Menu
Ελλάδα: Αμερικανόδουλη πολιτική και χωρίς Κοτζιά

Ελλάδα: Αμερικανόδουλη πολιτική και…

Γράφει: Γεράσιμος Χολέβας...

Κορίτσια Ροχίνγκια πωλούνται στο Μπαγκλαντές!

Κορίτσια Ροχίνγκια πωλούνται στο Μπ…

•Υποχρεώνονται σε καταναγ...

Ορφανίδης: Ο Συνεργατισμός δολοφονήθηκε από τους χειρισμούς των αρχών της Δημοκρατίας

Ορφανίδης: Ο Συνεργατισμός δολοφονή…

• Κατάθεση του πρώην κεντ...

Ένα σχίσμα την ημέρα τον Χριστό τον κάνει πέρα...

Ένα σχίσμα την ημέρα τον Χριστό τον…

Γράφει: Ισαάκ Σύσης* Καλ...

Ελλάδα: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση μετά την παραίτηση Κοτζιά

Ελλάδα: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνη…

• Από τα κόμματα της αντι...

Ευχαριστίες Νίκου Χριστοδουλίδη προς τον Νίκο Κοτζιά

Ευχαριστίες Νίκου Χριστοδουλίδη προ…

• Για την πολύτιμη και αγ...

Μαλλιά κουβάρια στην Ορθοδοξία...

Μαλλιά κουβάρια στην Ορθοδοξία...

• Για τα μάτια του... πρε...

Ελλάδα: Δεκτή η παραίτηση Κοτζιά

Ελλάδα: Δεκτή η παραίτηση Κοτζιά

• Ο Τσίπρας αναλαμβάνει τ...

Αντόνιο Γκουτέρες: Συνεχίζει τις προσπάθειες η Λουτ

Αντόνιο Γκουτέρες: Συνεχίζει τις πρ…

• Το πολιτικό αδιέξοδο με...

Ελλάδα: Προτεκτοράτο χωρίς προσχήματα

Ελλάδα: Προτεκτοράτο χωρίς προσχήμα…

Γράφει: Δημήτρης Μηλάκας*...

Prev Next

Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος!

Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος!

• Για ακόμη μια χρονιά ανανεώνεται το ομώνυμο πρόγραμμα

 

Γράφει: Σταύρος Κονιώτης*

Πέραν των 300 υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ), που διαμένουν στην Επαρχία Λεμεσού, έχουν επωφεληθεί από τις δραστηριότητες του προγράμματος στήριξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης τους, "Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος!", το οποίο κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχές και ανανεώνεται για ακόμη ένα χρόνο.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος στήριξης της κοινωνικής ενσωμάτωσης ΥΤΧ  (μεταναστών, προσφύγων, αιτητών ασύλου) στην επαρχία Λεμεσού, παρουσίασαν χθες, Δευτέρα, 15 του Γενάρη, ο Δήμος Λεμεσού και οι εταίροι του (Δήμος Αγίου Αθανασίου, Δήμος Γερμασόγειας, Δήμος Μέσα Γειτονιάς, ΣΚΕ Μέσα Γειτονιάς, Opinion & Action Services Ltd), στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.

Σε χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε πως "η πολυπολιτισμικότητα είναι μέρος της ταυτότητας, αλλά και της δύναμής μας", εκφράζοντας την πεποίθηση πως "όσο περισσότερο διευκολύνουμε την ομαλή ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων στην τοπική κοινωνία, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα πλεονεκτήματα  από την παρουσία τους".

"Είναι σημαντικό και οι δημότες μας να αποκτήσουν πιο σφαιρική γνώση και αντίληψη για την οργάνωση της νόμιμης μετανάστευσης και για το όφελος της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών στην Κύπρο", είπε και υπέδειξε πως οι μετανάστες συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη και το κάνουν ανεξαρτήτως κοινωνικής ή οικονομικής θέσης, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας ή φυλής.

Υπενθύμισε πως ο προϋπολογισμός του έργου για την περίοδο Ιανουαρίου 2017 έως Ιανουάριο 2018, ανήλθε στα 187.000 ευρώ, με το Δήμο Λεμεσού και τους εταίρους του να οργανώνουν πληθώρα δραστηριοτήτων, ώστε να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή με όρους σεβασμού, αποδοχής και αλληλεπίδρασης των δημοτών με τους υπηκόους τρίτων χωρών.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού εξέφρασε τη χαρά του για τη συνέχιση του έργου, που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι Δήμαρχοι Αγίου Αθανασίου, Μέσα Γειτονιάς και Γερμασόγειας αναφέρθηκαν με τη σειρά τους στη σημασία της υλοποίησης τέτοιου είδους προγραμμάτων, μέσω των οποίων, όπως σημείωσαν, οι κοινωνίες είναι σε θέση να συμβάλουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής  Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λεμεσού Χάρης Τρίκκης, παρουσίασε τα αποτελέσματα της εφαρμογής του έργου, από το οποίο επωφελήθηκαν συνολικά πέραν των 300 ΥΤΧ διαφόρων ηλικιών που διαμένουν στην επαρχία Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν επτά εκδηλώσεις, πέντε ενέργειες ανάπτυξης αισθήματος αποδοχής και κατανόησης των δημοτών, τρεις ενέργειες για ανταλλαγή απόψεων, καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας, δυο προγράμματα κοινωνικού προσανατολισμού, πέντε προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης και δυο προγράμματα κοινωνικής στήριξης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λεμεσού Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου να δημιουργήσει και να λειτουργήσει "Διαπολιτισμικό Συμβούλιο", με τη συμμετοχή Κυπρίων, άλλων Ευρωπαίων και εκπροσώπων των κοινοτήτων των μεταναστών που διαμένουν στη Λεμεσό.

Το όλο πρόγραμμα ανταποκρίνεται σε μια κεντρική επιδίωξη του Δήμου Λεμεσού και των εταίρων του να αναδείξουν τον χαρακτήρα της πολυπολιτισμικής Λεμεσού, μιας πόλης χωρίς διακρίσεις, με αντίληψη της ανάγκης για την αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων και πολιτισμών.

* ΚΥΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top