Menu
Λύκος παρίστανε τον φύλακα…

Λύκος παρίστανε τον φύλακα…

Γράφει: Μάκης Παπαδημητρί...

Ελληνοτουρκικά - Αιγαίο -ΝΑ Μεσόγειος: Νέα ορμή στις εκκλήσεις για διάλογο μετά τις επαφές Μπορέλ

Ελληνοτουρκικά - Αιγαίο -ΝΑ Μεσόγει…

Καθημερινά είναι τα μηνύμ...

ΗΠΑ και Κύπρος. Το κύριο ζητούμενο

ΗΠΑ και Κύπρος. Το κύριο ζητούμενο

Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης...

Ελλάδα 2020: Αστυνομικοί πέφτουν με τις μηχανές σε μπλοκ διαδηλωτών!

Ελλάδα 2020: Αστυνομικοί πέφτουν με…

Στο προχθεσινό ντελίριο κ...

Ένας χρόνος κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας: Καλεσμένοι στα «γενέθλια» οι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι ο λαός...

Ένας χρόνος κυβέρνησης Νέας Δημοκρα…

Με «καλεσμένους» τους επι...

ΗΠΑ: Συνδικάτα και οργανώσεις καλούν σε απεργία στις 20 Ιούλη

ΗΠΑ: Συνδικάτα και οργανώσεις καλού…

Απεργία για τις 20 Ιούλη ...

Η ανατομία της εισβολής και οι προεκτάσεις

Η ανατομία της εισβολής και οι προε…

Γράφει: Ανδρέας Θεοφάνους...

Ελλάδα: Οι αλήτες του Χρυσοχοΐδη χτύπησαν διαδήλωση χιλιάδων!

Ελλάδα: Οι αλήτες του Χρυσοχοΐδη χτ…

• Η τρομοκρατία δεν πέρασ...

Ν.Α. Μεσόγειος: Επιταχύνονται διεργασίες για Ελληνοτουρκικά - Κυπριακό

Ν.Α. Μεσόγειος: Επιταχύνονται διεργ…

• Η «διαφορετική αντίληψη...

Ο «Τιτανικός» προσέκρουσε, η ορχήστρα παίζει…

Ο «Τιτανικός» προσέκρουσε, η ορχήστ…

Γράφει: Δημήτρης Μηλάκας*...

Prev Next

Το πειρατικό προχωρεί

Το πειρατικό προχωρεί
Γράφει: Νίκος Κατσουρίδης

Δύο χρόνια τώρα μάχες επί μαχών για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ποιος φταίει που διακόπηκαν, γιατί δεν επαναρχίζουν, οι όροι αναφοράς, η διμερής, τριμερής, πενταμερής και τελικά….. εισβολή στο οικόπεδο 7. Και την ώρα που αναμενόταν να αντιδράσουν για την έκνομη τουρκική ενέργεια ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεχωριστά κράτη, εταιρείες και λοιποί συγγενείς, νέα εισβολή. Εισβολή στη Συρία! Στις περιοχές των Κούρδων. Το πειρατικό συνεχίζει το δρόμο του. Χωρίς διακρίσεις. Όταν πρόκειται να εξασκήσει βία, καταστροφή, πόνο και θάνατο το νεοσουλτανάτο του Ερντογάν δεν είναι…ρατσιστικό. Με την ίδια ευκολία τα διάφορα τουρκικά καθεστώτα σκότωσαν κατά καιρούς κύπριους, έλληνες, αρμένιους, κούρδους και όποιους άλλους περιλαμβανομένων και των ιδίων των τούρκων.

Και η περίφημη διεθνής κοινότητα; Ο ένας λέει τραβήχτηκε πίσω από φόβο μήπως οι τούρκοι σκοτώσουν τους στρατιώτες του! Την ίδια ώρα, αναγνωρίζει στην Τουρκία νόμιμες ανησυχίες. Νόμιμες ανησυχίες αναγνωρίζει και ο άλλος μεγάλος που κάτι λέει και τίποτα ουσιαστικό δεν βγαίνει και σίγουρα τίποτα δεν κάνει. Και είναι και η δική μας η παρέα, η ευρωπαϊκή, που κάπως πάει να κινηθεί αλλά σκοντάφτει γιατί ο νεοσουλτάνος απειλεί ότι θα της εξαποστείλει 3.5εκ. πρόσφυγες και παραλύει από φόβο η παλιοπαρέα. Και οι Κούρδοι ανακαλύπτουν για μια ακόμα φορά τη μοναξιά του αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Και αφήνονται μόνοι και αβοήθητοι στη φωτιά και το μαχαίρι του σύγχρονου πειρατή, του τουρκικού κράτους του Ερντογάν.

