Menu
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Κύπρος

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Κύπρος

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισρα…

• Χτυπήθηκε η μεγαλύτερη ...

Το ... μαντείο της MONOPOLI

Το ... μαντείο της MONOPOLI

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ* Ηθελ...

Σάμιουελ Μπέκετ: Ένας αναμορφωτής του θεάτρου

Σάμιουελ Μπέκετ: Ένας αναμορφωτής τ…

Σάμιουελ Μπέκετ, Ιρλανδός...

Μέση Ανατολή: «Λάδι στη φωτιά» της έντασης από το κράτος  - δολοφόνο του Ισραήλ

Μέση Ανατολή: «Λάδι στη φωτιά» της …

«Λάδι στη φωτιά» της έντα...

Η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει Καβάφη

Η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει Καβάφη

Σαν σήμερα,  13 Απριλίου ...

Το Ισραήλ βομβαρδίζει Γάζα και Λίβανο

Το Ισραήλ βομβαρδίζει Γάζα και Λίβα…

Δολοφονική επίθεση Ισραηλ...

Όταν ο βασιλιάς Εδουάρδος Β΄ απαγόρευσε το ποδόσφαιρο στο Λονδίνο

Όταν ο βασιλιάς Εδουάρδος Β΄ απαγόρ…

Από Ανδρέας Δενεζάκης* Α...

75 χρόνια ΝΑΤΟ και Ελλάδα

75 χρόνια ΝΑΤΟ και Ελλάδα

Από Γιάννης Ντουνιαδάκης*...

Θάνος Μικρούτσικος: Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία

Θάνος Μικρούτσικος: Χόρεψε πάνω στο…

Ο Θάνος Μικρούτσικος γενν...

Prev Next

Πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Βενεζουέλα

Πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Βενεζουέλα

• Νέα απόπειρα σαμποτάζ καταγγέλλει η κυβέρνηση • Οι κυβερνοεπιθέσεις στο σύστημα ελέγχου μπόρεσαν να γίνουν μέσω τεχνολογίας που μόνο οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ διαθέτουν

 

Την ώρα που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μετά το σαμποτάζ που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στο σύστημα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ένα νέο σαμποτάζ επιχειρήθηκε, χωρίς όμως αποτέλεσμα, κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων του Ορινόκο του μεγαλύτερου ταμιευτήρα αργού πετρελαίου στον κόσμο.

Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί «100%» σε όλη τη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η κυβέρνηση, ενώ τα αποθέματα πόσιμου νερού έχουν αποκατασταθεί κατά 80%.

Μόνο οι πόλεις Μπαρούτα και Ατίγιο, κοντά στο Καράκας, αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει σε υποσταθμό, επισήμανε ο υπουργός Ενημέρωσης Χόρχε Ροντρίγκες. «Προσπάθησαν να καταστρέψουν τη Βενεζουέλα με ένα βίαιο έγκλημα», κατήγγειλε ο Ροντρίγκες. «Προκαλώντας προβλήματα στην παροχή Ενέργειας, ήθελαν να προκαλέσουν γενοκτονία», πρόσθεσε.

Νέα έρευνα εναντίον του Γκουαϊδό ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας

Στο μεταξύ ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ ανακοίνωσε την Τρίτη την έναρξη έρευνας εναντίον του αχυρανθρώπου των ΗΠΑ Χ. Γκουαϊδό για την εμπλοκή του σε δολιοφθορά που προκάλεσε το χειρότερο μπλακάουτ στην ιστορία της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, οι κυβερνοεπιθέσεις που δέχτηκε το σύστημα ελέγχου και διανομής του ρεύματος στον υδροηλεκτρικό σταθμό «Γκούρι», μπόρεσαν να γίνουν μέσω τεχνολογίας που μόνο οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ διαθέτουν.

Πολλοί εργαζόμενοι είχαν λάβει άδεια από τότε που ξεκίνησε η διακοπή της ηλεκτροδότησης, όμως ο Ροντρίγκες επεσήμανε ότι από σήμερα μπορούν να επιστρέψουν στις εργασίες τους. «Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αποφάσισε ότι οι σχολικές δραστηριότητες και η εργασία μπορούν να ξεκινήσουν από αύριο (σ.σ σήμερα) Πέμπτη», τόνισε ο υπουργός. Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία είχαν αναστείλει τις δραστηριότητές τους από την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Νέα απόπειρα σαμποτάζ στις εγκαταστάσεις του Ορινόκο

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο «Telesur», σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της αποκατάστασης ηλεκτροδότησης, μια έκρηξη σημειώθηκε σε μια από τις δεξαμενές πετρελαίου στις εγκαταστάσεις του Ορινόκο, του μεγαλύτερου ταμιευτήρα αργού πετρελαίου στον κόσμο, σύμφωνα με την καταγγελία του Μανουέλ Κεβέντο, υπουργού Πετρελαίου της χώρας.

Ο υπουργός δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις ζημιές, αλλά δημοσιοποίησε μια φωτογραφία από το σαμποτάζ, το οποίο προκάλεσε έκρηξη και πυρκαγιά σε μια από τις δεξαμενές πετρελαίου.

Ο Κεβέντο έσπευσε να κατηγορήσει τον Αμερικανό γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο, θιασώτη των επεμβάσεων κατά της Κούβας και της Βενεζουέλας, αλλά και τον Χουάν Γκουαϊδό για τη νέα απόπειρα: «Οι γκρίνγκος (σ.σ. Αμερικανοί) θέλουν να καταλάβουν τις πετρελαιοπηγές και για τους Βενεζουελάνους αδιαφορούν» έγραψε στο twitter.

Αναδημοσίευση από Ημεροδρόμο - Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top