτη...

Κοινό Κάλεσμα 25 Κομμουνιστικών Νεολαιών της Ευρώπης για τις ευρωεκλογές

Κοινό Κάλεσμα 25 Κομμουνιστικών Νεο…

• Για την ενίσχυση της πά...

Πώς αντέχει η συνείδησή τους τόσους νεκρούς Καρκινοπαθείς;;;

Πώς αντέχει η συνείδησή τους τόσους…

Γράφει: Χρ. Ανδρέου* Την...

Ο Άρης τ’ άρματα, οι Τσίπρες τα νταούλια...

Ο Άρης τ’ άρματα, οι Τσίπρες τα ντα…

Ο νεο-Τσιριμώκος έφτασε σ...

Ελλάδα: Μονά χάνει ο λαός, ζυγά κερδίζει το κεφάλαιο...

Ελλάδα: Μονά χάνει ο λαός, ζυγά κερ…

• Μια συνοπτική αναδρομή ...

ΚΑΝΝΕΣ 2019: Στα γρανάζια ενός απάνθρωπου, καταστροφικού συστήματος...

ΚΑΝΝΕΣ 2019: Στα γρανάζια ενός απάν…

• Ανάμεσα στις εξαιρετικέ...

Prev Next

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι που τραυματίστηκαν από τα πυρά Ισραηλινών ελεύθερων σκοπευτών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Λωρίδα της Γάζας κινδυνεύουν να ακρωτηριαστούν, αν το σύστημα υγείας της Γάζας δεν ενισχυθεί άμεσα με ποσό 20 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον συντονιστή της Ανθρωπιστικής Επιχείρησης των Ηνωμένων Εθνών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, Τζέιμι Μακ Γκόλντρικ.

Στις διαδηλώσεις της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής», που ξεκίνησαν την άνοιξη του 2018, έχουν τραυματιστεί από τον ισραηλινό στρατό περίπου 31.691 Παλαιστίνιοι. Σχεδόν κανείς από όσους τραυματίστηκαν δεν πλησίασε τον συνοριακό φράχτη με το Ισραήλ ή κάποιον Ισραηλινό στρατιώτη, για να τον θέσει σε κίνδυνο.

Πρόκειται λοιπόν για 31 χιλιάδες εγκλήματα πολέμου, δεδομένου ότι το Διεθνές Δίκαιο απαγορεύει σε κατοχικές δυνάμεις να πυροβολούν άοπλους διαδηλωτές.

Οι πλειονότητα των τραυματιών χτυπήθηκε από τη ρίψη δακρυγόνων για τα οποία τα θύματα ανέφεραν πως «προκαλούν απώλεια αισθήσεων, δυσκολία στην αναπνοή, εξανθήματα και έντονο πόνο, συμπτώματα που διαρκούν για πολλές ώρες μετά την έκθεση στο αέριο». Επιπλέον, η επαναλαμβανόμενη έκθεση στα αέρια αυτά προκαλεί ανησυχίες για χρόνιες κεφαλαλγίες, αλλά και αποβολές. Ορισμένοι τραυματίστηκαν από τα δοχεία των δακρυγόνων σε ευθεία βολή, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμα και θάνατο.

Περίπου 7.000 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές υπολογίζεται ότι πυροβολήθηκαν από Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές, με ευθείες βολές που στρατηγικά στόχευαν στα πόδια. Οι 1.700 από αυτούς βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο για φλεγμονές στα οστά και άλλες επιπλοκές.

Ωστόσο δεν υπάρχει καμία ελπίδα για επαρκή ιατρική φροντίδα στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ο δεκαετής αποκλεισμός από το Ισραήλ έχει οδηγήσει σε ακραία υποχρηματοδότηση των υποδομών υγείας, ενώ οι εναέριες επιθέσεις έχουν ορισμένες φορές χτυπήσει νοσοκομεία.

Η μόνη επιλογή που έχουν οι γιατροί στη Γάζα για να σώσουν τη ζωή των θυμάτων είναι ο ακρωτηριασμός των άκρων, παρόλο που κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε αν περιθάλπονταν κατάλληλα σε νοσοκομεία του Ισραήλ ή της Ευρώπης. Οι Παλαιστίνιοι οδηγούνται στον ακρωτηριασμό επειδή διαμαρτύρονται γιατί εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους λόγω της πολιτικής του Ισραήλ και ως απάντηση δέχονται σφαίρες.

Οι γιατροί έχουν ήδη αναγκαστεί να πραγματοποιήσουν 120 ακρωτηριασμούς, από την έναρξη των διαδηλώσεων μέχρι σήμερα. Οι 20 από αυτούς τους ακρωτηριασμούς έγιναν σε παιδιά, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έθεσαν σε κίνδυνο τους Ισραηλινούς στρατιώτες που τα πυροβόλησαν.

Το μεγάλο ποσοστό ανεργίας, κυρίως στους νέους, εξαιτίας του ισραηλινού αποκλεισμού, αλλά και τα υπέρογκα χρέη των περισσότερων οικογενειών που ζουν στη Γάζα, στερούν από τους Παλαιστίνιους την οικονομική δυνατότητα για ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο ΟΗΕ έχει καλέσει για οικονομική βοήθεια ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Γάζα, αλλά έχει λάβει μόνο το 14% από τις διεθνείς δεσμεύσεις για δωρεές.

Αναδημοσίευση από Ημεροδρόμο - Από το info-war.gr - Πηγή: Informed Comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top