Menu
Ακιντζί: "Εμπόδιο στην ομοσπονδιακή λύση η άρνηση της ε/κ ηγεσίας να μοιραστεί την εξουσία"...

Ακιντζί: "Εμπόδιο στην ομοσπον…

Γράφει: Οντούλ Ασίκ* Η ά...

Θριαμβευτικά στους 16 του Αυστραλιανού Όπεν ο Τσιτσιπάς...

Θριαμβευτικά στους 16 του Αυστραλια…

• ...Άφησε εκτός τον κορυ...

Συμφωνία Πρεσπών: Έδαφος για να φυτρώνει ο αλυτρωτισμός...

Συμφωνία Πρεσπών: Έδαφος για να φυτ…

• Οι αναφορές σε «μακεδον...

Δίγλωσση έκδοση ποιημάτων του Κυριάκου Χαραλαμπίδη

Δίγλωσση έκδοση ποιημάτων του Κυριά…

• Στη «Βιβλιοθήκη Κυπριακ...

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Αυτά που (δεν) θα σκεφτείς

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: Α…

Γράφει: Δημήτρης Μηλάκας*...

Η οικογενειοκρατία της Τράπεζας Κύπρου και το plan B του ΓεΣΥ

Η οικογενειοκρατία της Τράπεζας Κύπ…

Γράφει: Χρίστος Ανδρέου* ...

Μετά το χάος: Ώρα για νέο ξεκίνημα!

Μετά το χάος: Ώρα για νέο ξεκίνημα!

Γράφει: Χαράλαμπος Μερακλ...

Συμφωνία Πρεσπών: Χάντρα στο κομπολόι των διευθετήσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια

Συμφωνία Πρεσπών: Χάντρα στο κομπολ…

• Το παζάρι σε Κοσσυφοπέδ...

Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τράπεζας Κύπρου...

Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιω…

• Μιλά για διαστρεβλώσεις...

Κυάμων απέχετε!

Κυάμων απέχετε!

Γράφει: Λιάνα Κανέλλη* Κ...

Prev Next

Δικαιώνονται οι νοσηλευτές

Δικαιώνονται οι νοσηλευτές

* Ευχαριστημένες οι συντεχνίες από σύσκεψη στο Προεδρικό για τη υγεία

 

Δικαιώνονται οι νοσηλευτές και οι αγώνες τους για αναβάθμιση του κλάδου των νοσηλευτών και εκείνων που έχουν πανεπιστημιακά προσόντα, αφού σε σύσκεψη σήμερα στο προεδρικό, υπό τον προεδρο Αναστασιάδη, το σχετικό αίτημα έγινε αποδεκτό και σε νέα σύσκεψη την ερχόμενη βδομάδα θα αποσαφηνιστεί η διαδικασία υλοποίησής του.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΝΟ και του Κλάδου Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ, στην παρουσία του υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη, του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, του υφυπουργού παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνου Πετρίδη και του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου.

“Είχαμε ένα πολύ γόνιμο διάλογο με τον Πρόεδρο για το ΓΕΣΥ και τα συνακόλουθα αλλά και για την αναβάθμιση του κλάδου των νοσηλευτών και εκείνων που έχουν πανεπιστημιακά προσόντα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το αίτημα αυτό έγινε δεκτό από τον Πρόεδρο. Θα γίνει νέα συνάντηση για λεπτομέρειες την Τρίτη το μεσημέρι για να δούμε θέματα και αυτονόμησης αλλά και άλλα συναφή θέματα” δήλωσε ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου ύστερα από τη σύσκεψη, ανακοινώνοντας ότι το αίτημα για αναβάθμιση του κλάδου των νοσηλευτών και εκείνων που έχουν πανεπιστημιακά προσόντα έγινε αποδεκτό.

Ερωτηθείς κατά πόσον οι νοσηλευτές θα πάρουν την Α8 είπε ότι αυτό ήταν η απαίτηση από τότε που είχαν συμπληρωθεί τα μαθήματα εξομοίωσης όταν καταργήθηκε η νοσηλευτική σχολή.

Πρόσθεσε ότι είχε ζητηθεί να μην παρατηρηθεί αδικία, οι πρώτοι απόφοιτοι που θα ήταν το 2011 να βρεθούν στην ιεραρχία πάνω από όλους τους άλλους που ήταν απόφοιτοι της νοσηλευτικής σχολής και έγινε η συνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΥΔΥ και Κυβέρνησης να γίνουν τα μαθήματα εξομοίωσης στο ΤΕΠΑΚ.