Η Τουρκία βρίσκεται σήμερα στη Βόρεια Συρία γιατί το επέτρεψε και ανέχτηκε η διεθνής Κοινότητα. Η Τουρκία βρέθηκε στην Κύπρο το 1974 γιατί το επέτρεψε και το ανέχτηκε και μέρος της σχεδίασε το διπλό έγκλημα η διεθνής κοινότητα. Η Τουρκία τα πρώτα-πρώτα χρόνια (1915-1922) κατέσφαξε εκατομμύρια υπηκόους της γιατί το επέτρεψε και ανέχτηκε η διεθνής κοινότητα και μερίδα της το σχεδίασε μαζί με τους Οθωμανούς και νεότουρκους.

Η Τουρκία βρίσκεται σήμερα παράνομα στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ για τον ίδιο λόγο. Και να ακούς μάλιστα ότι ΕΝΙ και ΤΟΤΑΛ δεν θα τρυπήσουν λέει, λόγω παρουσίας πολεμικών πλοίων. Η Τουρκία στην πράξη καθημερινά διχοτομεί το Αιγαίο και έχει εγκλωβίσει το Καστελόριζο ελέω διεθνούς κοινότητας. Κτυπά η καμπάνα εντός των επόμενων μηνών και για το Βόρειο Ιράκ και πάλιν με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας.

Και διερωτάται κάποιος: μα είναι τόσο ισχυρή η Τουρκία; Όχι βέβαια. Εκμεταλλεύεται όμως πολύ έξυπνα την διελκυστίνδα στην οποία έχουν εμπλακεί, ΗΠΑ και Ρωσία, ως προς το ποιος θα την αποσπάσει από την αγκαλιά του άλλου. Τεράστια η σημασία της ως Κράτος, ως χώρα αλλά θα μπορούσαν με άλλους τρόπους οι μεγάλοι του κόσμου να την συμμορφώσουν με τους κανόνες καλής συμπεριφοράς μεταξύ κρατών. Η διεθνής κοινότητα έχει τα μέσα και τους τρόπους να το κάνει άμα θέλει. Το έκαναν και το κάνουν και τώρα, πολλές φορές άδικα εντελώς σε βάρος σειράς κρατών και λαών. Ας σταματήσουν το πειρατικό πριν προκαλέσει ανάφλεξη η οποία δεν θα σβήνει.

Αν είναι κάτι που εξοργίζει με τη «διεθνή κοινότητα» είναι το γεγονός πως μιλάμε για τους ίδιους που τάχα κόπτονται για την ευημερία των λαών, το ξέπλυμα χρήματος, την καταστροφή ενός μνημείου, τα προσωπικά δεδομένα (την ίδια ώρα που έχουν γίνει ο big brother), τους απίστευτους φορολογικούς και άλλους ελέγχους εις βάρος των πολιτών και πολλά άλλα τα οποία ζούμε καθημερινά, αλλά δεν συγκινούνται ποσώς από πραγματικές τραγωδίες όπως αυτές που προανάφερα. Των Αρμενίων, των Πόντιων, των Ελλήνων, των Κυπρίων, των Κούρδων, των Παλαιστινίων και πολλών άλλων λαών. Δεν συγκινούνται όταν σήμερα τον 20ο αιώνα τηςαλματώδης προόδου και τεχνολογίας, τον αιώνα της τεχνητής νοημοσύνης ένας αγωνιστής λαός, οι Κούρδοι, παραδίδονται στη φωτιά και το μαχαίρι του νεοβάρβαρου Ερντογανικού καθεστώτος.

Και το μεγαλύτερο τραγικό αστείο απ΄ όλα συνιστά η επίκληση της τρομοκρατίας για δικαιολόγηση της ανοχής τους. Στο όνομα της τρομοκρατίας, οι λαοί στερήθηκαν προσωπικά, πολιτικά, ανθρώπινα, εργασιακά και οικονομικά δικαιώματα. Όταν όμως την τρομοκρατία την ασκεί ένα κράτος, στην περίπτωση το Τουρκικό, τότε όλα ως δια μαγείας χάνονται. Και μάλιστα το ανέχονται και στηρίζουν. Υποκρισία πρώτου βαθμού. Αλλά ένα πρέπει να καταλάβουμε όλοι. Μικροί και μεγάλοι. Στο τέλος του δρόμου η ανομία και πειρατεία θα παρασύρει στην καταστροφή ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top