Menu
Ο Λένιν για τον ρατσισμό στις ΗΠΑ

Ο Λένιν για τον ρατσισμό στις ΗΠΑ

Με το άρθρο «Ρώσοι και Νέ...

Κορωνοϊός: Πιο μεγάλος ο κίνδυνος σοβαρής λοίμωξης για ομάδα αίματος Α+

Κορωνοϊός: Πιο μεγάλος ο κίνδυνος σ…

• Αυτό δείχνει σχετική με...

Για την καπιταλιστική κρίση

Για την καπιταλιστική κρίση

• Θεωρία κρίσης ή θεωρία ...

Το κοστουμάκι δεν κρύβει τη σβάστικα, ναζίδι ...

Το κοστουμάκι δεν κρύβει τη σβάστικ…

• Η μοναδική «πατρίδα» τω...

Υποχρεωτική η μάσκα στα μέσα μεταφοράς στην Αγγλία από 15 Ιουνίου

Υποχρεωτική η μάσκα στα μέσα μεταφο…

• Πλησιάζουν τις 40.000 ο...

ΗΠΑ: Πάνω από 10.000 συλλήψεις στις διαδηλώσεις...

ΗΠΑ: Πάνω από 10.000 συλλήψεις στις…

Πάνω από 10.000 άτομα έχο...

Αναγκαιότητα η καθιέρωση κρατικής πολιτικής με επίκεντρο άνθρωπο - περιβάλλον

Αναγκαιότητα η καθιέρωση κρατικής π…

• Ανακοίνωση Περιβαλλοντι...

Ελλάδα: Με τη γιόγκα τα έβαλε η Ιερά Σύνοδος!

Ελλάδα: Με τη γιόγκα τα έβαλε η Ιερ…

• «Δεν έχει καμία θέση στ...

Γερμανία και πανδημία: Πίσω από τους μύθους...

Γερμανία και πανδημία: Πίσω από του…

Πολλές φορές γράφτηκε και...

Κύπρος: Συνολικά 952 περιστατικά COVID-19 και θνητότητα 2,5% (24 θάνατοι)

Κύπρος: Συνολικά 952 περιστατικά CO…

• Μέχρι τις 2 Ιουνίου, εν...

Prev Next

Κορωνοϊός: Κινδυνεύουν και οι μεσήλικες, τελικά...

Κορωνοϊός: Κινδυνεύουν και οι μεσήλικες, τελικά...

• Σύμφωνα με έρευνα από την Βρετανία, με στοιχεία από την ηπειρωτική Κίνα

 

Οι μεσήλικες και όχι μόνο οι ηλικιωμένοι, έχουν δραματικά μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν ή να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια από τον COVID-19, σύμφωνα με νέα έρευνα από την Βρετανία, την Τρίτη. Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα ευρήματα παρουσιάζονται σε μια νέα ολοκληρωμένη ανάλυση θετικών κρουσμάτων από την ηπειρωτική Κίνα.

Ερευνητές από τη Βρετανία ανάλυσαν πάνω από 3.600 επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 καθώς και στοιχεία από εκατοντάδες επιβάτες οι οποίοι επαναπατρίστηκαν από την πόλη Γουχάν όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός.

Βρήκαν ότι η ηλικία είναι βασικός καθοριστικός παράγοντας σοβαρής λοίμωξης και ότι σχεδόν ένας στους πέντε άνω των 80 ετών χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε σχέση με περίπου 1% μεταξύ των ατόμων κάτω των 30.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις για τον αριθμό των κρουσμάτων που μπορεί να μην έχουν επιβεβαιωθεί κλινικά, δηλαδή, με ήπια ή ασυμπτωματική μόλυνση, τα στοιχεία κατέδειξαν ότι ο ρυθμός νοσηλείας ασθενών που διένυαν την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους ήταν 8,2%.

Η έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Μεταδοτικών Ασθενειών Lancet, εκτιμά ότι η θνησιμότητα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ήταν 1,38%.

Αν ληφθούν υπόψη τα μη επιβεβαιωμένα κρούσματα, η θνησιμότητα σημειώνει πτώση στο 0,66%.

Οι συγγραφείς της έρευνας ανέφεραν ότι οι παρά το γεγονός ότι αυτή η εκτίμηση είναι σημαντικά μικρότερη από προηγούμενες εκτιμήσεις, ο COVID-19 εξακολουθεί να είναι αρκετές φορές πιο θανατηφόρος από προηγούμενους ιούς πανδημίας όπως ο H1N1.

«Οι εκτιμήσεις μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε χώρα για να ληφθούν υπόψη σε αποφάσεις γύρω από τις καλύτερες πολιτικές περιορισμού του COVID-19», ανέφερε η Άζρα Γκάνι μία από τους συγγραφείς από το Imperial College London.

«Μπορεί να υπάρχουν απομονωμένα περιστατικά που τραβούν το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά η δική μας ανάλυση δείχνει ξεκάθαρα ότι όταν είναι κάποιος 50 και άνω, η νοσηλεία σε νοσοκομείο είναι πολύ πιο πιθανή παρά σε εκείνους που είναι κάτω των 50 και ένα μεγαλύτερο μέρος των περιστατικών ενδέχεται να καταλήξει», πρόσθεσε.

Δισεκατομμύρια ανθρώπων έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν απεγνωσμένα να σταματήσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στις 22:00 χθες βράδυ, ο ιός είχε σκοτώσει 36.374 ανθρώπους από 757.940 κρούσματα διεθνώς. Αυτό σημαίνει ότι για 4,8% όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ο COVID-19 έχει αποβεί θανατηφόρος.

Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι χωρίς ευρεία διαγνωστικά τεστ είναι αδύνατο να γνωρίζουν πόσοι άνθρωποι μπορεί να προσβλήθηκαν από τον ιό και να ανάρρωσαν. Αυτό σημαίνει ότι το πραγματικό ποσοστό της θνησιμότητας είναι πιθανόν πολύ χαμηλότερο, σύμφωνα με την έρευνα του The Lancet και προηγούμενη έρευνα από την Κίνα.

Η έρευνα του The Lancet δείχνει ότι 18,4% των ασθενών από 80 και άνω νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία, αυτό μπορεί να συγκριθεί με το 4,3% για μεταξύ 40 – 49 ετών και γύρω στο 1% για 20ρηδες.

Σύμφωνα με τα μοντέλα προσομοίωσης τους, οι συγγραφείς εκτιμούν ότι 50 – 805 του παγκόσμιου πληθυσμού θα προσβληθεί από τον COVID-19, αλλά αυτή η εκτίμηση γίνεται υπό την αίρεση διάφορων παραγόντων, καθώς δεν μπορεί να λάβει υπόψη τις αλλαγές στην συμπεριφορά όπως το πλύσιμο των χεριών και η κοινωνική απομάκρυνση (social distancing).

Η Ντέβι Σρίνταρ, καθηγήτρια και υπεύθυνη της έδρας Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ανέφερε ότι η υπόθεση πως ο περισσότερος κόσμος θα προσβληθεί από τον ιό οδήγησε κυβερνήσεις, περιλαμβανομένης και στη Βρετανία, να εγκαταλείψουν μέτρα που θα βοηθούσαν στην επιβράδυνση της πανδημίας.  

ΚΥΠΕ - ΓΠΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top