Όπως είπε όλοι οι νοσηλευτές με έξοδα και με κόπο είχαν εγγραφεί στο ΤΕΠΑΚ και έδωσαν με επιτυχία τις εξετάσεις και πήραν το πανεπιστημιακό πτυχίο το 2011.

Εξήγησε ότι το θέμα εγγράφηκε από τότε για να δημιουργηθούν οι νέες δομές αλλά η απάντηση ήταν ότι υπήρχε πρόβλημα λόγω της οικονομικής κρίσης.

“Εμείς το δεχθήκαμε γιατί ήταν μια πρωτοφανής κρίση” είπε ο κ. Χατζηπέτρου προσθέτοντας ότι από το 2011 η ΠΑΣΥΔΥ όχι μόνο δεν είχε προχωρήσει σε οποιαδήποτε δυναμική διεκδίκηση αλλά “ούτε και απαντούσε σε προκλήσεις από όπου και εάν προέρχονταν, διότι το ενδιαφέρον και η προσπάθεια όλων θα έπρεπε να ήταν η έξοδος από την κρίση”, είπε.

Σήμερα, συνέχισε, με τις νέες συνθήκες “θεωρούμε και το θέσαμε ότι άμεσα οι νοσηλευτές θα πρέπει να αναβαθμιστούν στο επίπεδο της Α8,10, 11”.

Διαφορά με την ΠΑΣΥΝΟ

“Η ΠΑΣΥΝΟ που πέρσι έκανε 17ήμερη απεργία για το `εδώ και τώρα αναβάθμιση` το έθεσε διαφορετικά σε βάθος χρόνου. Είναι μια διαφορά μεταξύ μας, είναι μια σοβαρή διαφορά θα το σκεφτούμε, θα το συζητήσουμε. Αλλά είναι μια υποχώρηση σε μια βασική θέση της ΠΑΣΥΔΥ που σε όλες τις επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες το έθεσε έντονα και σήμερα είδαμε με έκπληξη με γραπτό κείμενο η ΠΑΣΥΝΟ να λέει ότι ζητά βάθος χρόνου. Αυτό νομίζω ότι είναι και το αποτέλεσμα της διάσπασης που μόνο κακά φέρνει στους εργαζομένους” είπε.

Δηλώσεις ΓΓ ΠΑΣΥΝΟ

Ο ΓΓ της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών ΠΑΣΥΝΟ Παναγιώτης Γεωργίου χαιρέτισε την πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοκρατίας για τη συνάντηση, και είπε ότι δόθηκε η ευκαιρία στη συντεχνία να εκφράσει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της αλλά και τις προτάσεις της στον ίδιο τον πρόεδρο, “ο οποίος έδειξε να αντιλαμβάνεται κάποια από τα ζητήματα”.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα πλαίσιο συμφωνίας το οποίο θα μελετηθεί μέχρι Τρίτη το μεσημέρι όταν και θα υπάρξει ακόμη μια συνάντηση στο Προεδρικό “έτσι ώστε να καταλήξουμε στη συμφωνία”.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει χρονικός ορίζοντας για το πότε θα γίνει η αναβάθμιση, είπε ότι από ό,τι φαίνεται η αναβάθμιση θα αρχίσει “μόλις ψηφιστούν τα νομοσχέδια για το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση στη Βουλή θα ξεκινά από εκείνη την ημέρα το όποιο χρονικό πλαίσιο θα υπάρξει”.

Όταν η ΠΑΣΥΝΟ φώναζε για τα δίκαια ων νοσηλευτών, κάποιοι μιλούσαν για κακή χρονική στιγμή

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Παγκύπριας Συντεχνίας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) Γλαύκου Χατζηπέτρου είπε “λυπούμαι να πω ότι η συντεχνία μας ήταν εδώ και χρόνια που φώναζε για τα δίκαια ων νοσηλευτών, κάποιοι μιλούσαν για κακή χρονική στιγμή τώρα που κατάλαβαν ότι προχωρούμε και φτάνουμε στο τέλος ήρθαν να πάρουν τα εύσημα”.

“Δεν πειράζει εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Πάντοτε από την πρώτη ημέρα λέγαμε ότι λόγω των οικονομικών του κράτους δεν μπορεί να γίνει άμεσα αυτή η αναβάθμιση ήταν σε βάθος χρόνου που ζητούσαμε και προς τα εκεί πάμε” πρόσθεσε.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top